september, 2023

17sep20:0022:00BELCEA KVARTETTEN20:00 - 22:00 Entré: Entré: kr. 395,- / Unge under 30: kr. 295,- (ekskl. gebyrer)

Info

Program

Franz Schubert: Strygekvartet No. 10, D 87

Antonín Dvořák:Strygekvartet No. 10, Op. 51 „Slavonic“

Béla Bartók: Strygekvartet No. 5, SZ 102

Den 17. september får Mogens Dahl Koncertsal besøg af et af verdens ledende kammermusikensembler.
Den rumænsk-polsk-franske Belcea Kvartet markerer med denne koncert deres 25-års jubilæum. De har til denne koncert sammensat et program af tre strygekvartetter, der hver især markerer et vigtigt trin i de respektive komponisters udvikling.

Schuberts kvartet nr. 10 i Es-dur fremstår som et værk, hvori den unge komponist for alvor begynder at høste frugterne af de foregående par års prøven kræfter med kvartet-formen. De tidligere kvartetters tydelige inspiration fra Haydns, Mozarts og Beethovens kvartetter begynder at vige for et mere personligt udtryk.

Det folkemusikalske har givet Dvořáks kvartet nr. 10 sit tilnavn, ”Den Slaviske”, da denne mesterlige kvartet ubesværet sammensmelter det klassiske kvartetudtryk med den bøhmiske folkemusik, hvilket bl.a. høres i andensatsen, der er udformet som en Dumka, en balladeagtig folkelig dansetype.

Béla Bartóks Femte Strygekvartet fra 1936 er et centralt værk i hans klassicistiske periode. De fem symmetrisk disponerede satser afbalancerer det folkemusikalske (fx bulgarske rytmer og ungarske melodier) med tonalt eksperimenterende elementer.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program