september, 2019

Info
Camilla Tilling, sopran & Paul Rivinius, klaver Program Bo Linde (1933 - 1970): Äppelträd och päronträd Den ängen där du kysste mig Jean Sibelius (1865 - 1957): Fem sange, op. 37 Den första kyssen Lasse liten Soluppgång Var det en
Info
Camilla Tilling, sopran & Paul Rivinius, klaver
Program
Bo Linde (1933 – 1970):
Äppelträd och päronträd
Den ängen där du kysste mig
Jean Sibelius (1865 – 1957):
Fem sange, op. 37
Den första kyssen
Lasse liten
Soluppgång
Var det en dröm
Flickan kom ifrån sin älsklings möte
Edvard Grieg (1843 – 1907):
Seks sange, op. 48
Gruss
Dereinst, Gedanke mein
Lauf der Welt
Die verschwiegene Nachtigall
Zur Rosenzeit
Ein Traum
PAUSE
Alexander von Zemlinsky (1871 – 1942):
Walzer-Gesänge op. 6.
Liebe Schwalbe
Klagen ist der Mond gekommen
Fensterlein, nachts bist du zu
Ich geh’ des Nachts
Blaues Sternlein
Briefchen schrieb ich
Gustav Mahler (1860 – 1911):
Rückert Lieder
Ich atmet’ einen linden Duft
Blicke mir nicht in die Lieder
Liebst du um Schönheit
Um Mitternacht
Ich bin der Welt abhanden gekommen
Info
En svensk stjernesopran vil sammen med den fantastiske tyske pianist Paul Rivinius fylde Mogens Dahl Koncertsal med vidunderlige lieder og sange fra både nord og syd.
Camilla Tilling har studeret på Göteborgs Universitet og Londons Royal College of Music. Herefter fulgte en lynkarriere skudt i gang på New York City Opera med efterfølgende debuter på de største internationale operascener. Succesen er kun fortsat – også på kammermusikfronten, hvor Paul Rivinius ofte har været at finde ved hendes side.
Paul Rivinius har for længst indtaget Wigmore Hall, Carnegie Hall med mange flere… Tidligere var han professor i kammermusik i Berlin, men er nu turnerende musiker på fuld tid med base i München.
Bo Lindes sofistikerede tonesprog kan give mindelser om Benjamin Britten, men er også rigt på jazz-prægede harmonier. Har ’Den ängen där du kysste mig’ monstro sat sig spor i NHØP’s og Kenny Drews 1973-version af ’I skovens dybe stille ro’?
Lyse arpeggioer i klaveret hilser velkommen i den første af Griegs sange med tysk poesi, men senere er end ikke blomstrende roser nok til at fortrænge en ulykkelig kærlighed. Den afsluttende drøm springer med stor ambitus tilbage til et håbefuldt lune.
Hos Sibelius er det nordiske sprog tilbage – men temperamentet er bestemt ikke køligt. ’Flickan’ der kommer hjem – først med blusssende læber, siden med bleg hud, svigtet af sin elsker – bringer os igennem hele følelsesregisteret. Også ’En slända’ (en guldsmed) beskriver den flygtige kærlighed med stor passion.
Programmet rundes af med to østrigske komponister, der i samtiden var indflydelsesrige dirigenter, men i dag især huskes som banebrydende komponister i overgangen mellem romantik og modernisme. Det sidste farvel er yderst dystert. I ’Nicht Wiedersehen’ (fra ’Das Knaben Wunderhorn’) ringer to gentagne, faldende intervaller gang på gang som dødens klokker i klaverets bas.