november, 2018

06nov20:0023:50Foredrag & Sangaften: Uffe Ellemann-Jensen20:00 - 23:50 Mogens Dahl Koncertsal Entré: Kr. 250 (inkl. gebyrer)

Info

Den 77-årige tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2010, og var allerede dengang en institution som pensioneret – men særdeles aktiv meningsdanner. Også fællessangen var – og er – han kompetent til at mene noget om. I sin bog ”Din egen dag er kort” fra 1996, blev kapitlerne om den politiske udvikling i Europa indrammet af sange fra højskolesangbogen.

Politikeren, som udover en lang periode som udenrigsminister også huskes fra sin tid som kendt DR-ansigt på tv-avisen, er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet. Inden han kom i folketinget i 1977 for partiet Venstre, nåede han også at bestride posten som chefredaktør for Dagbladet Børsen.

I de baltiske lande er Uffe Ellemann-Jensen en regulær heltefigur, som banede vejen for disse staters integration i det europæiske samarbejde. Blandt hans mange store hædersbevisninger fra ind- og udland kan man således finde et æresmedlemsskab af Europa-fakultetet ved Tartu-universitetet i Estland.

Info

Den ene undersøgelse efter den anden har vist, at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os. 

Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling. 

Der er med andre ord masser af gode grunde til, at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang. 

Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne! 

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program