maj, 2020

25maj20:00Event CancelledAFLYST - Richard Goode, piano20:00 Entré: Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)

Richard Goode

Info

Richard Goode, piano

Mandag 25. maj 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)

PROGRAM

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):
Klaversonate Nr. 30,  i E-dur, opus 109
Klaversonate Nr. 31, i As-dur, opus 110

PAUSE

Bagateller Nr. 6 – 11. opus 119,
Klaversonate Nr. 32, I C-mol, opus 111

Info

Richard Goode er anerkendt over hele verden som en af ​​nutidens førende fortolkere af Beethovens klaverværker. Han optræder regelmæssig i Europa og USA og er tilbagevendende solist med nogle af verdens fineste orkestre.

 

Den i New York bosiddende pianist har indspillet et hav af roste albums med alt lige fra solo- og kammermusik til lieder og klaverkoncerter. Hans indspilning af Beethovens klaverkoncerter med Budapest Festival Orkester blev i 2009 kaldt ”en milepæl-optagelse” af Financial Times og nomineret til en Grammy. Et box-sæt med ti cd’er indeholdende Beethovens samlede klaversonater blev også nomineret til en Grammy og valgt til ’Gramophone Good CD Guide’.

 

Der er altså masser af priser for Goodes virtuose fortolkninger af Beethoven i bagagen – men han er også en værdsat pædagog og mentor for næste generation af klassiske pianister. Han underviser fast i New York og London og giver regelmæssigt masterclasses på festivaller og koncertsale i USA og Europa.

 

Hvis Das wohltemperierte Klavier af Bach er klavermusikkens ’Gamle Testamente’ er Beethovens klaversonater Det Nye. Richard Goode har ved denne koncert sat de sidste tre af disse pragtværker på programmet – tre sonater, der spænder vidt i deres udtryk, men også samler sig om nogle af den sene Beethovens dybt originale karakteristika. Blandt fællestrækkene er den uhørt høje pianistiske sværhedsgrad, ligesom vi ser en optagethed af ældre musikalske former som fugaen parret med nyskabende harmonisk tænkning.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program