Ældgammel idé virker stadig: Det intime rums magi

Fornem musik i de kongelige gemakker, sammenkomster i det bedre borgerskab, intens hobby for musikentusiaster i små stuer. Den klassiske kammermusik kan noget helt særligt, som også det moderne menneske har brug for.

Det kan være berusende at stå sammen med 50.000 andre publikummer og hoppe i takt til et radiohit. Men selvom du nærstuderer Mogens Dahl Koncertsals nye sæsonprogram, er der ikke meget at hente for skråle-med-entusiasten. Hos os er det musikkens mest intime nærvær, der er hovedingrediensen - en side af musikkens verden, der er knyttet til et helt andet rum end festivalpladsen.

Fyrsteligt rum
Øverst på vores etiket står der KAMMERMUSIK, og det er genier som Bach, Mozart og Beethoven, der har formet genrens oprindelige kendetegn: Instrumentalmusik med få udøvere, der spiller hver sin stemme, på hver sit instrument. I begyndelsen var der bogstavelig talt tale om fyrstelig musik spillet for - eller eventuelt med - en adelig hovedperson i slottets kammer. Et rum, der var placeret lige præcis på grænsen mellem den offentligt tilgængelige, åbne del af huset og den intime, private sfære.

I dag har klaversonater, strygekvartetter mv. fået aftryk fra hele den klassiske musiks farverige historie. Men kammermusikkens fornemste kerne er stadig nærværet mellem ekvilibristiske musikere og publikum i en intim ramme, hvor du er så tæt på at kunne læne dig op ad flyglet eller hænge håndtasken på nodestativet som muligt.

Intime detaljer
Kammermusikkens magi opstår i en fælles koncentration – i et rum på grænsen mellem vores intime, private sfære og det åbne, fælles og almenmenneskelige.

I 12 år har vi i Mogens Dahl Koncertsal øvet os på at give dig dette rum – i en moderne udgave, hvor du må undvære barokparykker og plyschaiselonger, men til gengæld kan nyde en krystalklar akustik og en fyrstelig forfriskning i pausen. Vores ambition er at være et moderne ’kammer’, hvor distraktion er afløst af nærvær og den intime kammermusiks 300 år gamle historie får plads til at gribe den moderne lytter om hjertet.

Efterårssæson åbnes med fransk trio
Første gang du får chancen for at afprøve magien i vores intime kammermusiksal i den kommende efterårssæson bliver søndag 2. september med den verdensberømte klavertrio, Trio Wanderer. De franske musikere vil spille musik af Haydn, Dvorák og Schubert.

 

 

KUNDEHISTORIER

Vi er stolte af at have haft mange spændende virksomheder og arrangementer i salene igennem de sidste mange år. Se...

Læs mere

KAPACITET OG LOKALER

Mogens Dahl Koncertsal består af 3 sale, alle i gadeniveau: Koncertsalen, Lille Sal og Store Sal. De to første er...

Læs mere

EVENT

De tre sale med deres placering omkring en intim, brolagt gård inviterer nærmest til at blive anvendt til events

Læs mere

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig et eller flere af vores nyhedsbreve og hold dig opdateret med nye arrangementer og muligheder i Mogens Dahl Koncertsal

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program