MOGENS DAHL

Mogens Dahl er dirigent og grundlægger af Mogens Dahl Kammerkor, som han har udviklet til at være et af Skandinaviens førende vokalensembler i dag. Han er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i Århus og fra Det Jyske Musikkonservatorium suppleret med studier hos blandt andre Eric Ericson og Jorma Panula og han har undervist en årrække ved konservatoriet i Aarhus og på Aalborg Universitet. Fra 1991 – 2003 var han syngemester på Den Jyske Opera.​

Mogens Dahl har dirigeret talrige TV- og radioproduktioner og sceniske produktioner bl.a. på Stockholms Opera, Staatstheater Kassel Opernhaus, Aarhus Teater, Den Jyske Opera, Den Anden Opera og Den Fynske Opera. I 2013 dirigerede han Rachmaninov Maria Vesper på Olavsfestdagene i Trondheim. Han har været gæsteprofessor på Belo Horizonte University i Brasilien og er ofte gæstedirigent i de nordiske lande. Som dirigent har han vundet ry for en helt særlig forståelse for vokalmusikkens særegne kvaliteter, og høstet fremragende anmeldelser overalt i Skandinavien.

I 2005 fik Mogens Dahl chancen for at realisere drømmen om sit eget koncerthus i København. Det blev starten på Mogens Dahl Koncertsal, hvor der løbende afvikles prestigefyldte kammermusikserier med store internationale navne. Sideløbende hermed dirigerer han sit eget professionelle kammerkor, som har etableret sig på den skandinaviske scene med en stribe cd-udgivelser, samt turnéer og koncerter i både Norden og det øvrige Europa.

En lang række af Mogens Dahls banebrydende projekter er baseret på nyskrevne værker, dedikeret til Mogens Dahl Kammerkor af førende komponister i Skandinavien. Mogens Dahls visionære arbejde med nordisk vokalmusik har ført til opsigtsvækkende samarbejder med komponister og musikere på tværs af vante genreskel. Korets seneste cd er en indspilning af ’Nordic Mass’ for kor og cello, komponeret til koret af Sven-David Sandström og uropført på Bergen Festspillene i 2014.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program