Mogens Dahl Kammerkor og Orchestra of the Age of Enlightenment – Messias i Holmens Kirke – foto Mads Dobel

Mogens Dahl gav os den overvældende dyre julegave

Politiken, lørdag d. 16. december 2023
Anmelder Thomas Michelsen

"...Men hold op, det var anderledes efter en hurtig bid aftensmad at sætte sig i en propfuld Holmens Kirke til den traditionelle december-opførelse af ’Messias’, dirigenten Mogens Dahl og hans professionelle kammerkor tilbyder.

Disse opførelser har internationalt niveau.

Amerikanske Kayleigh Decker var en fantastisk altsolist i Holmens Kirke.

Kirken var oplyst med lys og store juletræer, og mens julebudskabet trængte ind visuelt, leverede Dahl en mesterlig kulmination på den ’Messias’, han har eksperimenteret med siden 2008.

Ved siden af Sokkelund Sangkors og dirigent Morten Schuldt-Jensens, der kunne opleves i begyndelsen af måneden i Garnisons Kirke, er dette Københavns bedste ’Messias’.

Det fulde udtræk

...Mogens Dahls opførelse var definitiv. Her var musikerne specialister fra øverste hylde i form af London-ensemblet Orchestra of the Enlightenment, og solisterne fra England, USA og Irland var håndplukkede.

Med sopranen Keri Fuge som den empatiske, alten Kayleigh Decker som den vokalt vidunderlige, tenoren Robin Tritschler som den virkelig fokuserede og bassen James Atkinson som den dramatisk super velsyngende var der intet, jeg kunne ønske mig anderledes.

Alt hang sammen i et forløb, hvor koret med sine 16 sangere kunne koncentrere sig om at levere selve rygraden i Händels storværk. Let, som vi vil have det i dag, men alligevel med fylde.

Her var der ikke et par tempi, man kunne have justeret på. Hvad der tidligere år har virket lidt for skandinavisk hvidskuret på mig, lyste nu varmt om kap med lysekronerne. Suveræne baroktrompeter gjaldede fra forskellige steder i rummet, og alle rejste sig spontant under ’Halleluja’-koret.

Mogens Dahl gav os den overvældende dyre julegave. Ingen arier var forkortet, og efter godt to en halv time inklusive pause havde jeg fået, hvad jeg ønsker mig igen til næste jul: Den perfekte ’Messias’.

Mogens Dahl Kammerkor og Orchestra of the Age of Enlightenment – Messias Homens Kirke – foto Ole Christiansen

PRESSEMEDDELELSE:
ÉT PRISVINDENDE ÅR FOR MOGENS DAHL KONCERTSAL & MOGENS DAHL KAMMERKOR

21. DECEMBER 2017

 

2017 blev i den grad et prisvindende år for Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge i København.

Udover at ca. 180 firmaer valgte at holde deres konferencer, møder og firmafester hos Mogens Dahl Koncertsal, så vandt den lille perle hele 6 priser i det store udland.

Priserne blev vundet for præsentationsfilmen A YEAR IN A MINUTE”,  som er verdens 5 mest vindende turistfilm.

Mogens Dahl Koncertsal og producenten   Anders Kongshaug  modtog således fornemme priser ved filmfestivaler ved ITB Berlin, New York Festival World’s Best Film & TV, Riga Touristfilm, Istanbul International Touristfilm, Portugal og US Filmfestival i Los Angeles.

Og ikke nok med det, så høstede Mogens Dahl Kammerkor’s storslåede opførelser af Händels Messias i Holmens Kirke i samarbejde med Orchestra of the Age of Enlightenment hele 6 stjerner fra Berlingske samt 5 hjerter i Politiken og 5 stjerner i Kristeligt Dagblad.

”Den rejse, som både Koncertsalen samt Kammerkoret har været på de seneste år har været meget spændende og det er i den grad med stor taknemlighed, at jeg føler, at vi høster frugterne af det arbejde, som vi dagligt lægger i både konference- og musikafdelingen. Vi ønsker at nå nye højder i 2018 – både som konference og eventsted, men naturligvis også, når det kommer til musikken. Vi har spændende projekter på tegnebrættet, så det er med stor forventning og spænding, at vi springer ind i det nye år”, udtaler en tydeligvis glad og stolt Mogens Dahl.

Husk, du allerede nu kan købe både billetter til alle forårets koncerter med Mogens Dahl Kammerkor og foredragsaftener i Mogens Dahl Koncertsal via   PROGRAM – oplagt gaveidé.

KUNDEHISTORIER

Vi er stolte af at have haft mange spændende virksomheder og arrangementer i salene igennem de sidste mange år. Se...

Læs mere

KAPACITET OG LOKALER

Mogens Dahl Koncertsal består af 3 sale, alle i gadeniveau: Koncertsalen, Lille Sal og Store Sal. De to første er...

Læs mere

EVENT

De tre sale med deres placering omkring en intim, brolagt gård inviterer nærmest til at blive anvendt til events

Læs mere

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig et eller flere af vores nyhedsbreve og hold dig opdateret med nye arrangementer og muligheder i Mogens Dahl Koncertsal

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program