Type:
Alle
Alle
Foredrag og Sangaften
Kammerkoncerter
Mogens Dahl Kammerkor
februar 2023
PROGRAM Claudio Monteverdi: Ecco mormorar l´onde - Dolcemente dormiva Christobal de Morales: Parce mihi, Domine Bent Sørensen: Strunge Sange (tekster af Michael Strunge: Illusion, Tid og Rum, Hjertestrøm, Vindens Puls) Strunges: Natmaskinen Bent Sørensen: To
PROGRAM
Claudio Monteverdi: Ecco mormorar l´onde – Dolcemente dormiva
Christobal de Morales: Parce mihi, Domine
Bent Sørensen: Strunge Sange (tekster af Michael Strunge: Illusion, Tid og Rum, Hjertestrøm, Vindens Puls)
Strunges: Natmaskinen
Bent Sørensen: To Sange (tekster af Søren Ulrik Thomsen: I Kurvestolen i vintersolen, Engang om dagen)
Mathias Heise: Coherence
Sven-David Sandströms: Hear my prayer, oh Lord
Sven-David Sandström: Hvor er så dejligt som din Klode
Charles Villiers Stanford: The Blue Bird
Edward Elgar: Lux Aeterna
MEDVIRKENDE
Mathias Heise: mundharpenist og komponist
Jakob Lorentzen: Orgel/klaver
Jesper Garde Kongshaug: Lyskoncept
Jakob Holtze: Oplæser
Mogens Dahl Kammerkor
Dirigent: Mogens Dahl
Det kan næppe være mere passende at Mogens Dahl Kammerkor afholder åbningskoncerten på Copenhagen Light Festival netop Midvinter, 3. februar, dagen efter Kyndelmisse, som netop kommer af det latinske ord for Lysmesse.
Til denne særlige koncert har koret sammensat et program hvor de rene korsatser møder digtoplæsning af Jacob Holtze, og hvor koret i ét af værkerne akkompagneres af Jacob Lorentzen på orgel og i et andet synger sammen med mundharpenisten Mathias Heise i ét af hans egne værker – komponeret til lejligheden.
I flere af a capella værkerme spiller lyset ganske naturligt en hovedrolle, som f. eks. i Monteversis madrigaler og ikke mindst Edward Elgars ”Lux Aeterna” (Det Evige Lys).
I andre satser er lyset mere et delelement som f. eks. hos den senromantiske engelske komponist Charles Stanford og den svenske komponist Sven-David Sandström. Evighedshåbets lys er repræsenteret af den spanske renæssancekomponist Cristobal de Morales medens den mere løsslupne forårsfornemmelse skildres i motetter af den italienske komponist Monteverdi.
De rene korsatser møder oplæsning, akkompagnement af orgel og klaver og sidst men ikke mindst blander de sig med mundharmonikaens fantastiske klangunivers.
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal: Søn. 5. feb, kl. 20.00: Amalie Stalheim & Christian Ihle Hadland Tirs. 21. feb. kl. 20.00 Den Danske Strygekvartet Søn. 12. mar. kl. 20.00 Emerson Kvartetten (Afskedsturné) Ons. 29.
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal:
Søn. 5. feb, kl. 20.00:
Amalie Stalheim & Christian Ihle Hadland
Tirs. 21. feb. kl. 20.00
Den Danske Strygekvartet
Søn. 12. mar. kl. 20.00
Emerson Kvartetten
(Afskedsturné)
Ons. 29. mar. kl. 20.00
King’s Singers & Mogens Dahl Kammerkor
Man. 15. maj, kl. 20.00
Lise de la Salle
PROGRAM: Igor Stravinskij: Suite Italienne Anton Webern: 3 kleine Stücke op.11 Leoš Janácek: Pohadka Pause Ole Bull: Seterjentens Søndag Edward Grieg: Intermezzo EG 115 Francis Poulenc: Sonate for cello og klaver, FP 143
PROGRAM:
Igor Stravinskij: Suite Italienne
Anton Webern: 3 kleine Stücke op.11
Leoš Janácek: Pohadka
Pause
Ole Bull: Seterjentens Søndag
Edward Grieg: Intermezzo EG 115
Francis Poulenc: Sonate for cello og klaver, FP 143
Vægten er lagt på musik fra det 20. århundrede til koncerten med de to norske stjernemusikere Amalie Stalheim (cello) og Christian Ihle Hadland (klaver). Samtidig er variationen i udtryk stor, fra det neoklassiske hos Igor Stravinskij i ”Suite Italienne” til det minimalistisk punktmusikalske i Anton Weberns ”Drei Kleine Stücke op. 11”. Fra det næsten impressionistiske – med folkemusikalske strejf – i Janáceks ”Pohadka” (”Eventyr”) til Poulencs ”Sonate for cello og klaver”, der – som meget andet af Poulencs musik – er svær at sætte i bås.
Amalie Stalheim og Christian Ihle Hadland er begge særdeles anerkendte musikere, der hver især har samarbejdet med en lang række orkestre og dirigenter, og som nu her i Mogens Dahl Koncertsal kan opleves i dette spændende og alsidige program.
Fotos: Nikolaj Lund
21feb20:00Den Danske Strygekvartet20:00 Entré: 395 kr. / studerende 295 kr. (ekskl. gebyrer)
PROGRAM: Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i g-mol, opus 20 Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 7, opus 68 Benjamin Britten: 3 Divertimenti Pause Franz Schubert: Strygekvartet nr. 13, D. 804, ”Rosamunde”
PROGRAM:
Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i g-mol, opus 20
Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 7, opus 68
Benjamin Britten: 3 Divertimenti
Pause
Franz Schubert: Strygekvartet nr. 13, D. 804, ”Rosamunde”
Den Danske Strygekvartet, der i 2022 havde 20 års jubilæum, har i årenes løb markeret sig som en kvartet med internationalt format. Det er blevet til en perlerække af roste optrædender og indspilninger, og kvartetten er blevet belønnnet med en lang række priser. Turnevirksomheden er omfattende og den musikalske nysgerrighed stor. I 2014 udgav de en CD med traditionel skandinavisk folkemusik, og i disse år samarbejder de med selskabet ECM om en udgivelsesrække hvor forbindelserne mellem J.S. Bachs fugaer og senere store mestres strygekvartetter udforskes.
Ved denne koncert spiller Den Danske Strygekvartet værker udvalgt blandt kernerepertoiret for strygekvartet, suppleret med et mere sjældent opført værk af Benjamin Britten. Aftenens program vil rumme Josef Haydns Strygekvartet nr. 3 i g-mol, Strygekvartet nr. 7 af Dmitrij Sjostakovitj og Benjamin Brittens ”3 Divertimenti. Efter pausen spilles Schuberts monumentale Strygekvartet nr. 13, ”Rosamunde.”
marts 2023
PROGRAM Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i G, opus 33, nr. 5 W.A. Mozart: Strygekvartet nr. 15 i d-mol KV 421 Pause Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 8 i e-mol, Opus 59
PROGRAM
Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i G, opus 33, nr. 5
W.A. Mozart: Strygekvartet nr. 15 i d-mol KV 421
Pause
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 8 i e-mol, Opus 59
Det er intet mindre end et scoop at det er lykkedes for Mogens Dahls Koncertsal at få Emerson Kvartetten til at komme til København i forbindelse med kvartettens afskedsturné.
Emerson Kvartetten har i mere end fire årtier hørt til blandt de ypperste kammermusikensembler i verden, og selvom de til næste år stopper som kvartet, kan man glæde sig over et væld af indspilninger der fastholder deres tekniske kunnen og musikalitet. Således har kvartetten indspillet samtlige strygekvartetter af Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Bartok, Webern og Sjostakovitj, foruden en stor del af Haydns, Mozarts, Dvoraks og Schuberts kvartetter.
Når Emerson Kvartetten 12. marts træder frem i koncertsalen på Islands Brygge vil man kunne nyde Haydns Strygekvartet nr. 3 i G-dur, Mozarts Strygekvartet nr. 15 i d-mol og til sidst Beethovens Strygekvartet nr. 8 i e-mol. En enestående mulighed for at tage afsked med et absolut verdensnavn indenfor kammermusikken.
PROGRAM Traditionel norsk folketone: Bruremarsj fra Valsøyfjord Leading Lights Ola Gjeilo: Northern Lights Edvard Grieg: Ave maris stella Ola Gjeilo: Ave maris stella (2022/23 commission by The King’s Singers Global Foundation) 150 Years of Hugo Alfvén Hugo
PROGRAM
Traditionel norsk folketone: Bruremarsj fra Valsøyfjord
Leading Lights
Ola Gjeilo: Northern Lights
Edvard Grieg: Ave maris stella
Ola Gjeilo: Ave maris stella (2022/23 commission by The King’s Singers Global Foundation)
150 Years of Hugo Alfvén
Hugo Alfvén: Uti vår hage
Hugo Alfvén: Aftonen
Hugo Alfvén: Och jungfrun hon får i ringen
Millions of Suns
Jake Heggie: Stop this day and night with me
A Tribute to The Real Group
Anders Edenroth: Words
Evert Taube, arr. Anders Edenroth: Så skimrande var aldri havet
Waldemar Ahlen: Sommarplsalm
Anders Edenroth: Pass med the jazz
Pause
Per Gunnar Petersson: Spring has now unwrapped the flowers (Uropførelse med King’s Singers og Mogens Dahl Kammerkor)
Tekst: Piae Cantiones, og af Percy Dearmers
Finnish Legends
Jaakko Mäntyjärvi: Pseudo-Yoik
Einojuhani Rautavaara: Legenda
Jean Sibelius: Finlandia
Har man den mindste interesse for vokalmusik og kor, så vil koncerten d. 29. marts i Mogens Dahls Koncertsal være et absolut must. Her vil man kunne høre det engelske ensemble ”The King’s Singers”, som blev oprettet i 1968 af seks sangere fra King’s College i Cambridge (deraf navnet), og siden da har bestået af netop seks sangere, alle mandlige efter ældre engelsk kortradition. Dette betyder at de høje stemmer synges af såkaldte kontratenorer, hvilket er med til at give den særlige klang. Vokalgruppen synger musik i stort set alle genrer, hvilket også vil kunne høres til koncerten. Blandt værkerne til denne koncert er Per Gunnar Petersson ”Spring has now unwrapped the flowers”, som er en uropførelse hvor ”The King’s Singers” optræder sammen med Mogens Dahl Kammerkor, et internationalt meget rost korprojekt, hvor der netop er en del sangere fra England.
Ved koncerten opfører ”The King’s Singers” musik der er samlet i emnegrupper: Det Nordiske Lys, Hugo Alfvén 150 år, en hyldest til ”The Real Group” (en anden navnkundig vokalgruppe) og Finske legender.
april 2023
PROGRAM Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem i Phillip Molls udgave for kor og firhændigt klaver. Mogens Dahl Kammerkor og Den Danske Klaverduo
PROGRAM
Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem i Phillip Molls udgave for kor og firhændigt klaver.
Mogens Dahl Kammerkor og Den Danske Klaverduo
Det er blevet en tradition at Mogens Dahl Kammerkor op til Påsken opfører Johannes Brahms’ ”Ein Deutsches Requiem” i den nærmest kammermusikalske udgave for kor, to solister og firhændigt klaver.
”Ein Deutsches Requiem” er nok Brahms‘ hovedværk, et dybt personligt værk, måske skrevet under indtryk af tabet af hans moder eller Robert Schumanns død.
Værket, der er i syv satser, er ikke tænkt som et liturgisk – altså kirkeligt – værk, men snarere et almenmenneskeligt trøstende værk. Teksten er heller ikke den gængse latinske tekst til Messen for De Døde, men tyske udgaver af de samme tekster, taget fra Luthers Bibeloversættelse. Hvor den latinske Requiemsmesse normalt begynder med en bøn for de afdøde, indleder Brahms sit værk med en bøn for de levende: ”Salige er de fattige i Ånden, thi Himmeriget er deres”. Korsatserne er både bevægende og kraftfulde, med kommenterende og reflekterende indskud af de to solister inden værket munder ud i velsignelsen for De Døde.
Mogens Dahl Kammerkor ledsages ved koncerten af Den Danske Klaverduo bestående af Tanja Zapolski og Rikke Sandberg og af internationale vokalsolister.
maj 2023
15maj20:00Lise de la Salle, piano20:00 Entré: 395 kr. / studerende 295 kr. (ekskl. gebyrer)
PROGRAM Ludwig van Beethoven: Sonate nr 26 op 81a « Les adieux » Franz Liszt : Ballade nr 2 Franz Liszt/ Robert Schumann: Widmung Franz Liszt: Funérailles Pause Franz Liszt: St Francois de Paule marchant sur
PROGRAM
Ludwig van Beethoven: Sonate nr 26 op 81a « Les adieux »
Franz Liszt : Ballade nr 2
Franz Liszt/ Robert Schumann: Widmung
Franz Liszt: Funérailles
Pause
Franz Liszt: St Francois de Paule marchant sur les flots
Franz Liszt/Richard Wagner : Liebestot
Ludwig van Beethoven: Sonate nr 32 Op. 111
Den franske pianist Lise de la Salle har gennem de seneste ca. 20 år slået sit navn fast med en imponerende karriere i samarbejde med symfoniorkestre i Europa, USA og Asien, og under en lang række fremtrædende dirigenter. En række prisbelønnede CD-indspilninger er det også blevet til, med indspilninger af bl.a. Rachmaninov, Ravel, Liszt, Prokofiev og Chopin.
Franz Liszt’s klavermusik kan være uhyre udfordrende, og det tager Lise de la Salle gerne på sig, hvilket man vil kunne høre ved koncerten i Mogens Dahls Koncertsal. Blandt stykkerne af Liszt er ”Funérailles”, ét af hans mest berømte, skrevet efter undertrykkelsen af den Ungarske revolution i 1849.
Liszt udfærdigede også en række arrangementer for klaver af andre komponisters værker, bl.a. svigerfaderen Richard Wagners ”Liebestot” fra operaen ”Tristan og Isolde”, samt bearbejdelsen af Robert Schumanns ”Widmung”.
Værkerne af Liszt omkranses af to sonater af Beethoven, nr. 26, opus 81a, ”Les Adieux”, og nr. 32 opus 111.
PROGRAM Per Nørgård: Wie ein Kind, Wiigen-Lied (Jorden er som et barn Trauermarsch mit einem Unglücksfall) Wilhelm Peterson-Berger: Stemning Edvard Grieg: Våren (kor og cello) Jørgen Jersild: Romantiske korsange: Min Yndlingsdal, Natteregn Per Nørgård: Solo
PROGRAM
Per Nørgård: Wie ein Kind, Wiigen-Lied (Jorden er som et barn Trauermarsch mit einem Unglücksfall)
Wilhelm Peterson-Berger: Stemning
Edvard Grieg: Våren (kor og cello)
Jørgen Jersild: Romantiske korsange: Min Yndlingsdal, Natteregn
Per Nørgård: Solo in scéna (solocello)
Ola Gjeilo: Tota pulchra es
Hugo Alfvén: Stemning
Per Nørgård: Flos ut rosa floruit/ blomst brød ud i rosenflor
Wilhelm Stenhammer: 3 korviser til digte af J.P. Jacobsen
Nordisk kormusik og nordisk lys er omdrejningspunkt og tema for forårskoncerten i Christians Kirken med Mogens Dahl Kammerkor.
Per Nørgård, der fyldte 90 i 2022, er repræsenteret med tre værker hvoraf det ene spilles af Toke Møldrup på cello: ”Solo in scéna”. De to andre er det sammensatte hovedværk ”Wie ein Kind” med tekster af Rilke og Wölfli, samt det kortere korværk ”Flos ut rosa floruit”.
Omkring disse værker kredser svensk og norsk musik: Wilhelm Stenhammers ”3 korviser til digte af I.P. Jacobsen,” medens et andet digt af I.P. Jacobsen er sat i musik af Wilhelm Peterson-Berger og Hugo Alfvén, det lille digt ”Stemning”.
Edvard Griegs ”Våren” er oprindeligt det ene af de to ”Elegiske Melodier” for klaver, men findes i utallige arrangementer, og ved denne koncert går Toke Møldrup og Kammerkoret sammen om versionen for kor og cello.
Den danske komponist Jørgen Jersild tilhører generationen før Per Nørgård, og er ved dagens koncert repræsenteret ved to storslåede ”Romantiske Korsange”.
Glæd én du har kær med et gavekort til Mogens Dahl Koncertsal.
FØLG LINKET HER
Du bestemmer selv, hvilket beløb du ønsker at give.
Anvendelse:
Et gavekort giver modtageren mulighed for at købe billetter til vores koncerter og foredragsaftener. På vores hjemmeside finder du det ønskede arrangement og vælger ”køb billet”. Efter at have valgt det ønskede antal billetter og lagt dem i indkøbskurven, indtastes gavekortskoden og beløbet vil blive fratrukket købsprisen.
Skulle værdien overstige købsprisen, vil det overskydende beløb forblive på gavekortet, der kan anvendes til senere køb. Kontant udbetaling er ikke muligt.
Mogens Dahl Koncertsal er et lille kulturelt kraftcenter på bagsiden af Bryggen i København, med koncerter og andre aktiviteter i international klasse. Det er samtidig et sted, hvor en voksende del af landets ledende virksomheder og organisationer lægger deres møder og konferencer, events og produktlanceringer.
Mogens Dahl Koncertsal A/S
Snorresgade 22
2300 København S
mail: info@mogensdahl.dk
Tel: +45 7023 0082
Udfyld formularen og vi ringer dig op