Tidligere arrangementer
Type:
Alle
Alle
Foredrag og Sangaften
Kammerkoncerter
Mogens Dahl Kammerkor
november 2023

Info
PROGRAM Frédéric Chopin: Nocturne i H dur, Opus 9, Nr. 3 Frédéric Chopin: Nocturne i Des, Opus 27, Nr. 2 Frédéric Chopin: Piano Sonate i h-mol, Opus 58, Nr.3 Pause Robert Schumann: Symphonic Etudes, Opus
Info
PROGRAM
Frédéric Chopin: Nocturne i H dur, Opus 9, Nr. 3
Frédéric Chopin: Nocturne i Des, Opus 27, Nr. 2
Frédéric Chopin: Piano Sonate i h-mol, Opus 58, Nr.3
Pause
Robert Schumann: Symphonic Etudes, Opus 13 ( inkl. Posthume satser)
Den argentinske pianist Ingrid Fliter afslutter efterårssæsonen med en koncert med klavermusik af Chopin og Schumann, to af de mest betydningsfulde komponister fra den tidlige romantik.
Hvor Chopin stort set udelukkende skrev klavermusik, skrev Schumann i sine senere år også bl.a. orkesterværker og kammermusik.
Fælles for begge komponister er imidlertid at mange af deres kompositioner for klaver afsøger instrumentets muligheder og begrænsninger. Dette resulter ofte i at deres værker stiller store krav til den udøvende, hvilket aftenens to hovedværker er klare eksempler på.
I Schumanns Symfoniske Etuder udforskes klaverets muligheder nærmest instrumentalt i en række variationer over primært ét tema, medens Chopins tredje og sidste sonate følger en velkendt fire-satset form. De tre sonater er i øvrigt blandt de få værker i flere satser fra Chopins hånd. Langt de fleste af hans værker er såkaldte karakterstykker, som var en meget anvendt én-satset udtryksform i romantikkens klaverlitteratur, og som ofte rummede stor melodisk skønhed, hvilket høres i koncertens to indledende Nocturner.

Info
Program 19.00: Introduktion med Thomas Michelsen 20.00 Koncertstart Vagn Holmboe: Song at Sunset, opus 138b for kor (1978) Ode til Sjælen, opus 161 for kor, messingsekstet (to trompeter, to horn, basun, tuba)
Info
Program
19.00: Introduktion med Thomas Michelsen
20.00 Koncertstart
Vagn Holmboe:
- Song at Sunset, opus 138b for kor (1978)
- Ode til Sjælen, opus 161 for kor, messingsekstet (to trompeter, to horn, basun, tuba) og orgel (1985)
- A Lyke-wake Dirge, A Border Ballad (1973), opus 110a for kor
- Die Erfüllung, opus 183 for kor, sopransolist, barytonsolist samt ni blæsere: fløjte, obo, klarinet, fagot, horn, to trompeter, basun og tuba (1990/1993)
- Solhymne, opus 77 for kor (1960)
Ved årets Allehelgenkoncert ønsker Mogens Dahl Kammerkor at hylde en af dansk musiks helt store komponister: Vagn Holmboe.
Udadtil holdt Vagn Holmboe lav profil med det, men indadtil og i sin musik var han livet igennem styret af åndelige tanker om musikken som en manifestation af noget kosmisk. Intet mindre. Derfor greb han chancen, da Rudolf Steiner-bevægelsen bad ham komponere et værk til tekster af den romantiske mystiker og digter Novails. Værket blev ’Die Erfüllung’, der fik sin uropførelse i Steiner-regi, men som hidtil, selv om det er et af Holmboes store værker og et kerneværk i hans produktion, aldrig ellers har været opført eller indspillet.
I digtet af Johannes Ewald ”Ode til sjælen” besynges den fortabte menneskesjæl og den religiøse frelse som eneste mulige forhåbning i Holmboes komposition for Messingblæsere, orgel vokalsolister og kor. Også resten af koncertens program afspejler det åndelige i Holmboes kunst- og verdenssyn med fokus på det cykliske i reinkarnationstanken, som var styrende for hans syn på det at komponere kosmisk musik, som han kaldte det. Solnedgangen ligger i den antikke ægyptiske ”Solhymne”, der beskriver solens gang fra solopgang til solnedgang frem til den nye opgang – og naturligvis i ”Song of Sunset” med tekst af Walt Whitman.
Alt i alt ønsker vi med denne koncert at give et nyt indblik i kernen af Holmboes syn på, hvad musik var, og hvad musik kunne: nemlig give mennesket indsigt i det kosmiske eller den højere orden, som han også kaldte det i sin private dagbog – netop sådan som Thomas Michelsen med grundig brug af hidtil ikke-offentliggjorte kilder som netop Holmboes dagbøger har redegjort for det i sin biografi om komponisten, ’Det dybe og det rene’.
Foto: Hans Skaarup
Info
Medvirkende
- Mogens Dahl Kammerkor
- V. Coloris Blæserkvintet
- Messingsekstet: Lasse Mauritzen (horn), Gustav Melander og Lazlo Molnar (trompeter), Lars Karlin (Basun), Thomas Roïsland (tuba)
- Orgel: Jakob Lorentzen
- Dirigent: Mogens Dahl
oktober 2023

Info
PROGRAM Huang Ruo (*1977): Fisherman’s sonnet J. Brahms (1833-1897): Heimweh I: Wie traulich war das Fleckchen Chen Yi (*1953): Know You How Many Petals Falling J. Brahms: Heimweh II: O Wüsst ich doch den Weg zurück Chen Yi: Monologue Chinese folksong: Northeast Lullaby Xavier Montsalvatge (1912-2002): Cinco Canciones
Info
PROGRAM
Huang Ruo (*1977): Fisherman’s sonnet
J. Brahms (1833-1897): Heimweh I: Wie traulich war das Fleckchen
Chen Yi (*1953): Know You How Many Petals Falling
J. Brahms: Heimweh II: O Wüsst ich doch den Weg zurück
Chen Yi: Monologue
Chinese folksong: Northeast Lullaby
Xavier Montsalvatge (1912-2002):
Cinco Canciones Negras
1 Cuba dentro de un piano
2 Punto de habanera
3 Chévere
4 Canción de cuna para dormir un negrito
5 Canto negro
Pause
Brahms: Kærlighedssange
Da unten im Tale
Gang zum Liebchen
Eine gute, gute Nacht
Des liebsten Schwur
In stiller Nacht
Vergebliches Ständchen
Unüberwindlich
Kabaretsange:
Vernon Duke (1903-1969):
Autumn in New York
Charles Trenet (1913-2001):
La Mer
Gershwin (1898-1937):
I got rhythm
Charles Trenet:
Si vous aimiez
Toru Takemitsu (1930-1996):
La Neige
Cole Porter (1891-1964):
Night and Day
Charles Trenet,
Boum!
Det er et program med usædvanlig spændvidde og variation, når den karismatiske og alsidige mezzosopran Fleur Barron optræder i Mogens Dahl Koncertsal sammen med pianisten Julius Drake, en særdeles anerkendt akkompagnatør, som Fleur Barron i flere år har samarbejdet med.
Programmet spænder som sagt vidt. Parret indleder aftenen med udvalgte lieder af Johannes Brahms, der sammenstilles med sange af de to nulevende kinesisk-amerikanske komponister Huang Ruo og Chen Yi. Selvom tonesprogene er vidt forskellige, kredser sangene alligevel om de samme emner: hjemmet og hjemve.
Xavier Montsalvatge, der døde i 2002, var blandt de mest indflydelsesrige kunstnere i katalansk musik. Hans ”Cinco Canciones Negras” (“Fem sorte sange”) fra 1945 er skrevet til digte, der giver stemme til ofre for den spanske kolonialisme. Montsalvatge skabte sit eget etnisk inspirerede tonesprog til at give teksterne yderligere dybde og mening.
Efter pausen følger syv af Johannes Brahms’ lieder, der kredser om kærligheden, inden aftenen rundes af med noget helt andet: Kabaretsange af Vernon Duke, Charles Trenet, Cole Porter, George Gershwin og Toru Takemitsu.

Info
PROGRAM Claude Debussy: Premiere Rhapsodie Maurice Ravel: Klavertrio Olivier Messiaen: Kvartet til tidens ende Til aftenens
Info
PROGRAM
Claude Debussy: Premiere Rhapsodie
Maurice Ravel: Klavertrio
Olivier Messiaen: Kvartet til tidens ende
Til aftenens koncert den 9. oktober vil der være mulighed for at opleve noget af den ypperste franske musik fra 1900-tallet, spillet af fire af de senere års mest interessante og stærke kammermusikere.
Debussys ”Premiere Rhapsodie” for klaver og klarinet er oprindeligt skrevet til brug ved klarineteksaminerne ved konservatoriet i Paris i 1910, og stiller da også meget store krav til begge de udøvende, hvor rolige passager veksler med ekspressive udbrud.
Maurice Ravel havde taget tilløb til sin klavertrio i en årrække inden han endelig fik den færdiggjort under indtrykket af krigsudbruddet i 1914. Værket, der er i fire satser, blander klassiske former med bl.a. et baskisk tema, og benytter sig af en bred vifte af teknisk krævende effekter, der farver musikken på en for Ravel karakteristisk måde.
”Kvartet til Tidens Ende” regnes for ét af Messiaens vigtigste og mest personlige værker. De lidelser, han gennemgik som interneret i en tysk fangelejr omsatte han til dette uafrystelige mesterværk i 8 satser, hvor lidelsen og håbet gives udtryk gennem elementer fra Johannes’ Åbenbaring.
september 2023

Info
Program Franz Schubert: Strygekvartet No. 10, D 87 Antonín Dvořák:Strygekvartet No. 10, Op. 51 „Slavonic“ Béla Bartók: Strygekvartet
Info
Program
Franz Schubert: Strygekvartet No. 10, D 87
Antonín Dvořák:Strygekvartet No. 10, Op. 51 „Slavonic“
Béla Bartók: Strygekvartet No. 5, SZ 102
Den 17. september får Mogens Dahl Koncertsal besøg af et af verdens ledende kammermusikensembler.
Den rumænsk-polsk-franske Belcea Kvartet markerer med denne koncert deres 25-års jubilæum. De har til denne koncert sammensat et program af tre strygekvartetter, der hver især markerer et vigtigt trin i de respektive komponisters udvikling.
Schuberts kvartet nr. 10 i Es-dur fremstår som et værk, hvori den unge komponist for alvor begynder at høste frugterne af de foregående par års prøven kræfter med kvartet-formen. De tidligere kvartetters tydelige inspiration fra Haydns, Mozarts og Beethovens kvartetter begynder at vige for et mere personligt udtryk.
Det folkemusikalske har givet Dvořáks kvartet nr. 10 sit tilnavn, ”Den Slaviske”, da denne mesterlige kvartet ubesværet sammensmelter det klassiske kvartetudtryk med den bøhmiske folkemusik, hvilket bl.a. høres i andensatsen, der er udformet som en Dumka, en balladeagtig folkelig dansetype.
Béla Bartóks Femte Strygekvartet fra 1936 er et centralt værk i hans klassicistiske periode. De fem symmetrisk disponerede satser afbalancerer det folkemusikalske (fx bulgarske rytmer og ungarske melodier) med tonalt eksperimenterende elementer.

Info
”Voksne mand, voksne mand, hvor skal du hen?” Mellem gadelamperne, i metroen, foran skærmene. Et blad der bliver rusket i vinden foran ruden, duften af nyslået
Info
”Voksne mand, voksne mand, hvor skal du hen?”
Mellem gadelamperne, i metroen, foran skærmene. Et blad der bliver rusket i vinden foran ruden, duften af nyslået græs, et blik, der minder om en bekendt fra hjemstavnen. Dagdrømmen begynder og tager form i byens tåger. Stjernehimlen bliver tændt over marken, og roen sænker sig langt om længe.
På få generationer er vi gået fra land til by, men landet er stadig en fast del af vores identitet og drømme. Det gennemsyrer vores kultur og bliver som mælkebøtten ved med at gennembryde det moderne livs asfalt.
Til koncerten lukker Mogens Dahl Kammerkor, Mathias Reumert Group og Jonas Frølund øjnene i selskab med publikum og hengiver sig til drømmen, minderne og realiteterne om livet på landet.
Rejsen går fra St. St. Blichers “Min Ynglingsdal” med beskrivelser af lyset på den jyske hede, skønheden i det vidtstrakte øde og ensomhedens storhed til J.P Jacobsens naturalistiske og dybdegående forbindelse med naturen i Wilhelm Stenhammers ”Tre a cappella Korsange”. Et fortryllende træ minder os om livets gang, når regndråber falder meditativt fra træets små, fugtige blade, når Mathias Reumert Group opfører Toru Takamitsus ”Rain Tree”.
Koncertens centrale værk er Per Nørgårds ”Drømmesange” for kor og slagtøj, komponeret i 1981, hvor tre aspekter af den samme drøm bliver udfoldet, baseret på en ældre kinesisk tekst
Drømmen om landet er aldrig entydig. Den er både foranderlig, individuel og kollektiv. Så luk øjnene og giv plads til drømmene på landet d. 4. september.
Program
Jonas Frølund: Improviseret fanfare
Henry Purcell: Music for a While
Jørgen Jersild: Natteregn & Min Yndlingsdal
Per Nørgård: Drømmesange
Igor Stravinsky: Three Pieces for Clarinet Solo
Svend S. Schultz: Gensyn med Danmark
Toru Takemitsu: Rain Tree (Opført af Mathias Reumert Group)
Anna Cederberg-Orreteg: Music to hear, Sonet 8
Wilhelm Stenhammer: Tre a cappella Korsange
Info
Golden Days Koncert
Medvirkende
Mogens Dahl Kammerkor
Mathias Reumert Group, slagtøj
Jonas Frølund, klarinet
Dirigent: Mogens Dahl

Info
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal: Man. 4. sep. kl. 20.00 Drømmesange Golden Days Festival Med Mogens Dahl Kammerkor Ekkozone (slagtøj) Jonas Frølund (klarinet) Søn. 17. sep. kl. 20.00 Belcea Kvartetten Man. 9. okt. kl. 20.00
Info
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal:
Man. 4. sep. kl. 20.00
Drømmesange
Golden Days Festival
Med Mogens Dahl Kammerkor
Ekkozone (slagtøj)
Jonas Frølund (klarinet)
Søn. 17. sep. kl. 20.00
Belcea Kvartetten
Man. 9. okt. kl. 20.00
Shirinyan, piano
Sitkovetsky, violin
Kjøller, klarinet
Brantelid, cello
Onsdag. 25. okt. kl. 20.00
Fleur Barron, sopran & Julius Drake, piano
Søn. 19. nov. kl. 20.00
Ingrid Fliter, piano
maj 2023

Info
Toner kan få os til at føle os nordiske. Vi lever for og af lyset og må glædes over det og udnytte det til fulde, så længe det er her.
Info
Toner kan få os til at føle os nordiske. Vi lever for og af lyset og må glædes over det og udnytte det til fulde, så længe det er her. I musikken, i kærligheden og i livet. Her går klang, lys og sprog op i en højere enhed: Når det nordiske lys besynges, vibrerer alle sanser. Mogens Dahl Kammerkor vil lægge musik til livets og dødens rum, men også besøge stilhedens rum med nordiske toner. Denne forårs-koncert i Christians kirke finder sted i kunstens rum, hvor lyset og dets betydning for os her på de nordiske breddegrader ses og mærkes i både billedkunst og arkitektur.
Info
Program
Gabriella Gullin: Tyst är det rum
Jørgen Jersild:
1. Natteregn
2. Min Yndlingsdal
Wilhelm Stenhammer: Stemning
Per Gunnar Petersson: Kom min älskade!
Per Nørgård: Solo in scéna (solocello)
Per Nørgård: Wie ein Kind:
1.Wiigen-Lied
2. Jorden er som et barn
3.Trauermarsch mit einem unglücksfall
David Wikander: Kung Liljekonvalje
Mathias Heise: Coherence (Kor og Mundharpe)
Ole Bull: Sæterjentens søndag
Hugo Alfvén: Stemning
Edward Grieg: Våren
Mathias Heise: Nordisk Lys – for kor, cello og Mundharpe (Uropførelse)
Jørgen Jersild: De lyse nætter
Adam de la Halle: Kom, du ljuva hjärtevän
Nils Lindberg: Shall I compare thee to a summer´s day
Evert Taube: Så skimrande var aldrig havet
Gabriella Gullin: Det är vackrast när det skymmer
Medvirkende.
Mogens Dahl Kammerkor
Cello: Toke Møldrup
Mundharpe: Mathias Heise
Dirigent: Mogens Dahl
Slagtøj: Jakob Weber

Info
PROGRAM Ludwig van Beethoven: Sonate nr 26 op 81a « Les adieux » Franz Liszt : Ballade nr 2 Franz Liszt/ Robert Schumann: Widmung Franz Liszt: Funérailles Pause Franz Liszt: St Francois de Paule marchant sur
Info
PROGRAM
Ludwig van Beethoven: Sonate nr 26 op 81a « Les adieux »
Franz Liszt : Ballade nr 2
Franz Liszt/ Robert Schumann: Widmung
Franz Liszt: Funérailles
Pause
Franz Liszt: St Francois de Paule marchant sur les flots
Franz Liszt/Richard Wagner : Liebestod
Ludwig van Beethoven: Sonate nr 32 Op. 111
Info
Den franske pianist Lise de la Salle har gennem de seneste ca. 20 år slået sit navn fast med en imponerende karriere i samarbejde med symfoniorkestre i Europa, USA og Asien, og under en lang række fremtrædende dirigenter. En række prisbelønnede CD-indspilninger er det også blevet til, med indspilninger af bl.a. Rachmaninov, Ravel, Liszt, Prokofiev og Chopin.
Franz Liszt’s klavermusik kan være uhyre udfordrende, og det tager Lise de la Salle gerne på sig, hvilket man vil kunne høre ved koncerten i Mogens Dahls Koncertsal. Blandt stykkerne af Liszt er ”Funérailles”, ét af hans mest berømte, skrevet efter undertrykkelsen af den Ungarske revolution i 1849.
Liszt udfærdigede også en række arrangementer for klaver af andre komponisters værker, bl.a. svigerfaderen Richard Wagners ”Liebestot” fra operaen ”Tristan og Isolde”, samt bearbejdelsen af Robert Schumanns ”Widmung”.
Værkerne af Liszt omkranses af to sonater af Beethoven, nr. 26, opus 81a, ”Les Adieux”, og nr. 32 opus 111.
april 2023

Info
PROGRAM Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem i Phillip Molls udgave for kor og firhændigt klaver. Mogens Dahl Kammerkor
Info
PROGRAM
Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem i Phillip Molls udgave for kor og firhændigt klaver.
Mogens Dahl Kammerkor
Info
Det er blevet en tradition at Mogens Dahl Kammerkor op til Påsken opfører Johannes Brahms’ ”Ein Deutsches Requiem” i den nærmest kammermusikalske udgave for kor, to solister og firhændigt klaver.
”Ein Deutsches Requiem” er nok Brahms‘ hovedværk, et dybt personligt værk, måske skrevet under indtryk af tabet af hans moder eller Robert Schumanns død.
Værket, der er i syv satser, er ikke tænkt som et liturgisk – altså kirkeligt – værk, men snarere et almenmenneskeligt trøstende værk. Teksten er heller ikke den gængse latinske tekst til Messen for De Døde, men tyske udgaver af de samme tekster, taget fra Luthers Bibeloversættelse. Hvor den latinske Requiemsmesse normalt begynder med en bøn for de afdøde, indleder Brahms sit værk med en bøn for de levende: ”Salige er de fattige i Ånden, thi Himmeriget er deres”. Korsatserne er både bevægende og kraftfulde, med kommenterende og reflekterende indskud af de to solister inden værket munder ud i velsignelsen for De Døde.
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Rikke Sandberg (piano)
Emil Gryesten (piano)
Dirigent: Mogens Dahl
Solister:
Maria Demérus (sopran)
Renè Bloice-Sanders (baryton)
marts 2023

Info
PROGRAM Traditionel norsk folketone: Bruremarsj fra Valsøyfjord Leading Lights Ola Gjeilo: Northern Lights Edvard Grieg: Ave maris stella Ola Gjeilo: Ave maris stella (2022/23 commission by The King’s Singers Global Foundation) 150 Years of Hugo Alfvén Hugo
Info
PROGRAM
Traditionel norsk folketone: Bruremarsj fra Valsøyfjord
Leading Lights
Ola Gjeilo: Northern Lights
Edvard Grieg: Ave maris stella
Ola Gjeilo: Ave maris stella (2022/23 commission by The King’s Singers Global Foundation)
150 Years of Hugo Alfvén
Hugo Alfvén: Uti vår hage
Hugo Alfvén: Aftonen
Hugo Alfvén: Och jungfrun hon får i ringen
Millions of Suns
Jake Heggie: Stop this day and night with me
A Tribute to The Real Group
Anders Edenroth: Words
Evert Taube, arr. Anders Edenroth: Så skimrande var aldri havet
Waldemar Ahlen: Sommarplsalm
Anders Edenroth: Pass med the jazz
Pause
Per Gunnar Petersson: Spring has now unwrapped the flowers (Uropførelse med King’s Singers og Mogens Dahl Kammerkor)
Tekst: Piae Cantiones, og af Percy Dearmers
Finnish Legends
Jaakko Mäntyjärvi: Pseudo-Yoik
Einojuhani Rautavaara: Legenda
Jean Sibelius: Finlandia
Info
Har man den mindste interesse for vokalmusik og kor, så vil koncerten d. 29. marts i Mogens Dahls Koncertsal være et absolut must. Her vil man kunne høre det engelske ensemble ”The King’s Singers”, som blev oprettet i 1968 af seks sangere fra King’s College i Cambridge (deraf navnet), og siden da har bestået af netop seks sangere, alle mandlige efter ældre engelsk kortradition. Dette betyder at de høje stemmer synges af såkaldte kontratenorer, hvilket er med til at give den særlige klang. Vokalgruppen synger musik i stort set alle genrer, hvilket også vil kunne høres til koncerten. Blandt værkerne til denne koncert er Per Gunnar Petersson ”Spring has now unwrapped the flowers”, som er en uropførelse hvor ”The King’s Singers” optræder sammen med Mogens Dahl Kammerkor, et internationalt meget rost korprojekt, hvor der netop er en del sangere fra England.
Ved koncerten opfører ”The King’s Singers” musik der er samlet i emnegrupper: Det Nordiske Lys, Hugo Alfvén 150 år, en hyldest til ”The Real Group” (en anden navnkundig vokalgruppe) og Finske legender.

Info
PROGRAM Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i G, opus 33, nr. 5 W.A. Mozart: Strygekvartet nr. 15 i d-mol KV 421 Pause Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 8 i e-mol, Opus 59
Info
PROGRAM
Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i G, opus 33, nr. 5
W.A. Mozart: Strygekvartet nr. 15 i d-mol KV 421
Pause
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 8 i e-mol, Opus 59
Info
Det er intet mindre end et scoop at det er lykkedes for Mogens Dahls Koncertsal at få Emerson Kvartetten til at komme til København i forbindelse med kvartettens afskedsturné.
Emerson Kvartetten har i mere end fire årtier hørt til blandt de ypperste kammermusikensembler i verden, og selvom de til næste år stopper som kvartet, kan man glæde sig over et væld af indspilninger der fastholder deres tekniske kunnen og musikalitet. Således har kvartetten indspillet samtlige strygekvartetter af Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Bartok, Webern og Sjostakovitj, foruden en stor del af Haydns, Mozarts, Dvoraks og Schuberts kvartetter.
Når Emerson Kvartetten 12. marts træder frem i koncertsalen på Islands Brygge vil man kunne nyde Haydns Strygekvartet nr. 3 i G-dur, Mozarts Strygekvartet nr. 15 i d-mol og til sidst Beethovens Strygekvartet nr. 8 i e-mol. En enestående mulighed for at tage afsked med et absolut verdensnavn indenfor kammermusikken.
februar 2023

Info
PROGRAM: Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i g-mol, opus 20 Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 7, opus 68 Benjamin Britten: 3 Divertimenti Pause Franz Schubert: Strygekvartet nr. 13, D. 804, ”Rosamunde”
Info
PROGRAM:
Franz Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 3 i g-mol, opus 20
Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 7, opus 68
Benjamin Britten: 3 Divertimenti
Pause
Franz Schubert: Strygekvartet nr. 13, D. 804, ”Rosamunde”
Info
Den Danske Strygekvartet, der i 2022 havde 20 års jubilæum, har i årenes løb markeret sig som en kvartet med internationalt format. Det er blevet til en perlerække af roste optrædender og indspilninger, og kvartetten er blevet belønnnet med en lang række priser. Turnevirksomheden er omfattende og den musikalske nysgerrighed stor. I 2014 udgav de en CD med traditionel skandinavisk folkemusik, og i disse år samarbejder de med selskabet ECM om en udgivelsesrække hvor forbindelserne mellem J.S. Bachs fugaer og senere store mestres strygekvartetter udforskes.
Ved denne koncert spiller Den Danske Strygekvartet værker udvalgt blandt kernerepertoiret for strygekvartet, suppleret med et mere sjældent opført værk af Benjamin Britten. Aftenens program vil rumme Josef Haydns Strygekvartet nr. 3 i g-mol, Strygekvartet nr. 7 af Dmitrij Sjostakovitj og Benjamin Brittens ”3 Divertimenti. Efter pausen spilles Schuberts monumentale Strygekvartet nr. 13, ”Rosamunde.”

Info
PROGRAM: Igor Stravinskij: Suite Italienne Anton Webern: 3 kleine Stücke op.11 Leoš Janácek: Pohadka Pause Ole Bull: Seterjentens Søndag Edward Grieg: Intermezzo EG 115 Francis Poulenc: Sonate for cello og klaver, FP 143
Info
PROGRAM:
Igor Stravinskij: Suite Italienne
Anton Webern: 3 kleine Stücke op.11
Leoš Janácek: Pohadka
Pause
Ole Bull: Seterjentens Søndag
Edward Grieg: Intermezzo EG 115
Francis Poulenc: Sonate for cello og klaver, FP 143
Info
Vægten er lagt på musik fra det 20. århundrede til koncerten med de to norske stjernemusikere Amalie Stalheim (cello) og Christian Ihle Hadland (klaver). Samtidig er variationen i udtryk stor, fra det neoklassiske hos Igor Stravinskij i ”Suite Italienne” til det minimalistisk punktmusikalske i Anton Weberns ”Drei Kleine Stücke op. 11”. Fra det næsten impressionistiske – med folkemusikalske strejf – i Janáceks ”Pohadka” (”Eventyr”) til Poulencs ”Sonate for cello og klaver”, der – som meget andet af Poulencs musik – er svær at sætte i bås.
Amalie Stalheim og Christian Ihle Hadland er begge særdeles anerkendte musikere, der hver især har samarbejdet med en lang række orkestre og dirigenter, og som nu her i Mogens Dahl Koncertsal kan opleves i dette spændende og alsidige program.
Fotos: Nikolaj Lund

Info
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal: Søn. 5. feb, kl. 20.00: Amalie Stalheim & Christian Ihle Hadland Tirs. 21. feb. kl. 20.00 Den Danske Strygekvartet Søn. 12. mar. kl. 20.00 Emerson Kvartetten (Afskedsturné) Ons. 29.
Info
Få adgang til fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal:
Søn. 5. feb, kl. 20.00:
Amalie Stalheim & Christian Ihle Hadland
Tirs. 21. feb. kl. 20.00
Den Danske Strygekvartet
Søn. 12. mar. kl. 20.00
Emerson Kvartetten
(Afskedsturné)
Ons. 29. mar. kl. 20.00
King’s Singers & Mogens Dahl Kammerkor
Man. 15. maj, kl. 20.00
Lise de la Salle

Info
PROGRAM Claudio Monteverdi: Ecco mormorar l´onde - Dolcemente dormiva Christobal de Morales: Parce mihi, Domine Bent Sørensen: Strunge Sange (tekster af Michael Strunge: Illusion, Tid og Rum, Hjertestrøm, Vindens Puls) Strunges: Natmaskinen Bent Sørensen: To
Info
PROGRAM
Claudio Monteverdi: Ecco mormorar l´onde – Dolcemente dormiva
Christobal de Morales: Parce mihi, Domine
Bent Sørensen: Strunge Sange (tekster af Michael Strunge: Illusion, Tid og Rum, Hjertestrøm, Vindens Puls)
Strunges: Natmaskinen
Bent Sørensen: To Sange (tekster af Søren Ulrik Thomsen: I Kurvestolen i vintersolen, Engang om dagen)
Mathias Heise: Coherence
Sven-David Sandströms: Hear my prayer, oh Lord
Sven-David Sandström: Hvor er så dejligt som din Klode
Charles Villiers Stanford: The Blue Bird
Edward Elgar: Lux Aeterna
MEDVIRKENDE
Mathias Heise: mundharpenist og komponist
Jakob Lorentzen: Orgel/klaver
Jesper Garde Kongshaug: Lyskoncept
Jakob Holtze: Oplæser
Mogens Dahl Kammerkor
Dirigent: Mogens Dahl
Info
Det kan næppe være mere passende at Mogens Dahl Kammerkor afholder åbningskoncerten på Copenhagen Light Festival netop Midvinter, 3. februar, dagen efter Kyndelmisse, som netop kommer af det latinske ord for Lysmesse.
Til denne særlige koncert har koret sammensat et program hvor de rene korsatser møder digtoplæsning af Jacob Holtze, og hvor koret i ét af værkerne akkompagneres af Jacob Lorentzen på orgel og i et andet synger sammen med mundharpenisten Mathias Heise i ét af hans egne værker – komponeret til lejligheden.
I flere af a capella værkerme spiller lyset ganske naturligt en hovedrolle, som f. eks. i Monteversis madrigaler og ikke mindst Edward Elgars ”Lux Aeterna” (Det Evige Lys).
I andre satser er lyset mere et delelement som f. eks. hos den senromantiske engelske komponist Charles Stanford og den svenske komponist Sven-David Sandström. Evighedshåbets lys er repræsenteret af den spanske renæssancekomponist Cristobal de Morales medens den mere løsslupne forårsfornemmelse skildres i motetter af den italienske komponist Monteverdi.
De rene korsatser møder oplæsning, akkompagnement af orgel og klaver og sidst men ikke mindst blander de sig med mundharmonikaens fantastiske klangunivers.
december 2022
11dec14:00HÄNDELS MESSIAS - VIBORG DOMKIRKE14:00 Viborg Domkirke

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Solister: Camilla Tilling, sopran Helen Charlston, alt Hugo Hymas, tenor Gordon Bintner, bas Dirigent: Mogens Dahl Søndag 11. december 2022 kl. 14:00 Viborg Domkirke
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Solister:
Camilla Tilling, sopran
Helen Charlston, alt
Hugo Hymas, tenor
Gordon Bintner, bas
Dirigent: Mogens Dahl
Søndag 11. december 2022 kl. 14:00
Viborg Domkirke
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder publikum en på samme tid moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017
10dec19:30HÄNDELS MESSIAS19:30 Holmens Kirke

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Solister: Camilla Tilling, sopran Helen Charlston, alt Hugo Hymas, tenor Gordon Bintner, bas Dirigent: Mogens Dahl FREDAG 9. DECEMBER 2022 kl. 19.30 LØRDAG 10. DECEMBER 2022 KL.
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Solister:
Camilla Tilling, sopran
Helen Charlston, alt
Hugo Hymas, tenor
Gordon Bintner, bas
Dirigent: Mogens Dahl
FREDAG 9. DECEMBER 2022 kl. 19.30
LØRDAG 10. DECEMBER 2022 KL. 19.30
Holmens Kirke, København
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder det københavnske publikum en på én gang moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017
09dec19:30HÄNDELS MESSIAS19:30 Holmens Kirke

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Solister: Camilla Tilling, sopran Helen Charlston, alt Hugo Hymas, tenor Gordon Bintner, bas Dirigent: Mogens Dahl FREDAG 9. DECEMBER 2022 kl. 19.30 LØRDAG 10. DECEMBER 2022 KL.
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Solister:
Camilla Tilling, sopran
Helen Charlston, alt
Hugo Hymas, tenor
Gordon Bintner, bas
Dirigent: Mogens Dahl
FREDAG 9. DECEMBER 2022 kl. 19.30
LØRDAG 10. DECEMBER 2022 KL. 19.30
Holmens Kirke, København
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder det københavnske publikum en på én gang moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017
november 2022
20nov20:00CASALS KVARTETTEN20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
PROGRAM: Johann Sebastian Bach (1685-1750): Die Kunst der Fuge, BWV 1080, kontrapunkt nr. 1-7 & 9 Franz Joseph Haydn (1732-1809): Strygekvartet nr. 6 i A, Opus 20 I. Allegro di molto e scherzando
Info
PROGRAM:
Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Die Kunst der Fuge, BWV 1080, kontrapunkt nr. 1-7 & 9
Franz Joseph Haydn (1732-1809):
Strygekvartet nr. 6 i A, Opus 20
I. Allegro di molto e scherzando
II. Adagio. Cantabile
III. Minuetto. Allegretto – Trio
IV. Fuga a 3 soggetti. Allegro
pause
Johannes Brahms (1833-1897):
Strygekvartet nr. 2 A-mol, Opus 51
I. Allegro non troppo
II. Andante moderato
III. Quasi minuetto, moderato – Allegro vivace
IV. Finale. Allegra non assai
Info
Casals Kvartetten blev grundlagt i 1997 og er Spaniens første strygekvartet med stor international gennemslagskraft. De har fejret triumfer i Wigmore, Carnegie Hall, Concertgebouw og på en lang række andre af de største brændpunkter for klassisk musik. Med til for alvor at sparke karrieren i gang var førsteprisen ved Londons internationale strygekvartetkonkurrence i 2000. Kvartettens medlemmer er bosat i Barcelona, men er ofte i Köln, hvor de er Quartet in Residence på Hoch-schule für Musik und Tanz’.
Kvartetten har en imponerende diskografi med pladeselskabet Hamonia Mundi bag sig. De spænder og et meget alsidigt repertoire fra de mindre kendte spanske komponister som Arriaga og Toldrá og til de helt store klassikere Mozart, Haydn, Schubert og Brahms, men også til nyere musik som fx Shostakovich.
Kvartetten består af: Abel Tomàs (violin), Vera Martínez (violin), Jonathan Brown (bratch) & Arnau Tomàs (cello)
Foto: David Ruano
02nov20:00RICHARD GOODE - BEMÆRK NY DATO20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
PROGRAM: Ludwig van Beethoven (1770-1827): Bagatelles Nr. 6 – 11 fra 11 Bagatelles, Op. 119 Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonate Nr. 30 i E, Op. 109 -pause Ludwig van Beethoven (1770-1827): Variationer over en vals af Diabelli, Op.
Info
PROGRAM:
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Bagatelles Nr. 6 – 11 fra 11 Bagatelles, Op. 119
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Sonate Nr. 30 i E, Op. 109
-pause
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Variationer over en vals af Diabelli, Op. 120
Info
Richard Goode er blevet hyldet for sit musikerskab der indeholder en fantastisk følelsesmæssig kraft, dybde og udtryksfuldhed og er kendt og anerkendt verden over som en af de førende fortolker af det klassiske og romantiske repertoire. Goode er en musiker uden sidestykke og optræder jævnligt på de største scener og festivaler i både Europa og USA både som solist og med de fineste orkestre i verden. The Daily Telegraph udtrykte det på følgende fine måde: ”Der findes brillante unge pianister og der findes de gamle kloge ”fugle”, som viser deres visdom helt naturligt i alt hvad de gør – uden at gøre væsen af sig eller fremhæve særlige detaljer. Goode er af den sidstnævnte type”.
Glæd jer til en Beethoven-aften i særklasse!
Foto: Steve Riskind
oktober 2022
23okt20:00Mesterværker for kor - Martin & Pizzetti20:00 Christians Kirke

Info
Martins Messe for dobbeltkor & Pizzettis Messa di Requiem Frank Martins Messe for to firestemmige kor og Ildebrando Pizzettis Messa di Requiem for stemmer alene er begge blevet til i 1922,
Info
Martins Messe for dobbeltkor & Pizzettis Messa di Requiem
Frank Martins Messe for to firestemmige kor og Ildebrando Pizzettis Messa di Requiem for stemmer alene er begge blevet til i 1922, og de regnes med rette for at være to af kormusikkens absolutte hovedværker.
Det er skønne og storslåede klangverdener, der indbyder til fordybelse. I deres sublime udtryk synes de næsten guddommeligt inspirerede og udtrykker på hver deres måde et drama, der i sig rummer både den dybeste fornedrelse og den højeste salighed.
Oven på civilisationens sammenbrud i 1. Verdenskrig følte mange komponister at et radikalt nyt tonesprog måtte til som afløsning for den dominerende romantiske stil. Det gjaldt både Frank Martin ((1890 – 1974) og Ildebrando Pizzetti (1880 – 1968), der begge søgte tilbage til de gamle mestre og musikalske former i deres bestræbelse for at skabe noget nyt.
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Søren Johannsen – Organist
Mogens Dahl – Dirigent
Info
MOGENS DAHL KAMMERKOR
Klassisk kor med faste arbejdsgange og gennemprøvede koncepter? Tænk om igen. Mogens Dahl Kammerkor er et unikt internationalt korprojekt, som både kunstnerisk og organisatorisk bryder med det vante. Dirigenten Mogens Dahl har stræbt efter at skabe et fleksibelt ensemble, der tør og kan træde nye stier i vokalmusikkens verden. En pool af o. 40 unge sangere fra nær og fjern danner rygraden i koret, som lige fra begyndelsen i 2005 har vakt stor opsigt med sine nyskabende koncert-, festival- og cd-projekter. Samarbejdspartnere som blandt andre Orchestra of the Age of Enlightenment, Brooklyn Rider og Athelas Sinfonietta vidner om ensemblets kunstneriske spændvidde og internationale udsyn. Med afsæt i den nordiske a cappella tradition har Mogens Dahl Kammerkor søgt at sprænge de gængse repertoiremæssige grænser for klassisk vokalmusik. Hvorfor elsker Nordens førende komponister at skrive ny musik for ensemblet? En grund kan være, at koret på sine internationale turneer til bl.a. Berlin, Halle, Stockholm, Bergen, Reykjavik, Tallinn og Riga har kunnet demonstrere sit delikate greb om nutidig vokalkunst. For eksempel uropførte Mogens Dahl Kammerkor Nordic Mass af Sven-David Sandström på Festspillene i Bergen i 2014, i 2015 var det verdenspremieren på samme komponists ’The Passion of St. John’ i Konzerthaus Berlin. Og senest i 2021 uropførte vi det sidste værk fra hans hånd ‘Sonnets of Darkness and Love’. Et værk skrevet og dedikeret til koret og Nils Landgren, der var både vokal- og trombonesolist i værket. Men der er vel ikke noget publikum til den klassiske kormusik i dag? Her kan koret skyde endnu en fordom ned: Mogens Dahl Kammerkor, der i international sammenhæng har samarbejdet med Anna Netrebko, har flere og flere entusiastiske følgere fra hele verden med sin omfattende tilstedeværelse på digitale medier. Herhjemme har koret også Kongehusets bevågenhed og medvirkede ved Dronningens officielle besøg i Zagreb, Kroatien. Fremtidige projekter tæller spændende internationale turneer, ligesom flere cd-udgivelser er på vej
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Mogens Dahl er dirigent og grundlægger af Mogens Dahl Kammerkor, som han har udviklet til at være et af Skandinaviens førende vokalensembler i dag. Han er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i Århus og fra Det Jyske Musikkonservatorium suppleret med studier hos blandt andre Eric Ericson og Jorma Panula og han har være lektor en årrække ved konservatoriet i Aarhus og på Aalborg Universitet. Fra 1991 til 2003 var han syngemester på Den Jyske Opera. En lang række af Mogens Dahls banebrydende projekter er baseret på nyskrevne værker, dedikeret til Mogens Dahl og Kammerkoret af bl.a. førende komponister i Skandinavien. Mogens Dahls visionære arbejde med nordisk vokalmusik har ført til opsigtsvækkende samarbejder med komponister og musikere på tværs af vante genreskel. For fjerde år i træk dirigerede Mogens Dahl i 2018 det London[1]ensemblet Orchestra of the Age of Enlightenment i forbindelse med Mogens Dahl Kammerkors årlige Messias-koncerter i Holmens Kirke, København. I foråret 2019 dirigerede har kammerkoret i en succesfuld turne til de Baltiske lande med Brahms’ Requiem
SØREN JOHANNSEN, ORGANIST
Søren Johannsen tog organisteksamen i 1992 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Året efter blev han optaget i solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Med det klassiske orgelrepertoire har Søren Johannsen givet en lang række koncerter i Danmark og i udlandet. Han har bl.a. opført J. S. Bachs samlede orgelværker fire gange i koncertrækker. Han blev i 2003 ansat som organist ved Frederiksberg Slotskirke i 2007 som organist i Christians Kirke i København.
Foto: Mads Dobel
11okt20:00Johan Dalene & Christian Ihle Hadland20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
PROGRAM: Ludwig van Beethoven (1770-1827): Violinsonate nr. 5 I F, Opus 24 I. Allegro II. Adagio molto espressivo III. Scherzo: Allegro molto IV. Rondo
Info
PROGRAM:
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Violinsonate nr. 5 I F, Opus 24
I. Allegro
II. Adagio molto espressivo
III. Scherzo: Allegro molto
IV. Rondo Allegro ma non troppo
Francis Poulenc (1899-1963):
Violinsonate FP 119
I. Allegro con fuoco
II. Intermezzo
III. Presto tragico
Clara Schumann (1819-1896):
Three Romances for Violin & Piano, Opus 22
I. Andante molto
II. Allegretto
III. Leidenschaftlich schnell
Lili Boulanger (1893-1918):
D’Un Matin de printemps
Edvard Grieg (1843-1907):
Violinsonate nr. 3, C-mol, Opus 45
I. Allegro molto ed appassionata
II. Allegretto espressivo alla Romanza
III. Allegro animata
Info
Den kun 20-årige violinist, Johan Dalene gør spiller allerede en betydelig rolle på den internationale scene, hvor han optræder med førende orkestre og i kammermusikalske konstellationer i alle de væsentligste koncerthuse i hjemlandet Sverige og i udlandet. Han har en forfriskende, ærlig musikalitet og en særlig evne til at interagere med musikere og publikummer overalt. Dette har givet ham mange beundrere og ikke mindst den prestigiøse Norwegian Soloist Prize og førstepladsen i Carl Nielsen konkurrence begge i 2019. Senest er Dalene blevet udnævnt til European Concert Hall Organisations ”Rising Star” i 2021-22 og BBC New Generations Artist i 2019-21. Vi havde fornøjelsen af at kunne præsentere Dalene på vores COLLAGE FESTIVAL i oktober 2021 og har glædet os til at kunne få ham på plakaten igen.
Denne aften optræder han med en kending her i Mogens Dahl Koncertsal, som dels var med på samme COLLAGE FESTIVAL, men som også har optrådt her med Andreas Brantelid flere gange i vores tidligere sæsoner. Christian Ihle Hadland er en af de mest efterspurgte pianister og akkompagnatører i sin generation. Han debuterede allerede som professionel i 2015 og har samme fine portefølje af priser og udnævnelser, som hans medmusikant denne aften og har ligeledes optrådt med alle de store orkestre verden rundt. I 2023 er han på den største af alle scener, nemlig Carnegie Hall med selvsamme Johan Dalene. Foruden sit musikervirke er Hadland kunstnerisk leder af Stavanger Internationale Kammermusik Festival.
Foto: Mats Bäcker & Nikolaj Lund
september 2022
26sep20:00SITKOVETSKY TRIO20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
PROGRAM: Sam Perkin (f. 1961): Freakshow Maurice Ravel (1875-1937): Trio for Violin, Cello og Klaver i A-mol I. Modére II. Pantoum. Assez vif III. Passacaille. Trés large
Info
PROGRAM:
Sam Perkin (f. 1961):
Freakshow
Maurice Ravel (1875-1937):
Trio for Violin, Cello og Klaver i A-mol
I. Modére
II. Pantoum. Assez vif
III. Passacaille. Trés large
IV. Finale. Animé
– pause
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Allegretto i Bb for Violin, Cello og Klaver, W.o.O. 39
Dmitri Shostakovich (1906-1975):
Klaver Trio No. 2 i E-mol, Op. 67
I. Andante – Moderato
II. Allegro con brio
III. Largo
IV. Allegretto – Adagio
Info
Sitkovetsky Trio har allerede på få år siden 2014 etableret sig som en helt enestående klavertrio med sensationelle optrædener i de førende koncertsale rundt om i verden. Deres tankevækkende og engagerede tilgang har givet ensemblet kritikerros og invitationer til blandt mange andre Amsterdam Concertgebouw, Frankfurt Alte Oper, Palais des Beaux Arts, Musée du Louvre, l’Auditori Barcelona, Wigmore Hall og Lincoln Center New York for blot at nævne nogle få. Og nu er vi stolte over at få dem på besøg i Mogens Dahl Koncertsal.
Programmet for aftenens koncert åbner med spændende ny musik af den spektakulære komponist Sam Perkin – ja titlen ”Freakshow” siger i virkeligheden ret meget om musikken. Desuden har trioen Ravel, Beethoven og sidst men absolut ikke mindst Shostakovich på programmet.
Alexander Sitkovetsky (violin), Wu Qian (klaver) Isang Enders (cello)
Foto: Cal Vincy
08sep20:00Hjertets Dronning - Mogens Dahl Kammerkor20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
César Geoffray: Triptyque Marial Per Gunnar Petersson: An anonymous Nun´s Prayer Claude Debussy: Trois Chansons Lars Johan Werle: Sonetto Trentacinque Claudio Monteverdi: Sestina Sven-David Sandström: Seventeenth Century Nun´s Prayer Mogens
Info
- César Geoffray: Triptyque Marial
- Per Gunnar Petersson: An anonymous Nun´s Prayer
- Claude Debussy: Trois Chansons
- Lars Johan Werle: Sonetto Trentacinque
- Claudio Monteverdi: Sestina
- Sven-David Sandström: Seventeenth Century Nun´s Prayer
Mogens Dahl Kammerkor
Dirigent: Mogens Dahl
Info
Med denne koncert præsenterer Mogens Dahl Kammerkor et program, hvor hengivelsen til Hjertets Dronning – den himmelske såvel som de mere jordiske – løber som en dyb understrøm af længsel og inderlighed gennem hele koncerten. Et udvalg af skønt klingende, både storladne og elegant svungne værker, der i sit udvalg af tekst og musik bygger bro over 1000 års kultur og kærlighedsdigtning.
Koncerten åbner med den ultimative hyldest til Jomfru Maria, Himlens dronning. Den gribende middelalderhymne, Salve Regina, som siden 1200-tallet har været munkenes både sødmefulde og indtrængende anråbelse om den himmelske dronningemoders omsorg i denne tåredal, som er vores jordiske liv. Her i en gudesmuk fortolkning for firestemmigt kor i værket: Triptyque Marial af den franske komponist César Geoffray.
Mens munkene anråbte himmeldronningen, skrev en anonym nonne anderledes menneskeligt jordnært om tilværelsens fortrædeligheder. An Anonymous Nun’s Prayer er en ældre nonnes bøn, fundet i 1610 bag på indgangsdøren til en engelsk kirke, og sat i musik tilegnet Mogens Dahl Kammerkor af de to komponister Sven-David Sandström og Per Gunnar Petterson. Her er ingen store anråbelser. Den ældre nonne orker ikke længere at pakke sine ord ind for Gud. Hun beder om hans hjælp til at undgå at blive en nævenyttig, bedrevidende, bitter gammel kone, som ikke kan holde mund og som glemmer at tænke sig om. ”Hold mig nogenlunde omgængelig. Jeg nærer ikke noget ønske om at være helgen – nogle af dem er svære at holde ud…”
Med de tre sange af Claude Debussy – hans eneste værk for a capella kor – er vi tilbage i den mere højstemte dyrkelse af kvinden. Det maskuline blik… Værket baserer sig på tekster af middelalderdigteren Charles, hertug af Orléans og griber også stilistisk tilbage til renæssancens musikalske former og tonesprog. ”Dieu qu’il la fait bon regarder”: ”Gud, hvor er det godt at se hende!”, udbryder digteren spontant. Sangene fejrer glæden ved at holde sig varme (sammen) i sengen, og fjernt fra vinterens kulde.
I Petrarcas sonetter i 1300-tallet tog den vestlige litteratur måske det første væsentlige skridt i retning af en moderne kærlighedsdigtning. Og er måske aldrig blevet overgået siden. Lars Johan Werles kongeniale tolkning hensætter os med det samme til et indre landskab hvor ensomhed og brændende inderlighed mødes på hjertets vildveje: ”Ensom og tankefuld træder jeg langs de øde kyster, og måler dem med langsomme, dvælende skridt (…) bjerge og sletter, floder og skove kender gløden i mit liv, det liv som er skjult for alle andre. Men hvor barske og vilde veje, jeg end finder, følger mig altid kærligheden, altid taler den med mig, og jeg med den.”
Claudio Monteverdis store Sestina ”Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata” (”En elskers tårer ved sine elskedes grav) er fra hans sjette madrigalbog, udgivet i Venedig i 1614. Både digt og musik blev skrevet til minde om Caterina Martinelli, en ung sangerinde, som døde alt for tidligt. Det er et uforglemmeligt stykke, som afsøger og udfolder en verden af tab, smerte og fortrydelse gennem musikalske virkemidler, der med Monteverdis musik for første gang for alvor satte sig igennem i den vestlige musik. Intense skift mellem spænding og opløsning, kromatiske passager, heftige ramaskrig, forpustede pauser. Hele det menneskelige følelseslivs vokabularium blev her til musik.
Foto: Uffe Weng

Info
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter, efterår 2022: ”HJERTETS DRONNING” – MOGENS DAHL KAMMERKOR Torsdag d. 8. september 2022 kl. 20.00 SITKOVETSKY TRIO Mandag d. 26. september 2022 kl. 20.00 JOHAN DALENE (violin) & CHRISTIAN
Info
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter, efterår 2022:
”HJERTETS DRONNING” – MOGENS DAHL KAMMERKOR
Torsdag d. 8. september 2022 kl. 20.00
SITKOVETSKY TRIO
Mandag d. 26. september 2022 kl. 20.00
JOHAN DALENE (violin) & CHRISTIAN IHLE HADLAND (klaver)
Tirsdag d. 11. oktober 2022 kl. 20.00
RICHARD GOODE (klaver)
Tirsdag d. 1. november 2022 kl. 20.00
CASALS KVARTETTEN
Søndag d. 20. november 2022 kl. 20.00
maj 2022

Info
PROGRAM: Geirr Tveitt (1908-1981): Velkomne med æra Edvard Hagerup Bull (1855-1938): Perpetuum mobile W. A. Mozart (1756-1791): Fantasi i c-mol, KV. 475 (solo klaver) Edvard Grieg (1843-1907): fra 6 sange, op. 48 (for trompet og klaver) -pause- Jean Sibelius (1865-1957): 5
Info
PROGRAM:
Geirr Tveitt (1908-1981):
Velkomne med æra
Edvard Hagerup Bull (1855-1938):
Perpetuum mobile
W. A. Mozart (1756-1791):
Fantasi i c-mol, KV. 475 (solo klaver)
Edvard Grieg (1843-1907):
fra 6 sange, op. 48 (for trompet og klaver)
-pause-
Jean Sibelius (1865-1957):
5 sange, opus 37
Frederic Chopin (1810-1849):
Ballade nr. 3 i Ab, op. 47 (solo klaver)
Alexander Arutunian (1920-2012):
Aria et Scherzo
Richard Strauss (1864-1949):
Die nacht
Morgen
Info
Programmet for aftenens koncert er meget alsidigt og vidtfavnende fra norske folketoner til romantiske klavermastodonter. Glæd dig til at opleve 2 musikere i et program sammensat helt specielt til denne aften i Mogens Dahl Koncertsal.
Norske Tine Thing Helseth har siden sin karrieres begyndelse forsvaret trompetrepertoiret og har modtaget den største kritikerros for sin sjælfulde, lyriske lyd og samarbejdstilgang til musikskabelse. Helseth er en kunstner, der udfordrer genrens grænser ud fra en intenst kreativ, fordomsfri filosofi. Hendes stadigt voksende repertoire spænder helt fra det klassiske repertoire til nutidige værker.
Vi stiftede her i Mogens Dahl Koncertsal et meget behageligt bekendtskab med Tine under vores COLLAGE FESTIVAL i oktober 2021. Også her fik vi hendes alsidighed at høre, da hun både spillede Joseph Haydns og Bent Sørensens trompetkoncerter og desuden var vokalsolist på et jazzet repertoire senere på samme aften. Glæd jer til en musiker i en klasse helt for sig selv.
Marianna Shirinyan, armensk-dansk pianist har vundet flere priser, blandt andet modtog hun som den første DR’s nye klassiske kunstnerpris, P2 Prisen i oktober 2010. Marianna har siden 2015 været ansat som professor i klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Sideløbende hermed har hun været løst tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og er netop udnævnt til gæsteprofessor.
Foto: Nikolaj Lund & Anna Julia Granberg
april 2022

Info
PROGRAM: Ludwig van Beethoven: Strygekvartet Nr. 7 i F, op. 59 Nr. 1 - Allegro - Allegretto vivace e sempre scherzando - Adagio molto e mesto - Thème Russo - allegro pause Robert Schumann: Klaverkvintet i Eb,
Info
PROGRAM:
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet Nr. 7 i F, op. 59 Nr. 1
– Allegro
– Allegretto vivace e sempre scherzando
– Adagio molto e mesto
– Thème Russo – allegro
pause
Robert Schumann: Klaverkvintet i Eb, op. 44
– Allegro brillante
– In Modo d’una Marcia. Un poco largamente.
– Scherzo. Molto vivace — Trio I — Trio II
– Allegro ma non troppo
Info
Schumann Kvartetten er nået til et stadium, hvor alt er muligt, fordi den har givet afkald på sikkerhed og faste aftaler. Det har også konsekvenser for publikum, der fra den ene koncert til den anden skal være forberedt på alle nye oplevelser af samme værk: “Et værk udvikler sig virkelig kun i en liveoptræden,” siger kvartetten. “Det er ‘den ægte vare’, for vi ved aldrig selv, hvad der kommer til at ske. På scenen forsvinder alle forstillelser, og du bliver automatisk helt ærlig over for dig selv. Derefter kan du knytte et bånd med publikum og kommunikere med publikum gennem musikken”.
Et særligt højdepunkt i 21/22 sæsonen vil være de fire koncerter på Wigmore Hall London, hvor kvartetten er ‘Quartet in Residence’ i denne sæson. Derudover er kvartetten tilbage på turné i USA efter en tvungen pause. De gæster Strygekvartetten Biennalen i Amsterdam, Slesvig-Holstein
musikfestival og MDR Musiksommer samt i Berlin, Schwetzingen, Frankfurt, Köln og Dortmund og vi er stolte af at de også lægger vejen forbi Mogens Dahl Koncertsal.
Kvartetten består af: Erik Schumann (violin), Ken Schumann (violin), Veit Hertenstein (bratch) og Mark Schumann (cello)
På denne aftens anden halvdel er kvartetten flankeret af pianist Fabian Müller. Müller har i løbet af de seneste sæsoner virkelig etableret sig som en af de mest bemærkelsesværdige tyske pianister i sin generation. Han vakte stor opsigt ved den internationale ARD-musikkonkurrence i München 2017, hvor han ikke kun vandt 2. pladsen på den samlede rangliste, men blev belønnet med ikke mindre end fire ekstra priser: publikumsprisen, Brothers Busch-prisen, specialprisen Genuine-Classics samt Henle Urtext-prisen.
Udover sine projekter som solist er Fabian Müller også intensivt dedikeret til kammermusik. Hans partnere på dette område omfatter kunstnere som Albrecht Mayer, Julian Bliss, Sarah Christian, Niklas Liepe, Daniel Müller-Schott, Maximilian Hornung, Aris Quartett, Vision String Quartet og altså som ved aftenens koncert; Schumann Kvartetten. Desuden er han kunstnerisk leder af kammermusikserien Bonner Zwischentöne, som blev initieret af ham.
Foto: Harald Hoffmann & Neda Navaee
10apr20:00Brahms: Ein Deutsches Requiem20:00 Holmens Kirke Entré: 275,- / 175,- (ekskl. gebyrer)

Info
BRAHMS: EIN DEUTSCHES REQUIEM Johannes Brahms (1833–1897): Ein Deutsches Requiem, opus 45. Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
Info
BRAHMS: EIN DEUTSCHES REQUIEM
Johannes Brahms (1833–1897):
Ein Deutsches Requiem, opus 45.
Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
Info
Brahms’ tyske Requiem er almindelig kendt som et værk for kor og orkester, men komponisten arrangerede også selv sit Requiem i en udgave for firhændigt klaver – versionen var en julegave til hans nære veninde og livslange muse, Clara Schumann. Og hvor det tidligere har været populært at opføre orkesterversionen af værket med dens næsten opulente tyngde, har der navnlig inden for de seneste ca. ti år blandt fremtrædende kammerkor på den internationale scene bredt sig en interesse for at præsentere værket i den mere intime og kammermusikalske opstilling. Det er på en måde et helt andet værk, der her møder publikum. Besætningen med blot to pianister, to solister og kammerkor åbenbarer et rigt facetteret mesterværk. Når det lykkes, står Brahms’ geniale behandling af korstemmerne frem med kontrapunktisk klarhed og præcision, en rig harmonik og tekstformidling og ikke mindst en elegant kalibreret klangskønhed. Værket tåler at blive vist frem, renset og afklædt med koret og ordet i centrum, og man mærker en komponist, der åbenlyst står i lykkelig gæld til forgængere som J. S. Bach og Mendelssohn.
Koncerten optages af DR P2 til udsendelse senere på foråret. Følg med på vores Facebook for yderligere info.
Foruden Mogens Dahl Kammerkor medvirker to solister MARIA DEMÉRUS (sopran) er uddannet på bl.a. Stockholm Operaakademi. Som operasanger har hun vakt opsigt for sine fortolkninger af krævende sopranpartier som Gilda i Rigoletto på Den Skånske Opera, Adina i The Love Drink på Folkoperan & Sandrina i La Finta Giardiniera på Drottningholms Slotsteater. I de senere år har Maria også specialiseret sig i det klassiske koncert- og kirkerepertoire, og er nu en af Sveriges mest hyrede koncert- & oratoriesolister, med en bred vifte af repertoire fra barokken til de romantiske & nutidige værker.
DAVID WIJKMAN (baryton). Davids musikalske bane begyndte allerede som ung dreng i Adolf Fredriks musikskole i Stockholm. David har siden hen studeret ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på operaskolen i Weimar. Han har sunget roller som Papageno i Tryllefløjten, Figaro i Figaros Bryllup og Nick Shadow i Rake’s Progress på scener både i Skandinavien og internationalt. Som oratoriesolist har David været flittigt brugt i de fleste store oratorier og har to gange sunget solopartiet i Faurés Requiem sammen med Mogens Dahl Kammerkor.
Ved aftenens koncert præsenteres Brahms’ firhændige klaver-version i et nyt arrangement af Phillip Moll bestilt og uropført af Rundfunkchor Berlin i 2016. De virtuose klaverstemmer er lagt i hænderne på to førende danske pianister i den yngre generation, Rikke Sandberg og Tanja Zapolski.
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, piano
Maria Demérus, sopran
David Wijkman, baryton
Mogens Dahl, dirigent
marts 2022
28mar20:00Duo Brantelid-Hadland20:00 Mogens Dahl Koncertsal Entré: 375,- / 275,- (+ gebyrer)

Info
PROGRAM: Zoltán Kodály (1882-1967): Sonate i h-mol for solo cello, op. 8 (1915) - Allegro maestoso ma appassionato - Adagio con gran espressione - Allegro molto vivace. Claude Debussy (1862-1918): Sonate for cello og klaver i i
Info
PROGRAM:
Zoltán Kodály (1882-1967):
Sonate i h-mol for solo cello, op. 8 (1915)
– Allegro maestoso ma appassionato
– Adagio con gran espressione
– Allegro molto vivace.
Claude Debussy (1862-1918):
Sonate for cello og klaver i i d-mol (1915)
– Prologue
– Serénade
– Finale
pause
Peder Gram (1881-1956):
Sonate for cello og klaver, op. 14
Frank Bridge (1879-1941):
Sonate for cello og piano i d-mol H 125
– Allegro ben moderato
– Adagio ma non troppo
Info
Denne fantastiske duo mødte vi senest ved COLLAGE FESTIVAL 2021, hvor de havde sammensat et dansk-norske program var en del af temaet for festivalen. Mogens Dahl var hurtig til at ønske duoen tilbage, så endnu flere kan opleve de to sammen. Denne gang er der også det nordiske på programmet, men den samlende tematiske tråd er årstallet 1915 som er det år hvor alle værker er komponeret. Hvad verdenssituationen har haft af betydning for komponisterne, kan vi blive klogere på denne aften.
Duoen Brantelid-Hadland er en forening af to af tidens mest eftertragtede og fantasifulde skandinaviske musikere.
Den danske cellist Andreas Brantelid debuterede som solist som 14-årig, hvor han optrådte med Edward Elgars Cellokoncert i sin hjemby København med Det Kongelige Kapel. Han fortsatte med at lave en perlerække af roste indspilninger for EMI og BIS og optræder både solo og som koncertsolist med orkestre rundt om i verden.
Christian Ihle Hadland, en tidligere BBC New Generation Artist er Brantelids partner i duoen. Han blev født i Stavanger i Norge i 1983 og har skabt sig et navn som en sand troldmand ved klaveret med et karakteristisk touch og en sult efter repertoire af alle slags. Han har givet koncertoptrædener på BBC Proms, samarbejdet med nogle af de mest højt profilerede kunstnere i vores tid, herunder Renée Fleming, og er en hyppig gæst solist i Wigmore Hall i London.
Duoen Brantelid-Hadland har optrådt i hele Skandinavien med bemærkelsesværdige koncerter i Mogens Dahl Koncertsal i København og på Hindsgavl, Bergen og Dresden Festivallerne. Koncerter, der er udsendt på alle de store nordiske og tyske radiostationer samt på BBC.
Foto: Marios Taramides & Kim Laland

Info
DU VILDE HJERTE Mogens Dahl Kammerkor og Den Danske Klaverduo MOGENS DAHL KONCERTSAL / GARAGE PROGRAM: Johannes Brahms (1833 – 1897): Sieben Lieder, Op. 62, for kor a cappella Walzer, op. 39, Nr. 1-8, for firhændigt
Info
DU VILDE HJERTE
Mogens Dahl Kammerkor og Den Danske Klaverduo
MOGENS DAHL KONCERTSAL / GARAGE
PROGRAM:
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Sieben Lieder, Op. 62, for kor a cappella
Walzer, op. 39, Nr. 1-8, for firhændigt klaver
Fünf Gesänge, Op. 104, for kor a cappella
pause
Walzer, Op. 39, Nr. 9 – 16, for firhændigt klaver
Liebeslieder, Op. 52, for kor og firhændigt klaver
Info
Brahms’ kormusik har gennem hele Mogens Dahl Kammerkors levetid haft en ganske særlig betydning. Da det professionelle vokalensemble blev grundlagt i 2005, havde vi, som det første, en ambition om at levendegøre en livslang kærlighedsaffære med Brahms’ kormusik. Mogens Dahl Kammerkors fortolkning af Brahms’ Liebeslieder udkom på cd helt tilbage i 2007.
Nu mange år senere er kærlighedsaffæren lige stærk og Brahms’ kormusik er igen en hjørnesten i korets aktiviteter. Koncerten her er sammensat med vekslende indslag for henholdsvis kor a cappella, klaverværker samt værker for kor og klaver.
Klaveret ved denne koncert er i kyndige hænder på Den Danske Klaverduo, som består af de to koncertpianister Tanja Zapolski og Rikke Sandberg. Hver for sig har de igennem de sidste årtier etableret sig som 2 af de mest eftertragtede pianister i norden, både solistisk og kammermusikalsk. De har optrådt over det meste af Europa, USA og Asien og modtaget et utroligt antal prestigefyldte priser og hædersbevisninger. Duoen mødtes som ganske unge privatelever af samme lærer, årene inden de startede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har siden spillet sammen, når lejligheden bød sig. Deres nære og langvarige forhold gør dem symbiotiske og legende i deres musikalske tilgang til repertoiret for 2 klaverer og 4 hænder.
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, piano
Mogens Dahl, dirigent
Foto: Ole Christiansen
februar 2022
08feb20:00Trio con brio Copenhagen20:00 Mogens Dahl Koncertsal Entré: 375,- / 275,- (+ gebyrer)

Info
PROGRAM: Ludwig van Beethoven (1770-1827) Klavertrio nr. 5 i D, op. 70 nr. 1 "Geistertrio" - Allegro vivace e con brio - Largo assai ed espressivo - Presto Poul Ruders (f. 1949) Piano trio (2020, Uropførelse ) 1: Moderate.
Info
PROGRAM:
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Klavertrio nr. 5 i D, op. 70 nr. 1 “Geistertrio”
– Allegro vivace e con brio
– Largo assai ed espressivo
– Presto
Poul Ruders (f. 1949)
Piano trio (2020, Uropførelse )
1: Moderate. Getting Faster
2: Slow Motion
3: Fast. Getting faster
pause
Piotr Tjajkovskij (1840-1893)
Klavertrio i a-mol op. 5
I. Pezzo elegiaco. Moderato assai – Allegro giusto
II. Tema con variazioni: Andante con moto – Variazioni finale e coda
Info
Er der et dansk ensemble, vi har fulgt nøje i Mogens Dahl Koncertsal, må man pege på det elegante og succesfulde Trio con Brio Copenhagen. De optrådte første gang i Mogens Dahl Koncertsal helt tilbage i 2006.
De to koreansk-fødte søstre og danske Jens Elvekjær, der mødte hinanden i Wien, har magtet at gøre både individuel karriere og vække international opsigt som ensemble. De er blevet mødt af priser og lovord over hele verden. ’One of the greatest performances of chamber music I’ve ever encountered’, skrev de for eksempel i American Record Guide.
Programmet ved denne koncert har de mastodontiske klavertrioer af henholdsvis Beethoven og Tjajkovskij på programmet. Værker vi elsker at præsentere og længes efter at genhøre – ikke mindst i så fornem fortolkning som hos Trio con Brio Copenhagen. Indimellem disse kolosser finder vi en uropførelse af Poul Ruders værk: “PIANO TRIO” i tre satser. Værket er skrevet og dedikeret til Trio con Brio i 2020 og uropføres altså ved denne koncert.
Foto: Nikolaj Lund

Info
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter, forår 2022: KONCERTER TRIO CON BRIO COPENHAGEN Tirsdag d. 8. februar 2022 kl. 20.00 "DU VILDE HJERTE" - MOGENS DAHL KAMMERKOR & DEN DANSKE KLAVERDUO Søndag d. 6. marts
Info
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter, forår 2022:
KONCERTER
TRIO CON BRIO COPENHAGEN
Tirsdag d. 8. februar 2022 kl. 20.00
“DU VILDE HJERTE” – MOGENS DAHL KAMMERKOR & DEN DANSKE KLAVERDUO
Søndag d. 6. marts 2022 kl. 20.00
DUO BRANTELID-HADLAND
Mandag d. 28. marts 2022 kl. 20.00
SCHUMANN KVARTETTEN & FABIAN MÜLLER (klaver)
Torsdag d. 21. april 2022 kl. 20.00
TINE THING HELSET (trompet) & MARIANNA SHIRINYAN (klaver)
Tirsdag d. 10. maj 2022 kl. 20.00
december 2021

Info
Lørdag 11. december kl. 19.30 MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra of The Age of Enlightenment Solister (TBA) Dirigent: Mogens Dahl Georg Friedrich Händel (1685 – 1759): Messias, Oratorium i tre dele
Info
Lørdag 11. december kl. 19.30
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra of The Age of Enlightenment
Solister (TBA)
Dirigent: Mogens Dahl
Georg Friedrich Händel (1685 – 1759):
Messias, Oratorium i tre dele
Info
Vi har på baggrund af en aflysning fra Orchestra of the Age of Enlightenment, som igen i år skulle have været vores orkester på koncerterne, sammenholdt med den aktuelle pandemisituation vi har i Danmark og de seneste udmeldinger fra sundhedsmyndighederne, besluttet at aflyse dette års Messias koncerter d. 10. og 11. december.
Skulle du allerede have købt billet, vil du naturligvis få dit køb refunderet. Billetlugen henvender sig direkte til alle billetkøbere.
Vi håber naturligvis at kunne vende tilbage med nye koncerter snarest og ikke mindst med den gode december tradition sammen med vores engelske venner.
Det ville i 2021 have været 13. gang Mogens Dahl dirigerede et sprødt barokorkester, internationale stjernesolister og sit eget toptrimmede, professionelle kammerkor. Vi glæder os til at kunne genoptage den gode december tradition igen når verden er normal.
Se og lyt til optagelse af Messias koncert fra 2018 her
Anmeldelser:
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage…”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017

Info
Fredag 10. december kl. 19.30 MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra of The Age of Enlightenment Solister (TBA) Dirigent: Mogens Dahl Georg Friedrich Händel (1685 – 1759): Messias, Oratorium i tre dele
Info
Fredag 10. december kl. 19.30
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra of The Age of Enlightenment
Solister (TBA)
Dirigent: Mogens Dahl
Georg Friedrich Händel (1685 – 1759):
Messias, Oratorium i tre dele
Info
Vi har på baggrund af en aflysning fra Orchestra of the Age of Enlightenment, som igen i år skulle have været vores orkester på koncerterne, sammenholdt med den aktuelle pandemisituation vi har i Danmark og de seneste udmeldinger fra sundhedsmyndighederne, besluttet at aflyse dette års Messias koncerter d. 10. og 11. december.
Skulle du allerede have købt billet, vil du naturligvis få dit køb refunderet. Billetlugen henvender sig direkte til alle billetkøbere.
Vi håber naturligvis at kunne vende tilbage med nye koncerter snarest og ikke mindst med den gode december tradition sammen med vores engelske venner.
Det ville i 2021 have været 13. gang Mogens Dahl dirigerede et sprødt barokorkester, internationale stjernesolister og sit eget toptrimmede, professionelle kammerkor. Vi glæder os til at kunne genoptage den gode december tradition igen når verden er normal.
Se og lyt til optagelse af Messias koncert fra 2018 her
Anmeldelser:
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage…”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017
oktober 2021

Info
Allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor, Toke Møldrup og Jakob Lorentzen Søndag 31. oktober kl. 20.00 Holmens Kirke, København PROGRAM: S. Bach (1685 – 1750): Jesu, meine Freude BWV 227 Choral – Jesu, meine
Info
Allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor, Toke Møldrup og Jakob Lorentzen
Søndag 31. oktober kl. 20.00
Holmens Kirke, København
PROGRAM:
- S. Bach (1685 – 1750): Jesu, meine Freude BWV 227
- Choral – Jesu, meine Freude
- Motet – Es ist nun nichts Verdammliches an denen
- Choral – Unter deinem Schirmen
- Motet – Denn das Gesetz des Geistes
- Choral – Trotz dem alten Drachen, sonderns geistlich
- Motet – Ihr aber seid nicht fleischlich
- Choral – Weg mit allen Schätzen
- Motet – So aber Christus in euch ist
- Choral – Gute Nacht, o Wesen
- Motet – So nun der Geist des, der Jesum von den Toten auferwecket hat
- Choral – Weicht, ihr Trauergeister
Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525 – 1594): Missa Papea Marcelli:
- Kyrie
- Gloria
- Sanctus
Silvius Leopold Weiss (1687 – 1750): L´infidelle, Entrée, Sarabande and Musette (Cello)
Arvo Pärt (f. 1935): Berliner Messe
- Kyrie
- Gloria
- Erster Halleluja
- Zweiter Halleluja
- Veni Sancte Spiritus
- Credo
- Sanctus
- Agnus Dei
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Toke Møldrup, cello
Jakob Lorentzen, orgel
Mogens Dahl, dirigent
Info
MUSIKKEN:
En af Bachs mest omfangsrige og fascinerende motetter anslår temaet for denne allehelgenskoncert: Et håb på trods af livets endelighed. ’Jesu, Meine Freunde’ af Johann Franck personificerer dette håb i Jesus, og Bach væver genialt Johann Crügers koralmelodi ind i et værk, hvor salmens seks vers belyses af ord fra Paulus’ brev til Romerne. Klimaks er sjettesatsens femstemmige dobbeltfuga, hvor Paulus forsikrer os om, at vi mennesker er mere end kød og blod.
Renæssancens stærkt polyfone musik, hvor korets stemmer ’taler i munden på hinanden’ resulterer i en fascinerende og uendelig smuk samklang, der løfter sig mod himlen. Men kan man nu helt høre, om der bliver sunget ’kyrie’ eller ’qui tollis’ når seks stemmer glider ind og ud af hinanden – stiger og falder på egen hånd – i musikalsk leg?
Den diskussion blev flere gange rejst af kritiske røster i den katolske kirkes ledelse; man bebrejdede komponisterne, at de skjule bibelens ord bag alt for fyldig musik.
Det fortælles, at denne debat danner baggrund for Palestrinas berømte messe til Pave Marcelli. Den skulle ganske enkelt være komponeret for at ’redde Palestrinas polyfoni’.
Om historien er sand, ved vi ikke. Men vi kan konstatere, at Palestrina i dette værk viser sit sande mesterskab ved at benytte de avancerede kontrapunktiske teknikker i en fremsynet kombination med mere moderne, homofone passager. Kyrie eleison (Herre forbarm dig) lægger ud med den velkendte og ubegribeligt smukke polyfoni, men læg mærke til hvordan der allerede i næste sats – Gloria (Ære være) – sættes an med udstrakt brug af homofone passager, hvor stemmerne ’følges ad’.
Berliner Messe er skrevet på bestilling af Deutscher Katholikentag, en festival, som afholdes hvert andet år. I 1990 afholdtes festivalen i Berlin.
Det havde selvfølgelig været planlagt i flere år, men byens forhadte mur var uventet faldet i vinteren forud. Oveni Berliner Messens religiøse sigte er værket blevet et stærkt symbol på overvindelsen af splittelse og grænsedragning i denne verden og dermed et håbets tegn i mere end én forstand.
Betegnelsen messe i forbindelse med en komposition betyder oftest en udsættelse af de fem ordinarieled, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, som normalt indgår i fejringen af den Romersk-Katolske messe-gudstjeneste, men Pärts messe skiller sig ud: I 1990 foregik festivalen i pinsen, og derfor har han valgt at supplere med tre tekster, der udelukkende hører til Pinsedag.

Info
Vær med til COLLAGE FESTIVALs festlige afslutningskoncert når den norske stjernepianist Leif Ove Andsnes spiller sammen med en perlerække af Norges største unge klassiske talenter. I den afsluttende koncert i COLLAGE
Info
Vær med til COLLAGE FESTIVALs festlige afslutningskoncert når den norske stjernepianist Leif Ove Andsnes spiller sammen med en perlerække af Norges største unge klassiske talenter.
I den afsluttende koncert i COLLAGE FESTIVAL spiller Leif Ove Andsnes sammen med tidligere medlemmer af talentprogrammet Crescendo. Violinisterne Johan Dalene, Ludvig Gudim og Sonoko Miriam Welde, bratchist Eivind Ringstad, cellisterne Amalie Stalheim og Sandra Lied Haga, tubaist August Schieldrop spiller værker af bl.a. Janáček, Odermatt, Lutosławski og Dvořák.
Efter koncerten er der afterparty, hvor vi sørger for en festlig afslutning på COLLAGE FESTIVAL 2021.
Info
PROGRAMNOTER FINDES PÅ: COLLAGEFESTIVAL.DK
GODT AT VIDE
18.00 Venue åbner
19.00 Dørene åbner til koncertsalen
19.30 Afslutningskoncert med Leif Ove Andsnes og norske talenter
22.00 Afterparty
Under dit besøg på COLLAGE FESTIVAL er det selvfølgelig muligt at nyde mad og drikke af samme høje kvalitet som programmet på scenen. Maden vil være lavet af lækre råvarer med fokus på at stille din sult mellem koncerterne. I baren vil der være alt lige fra øl til rødvin og flotte drinks.
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.

Info
Oplev et sandt overflødighedshorn af musik med nogle af Danmarks og Norges bedste musikere, når Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland og Amalie Stalheim giver koncerter. Der bliver også tid til
Info
Oplev et sandt overflødighedshorn af musik med nogle af Danmarks og Norges bedste musikere, når Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland og Amalie Stalheim giver koncerter. Der bliver også tid til en spændende talk om talentudvikling.
Cellisten Andreas Brantelid og pianisten Christian Ihle Hadland spiller et dansk-norsk program med værker af bl.a. Nielsen og Koppel, inden psykiater Finn Skårderud er vært for en talk om talentudvikling. Hans gæster er Maria Mediaas Jørstad, som er direktør for Talent Norge, og Anders Bjørnsen, som er direktør for Sparebankstiftelsen.
Eftermiddagen afrundes med en koncertperformance med cellisten Amalie Stalheim, hvor vi hører hendes egen stemme og de tanker, der rumsterer, når bue og strenge ikke afkræver hende al hendes opmærksomhed.
Info
PROGRAMOTER FINDES PÅ: COLLAGEFESTIVAL.DK
GODT AT VIDE
13.30 Venue åbner
14.30 Dørene åbner til koncertsalen
15.00 Koncert med Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland
16.15 Talk: En samtale om talentudvikling
17.15 Koncertperformance med Kind of Opera og Amalie Stalheim (cello)
Under dit besøg på COLLAGE FESTIVAL er det selvfølgelig muligt at nyde mad og drikke af samme høje kvalitet som programmet på scenen. Maden vil være lavet af lækre råvarer med fokus på at stille din sult mellem koncerterne. I baren vil der være alt lige fra øl til rødvin og flotte drinks.
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.

Info
Bach, Brunch & Talk! Begynd din søndag med en Bach kantate mens du nyder din champagnebrunch og slut formiddagen af med en inspirerende talk modereret af den norske psykiatriprofessor Finn Skårderud,
Info
Bach, Brunch & Talk!
Begynd din søndag med en Bach kantate mens du nyder din champagnebrunch og slut formiddagen af med en inspirerende talk modereret af den norske psykiatriprofessor Finn Skårderud, der bl.a. inspirerede Thomas Vinterberg til at lave filmen Druk.
Bachs kantate nr. 131 opføres af Erik Heide strygekvartet med Max Artved på obo, Jakob Lorentzen på cembalo og 4 sangere fra Mogens Dahl Kammerkor.
Efter Bach følger en talk med den norske psykiatriprofessor Finn Skårderud. Udover at være psykiater er Skårderud også psykoterapeut, forfatter og professor. Han leder Psykoterapiprojektet på Oslo Universitetshospital og er psykiater for Den norske olympiske komité, der arbejder med eliteatleter. Og så har han i øvrigt inspireret Thomas Vinterberg til at lave filmen Druk.
Info
PROGRAMNOTER FINDES PÅ: COLLAGEFESTIVAL.DK
GODT AT VIDE
10.45 Dørene åbner, bobler serveres
11.00 Bach Kantate nr. 131
11.30 Brunchen serveres
12.30 Talk med Finn Skårderud
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.

Info
Vi byder på en aften med det ypperste af både klassiske musik og jazz, når Leif Ove Andsnes og Mathias Eick Quintet giver koncert i stemningsfulde og intime rammer på
Info
Vi byder på en aften med det ypperste af både klassiske musik og jazz, når Leif Ove Andsnes og Mathias Eick Quintet giver koncert i stemningsfulde og intime rammer på COLLAGE FESTIVAL.
Mogens Dahls nye koncertsal danner den stemningsfulde, festlige og intime ramme for en koncertaften med to af Norges største solister. Først spiller den verdenskendte pianist Leif Ove Andnes værker af Schubert, Beethoven og Dvořák, hvorefter trompetisten Mathias Eick går på scenen med sin kvintet med Andreas Ulvo (keyboards), Audun Erlien (bas), Håkon Aase (violin) og Thorstein Lofthus (trommer).
Mathias Eick Quintet vil spille numre fra det kommende album ”when we leave”.
Info
PROGRAMNOTER FINDES PÅ: COLLAGEFESTIVAL.DK
GODT AT VIDE:
18.00 Venue åbner
19.00 Dørene åbner til koncertsalen
19.30 Koncert med Leif Ove Andsnes
21.30 Late Night Concert med Mathias Eick Quintet
Under dit besøg på COLLAGE FESTIVAL er det selvfølgelig muligt at nyde mad og drikke af samme høje kvalitet som programmet på scenen. Maden vil være lavet af lækre råvarer med fokus på at stille din sult mellem koncerterne. I baren vil der være alt lige fra øl til rødvin og flotte drinks.
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.

Info
Kom tæt på komponisten Bent Sørensen, når COLLAGE FESTIVAL tilegner en eftermiddag til komponisten med talk og koncert. Bagefter er der musikalsk møde med Norges største klassiske talenter. Der er lagt
Info
Kom tæt på komponisten Bent Sørensen, når COLLAGE FESTIVAL tilegner en eftermiddag til komponisten med talk og koncert. Bagefter er der musikalsk møde med Norges største klassiske talenter.
Der er lagt op til en ganske særlig eftermiddag på COLLAGE FESTIVAL i Mogens Dahl Koncertsal, hvor vi møder både festivalkomponist Bent Sørensen og en perlerække af Norges største unge klassiske talenter.
Vi begynder eftermiddagen med en samtale mellem Bent Sørensen og Bjørn Bredal, inden pianisterne Katrine Gislinge og Christian Ihle Hadland sammen med cellisten Andreas Brantelid går på scenen med værker af Ravel og Mozart. Publikum vil også kunne opleve uropførelsen af Bent Sørensens nye soloklaverværk Traces of a Piano Concerto. Endelig vil Katrine Gislinge sammen med Christian Ihle Hadland spille uddrag af Sørensens 6 Intermezzi for to klaverer.
Eftermiddagen afrundes med en koncert med tidligere medlemmer af Festspillene i Bergens talentprogram Crescendo: August Schieldrop (tuba), Ludvig Gudim (violin), Sono Miriam Welde (violin): Eivind Ringstad (bratch), Amalie Stalheim (cello) og Sandra Lied Haga (cello). Desuden optærder pianisterne Harald Ramm Haugland og Christian Ihle Hadland.
Programmet vil bestå af musik af Rita Strohl, Harald Ramm Haugland og Jörg Widmann.
Info
PROGRAMNOTER FINDES PÅ COLLAGEFESTIVAL.DK
GODT AT VIDE
13.30 Venue åbner
14.00 Talk: “Mød Bent Sørensen”
14.30 Koncert med Katrine Gislinge, Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland
15.45 Talk: “Hvor går grænsen”
16.45 Koncert med tidligere medlemmer af talentprogrammet Crescendo
Under dit besøg på COLLAGE FESTIVAL er det selvfølgelig muligt at nyde mad og drikke af samme høje kvalitet som programmet på scenen. Maden vil være lavet af lækre råvarer med fokus på at stille din sult mellem koncerterne. I baren vil der være alt lige fra øl til rødvin og flotte drinks.
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.

Info
Vær med til åbningen af Københavns nye COLLAGE FESTIVAL hvor Tine Thing Helseth, Andreas Brantelid, Leif Ove Andsnes, Magnus Hjorth Trio og Marius Neset giver publikum enestående musikalske oplevelser.
Info
Vær med til åbningen af Københavns nye COLLAGE FESTIVAL hvor Tine Thing Helseth, Andreas Brantelid, Leif Ove Andsnes, Magnus Hjorth Trio og Marius Neset giver publikum enestående musikalske oplevelser.
COLLAGE FESTIVAL åbner med den verdensberømte norske trompetist Tine Thing Helseth i centrum. Ved åbningskoncerten med Collage Festival Orchestra spiller hun trompetkoncerter af Bent Sørensen og Joseph Haydn. På programmet står også musik af Stravinsky og en uropførelse af den finsk-norske komponist Rebecka Sofia Ahvenniemi. Christian Eggen dirigerer Collage Festival Orchestra.
Senere på aftenen inviterer Tine Thing Helseth til en Late Night Concert, hvor hun lægger trompeten fra sig og optræder som sanger sammen med Magnus Hjorth (klaver), Cornelia Nilsson (trommer) og Kristin Korb (kontrabas). Aftenen byder også på trioen Leif Ove Andsnes (klaver), Marius Neset (saxofon) og Andreas Brantelid (cello), der opfører Nesets værk ”Prague’s Ballet.”
Der er lagt op til en enestående åbningsaften med store musikalske oplevelser.
Info
PROGRAMNOTER FINDES PÅ COLLAGE FESTIVAL.DK
GODT AT VIDE:
18.00 Venue åbner
19.00 Dørene åbner til koncertsalen
19.30 Åbningskoncert
21.30 Late Night Concert
Under dit besøg på COLLAGE FESTIVAL er det selvfølgelig muligt at nyde mad og drikke af samme høje kvalitet som programmet på scenen. Maden vil være lavet af lækre råvarer med fokus på at stille din sult mellem koncerterne. I baren vil der være alt lige fra øl til rødvin og flotte drinks.
Bemærk at alle tider er foreløbige og der kan forekomme justeringer.
september 2021

Info
Søndag d. 19. september kl. 20.00 PROGRAM: Per Gunnar Petersson (f. 1954): Aftonland (1989) – for sopransolo, trombone og kor Claudio Monteverdi (1567-1643): Lasciatemi morire (1614) fra Lamento d`Arianna Ecco mormorar l´onde (1590) PAUSE Sven-David Sandström (1942-2019): Sonnets of Darkness
Info
Søndag d. 19. september kl. 20.00
PROGRAM:
Per Gunnar Petersson (f. 1954):
Aftonland (1989)
– for sopransolo, trombone og kor
Claudio Monteverdi (1567-1643):
Lasciatemi morire (1614) fra Lamento d`Arianna
Ecco mormorar l´onde (1590)
PAUSE
Sven-David Sandström (1942-2019):
Sonnets of Darkness and Love VERDENSPREMIERE
– for trombone, solostemme og kor (2019)
Tekstkuratering: Jakob Holtze
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Trombone og sangsolist: Nils Landgren
Dirigent: Mogens Dahl
Info
MUSIKKEN:
Ved dette års Golden Days Festival præsenterer Mogens Dahl Kammerkor sammen med den verdenskendte jazzbasunist Nils Landgren et program viet til mørkets lidenskab ved bevidsthedens og civilisationens grænse. En musik født ud af den vanvittige kraft fra dybet, når kærligheden svigter, og man står tilbage – forsmået og forladt.
Det gamle Grækenland var ikke bare sund fornuft, demokrati og rene linjer. Den store tyske filosof Nietzsche var inspireret af Antikkens mørke, dens vilde side – raseriet, lidenskaben, selvforglemmelsen, det dyriske begær, som han fandt i dyrkelsen af Dionysos, guden for drukkenskab, dans og poesi. Samtidig så han denne mørke underside i den græske kultur som det, der gav dybden og skønheden til den velordnede, klassiske kunst.
Koncertens hovedværk er uropførelsen af den svenske komponist Sven-David Sandströms sidste værk inden sin død i sommeren 2019: Sonnets of Darkness and Love. Værket er komponeret og dedikeret til Mogens Dahl Kammerkor og til den svenske basunist og sanger Nils Landgren.
I et digt udlægger Nietzsche Ariadnes klagesang, hvor hun til sidst møder Dionysos. Ifølge den antikke myte om den minoiske prinsesse Ariadne, mister hun forstanden af sorg over at blive forladt af sin Theseus, som hun har sat alt ind på at hjælpe. I denne tilstand bliver hun fundet af Dionysos, som gør hende til sin kone. Teksten er skrevet på et tidspunkt, hvor Nietzsche, ramt af syfilis, selv var tæt på at blive sindssyg.
På koncertprogrammet denne aften er ligeledes Claudio Monteverdis: Lamento d’Arianna fra 1614 (Ariadnes klagesang) og der trækkes herved spor frem til det nye sonetværk hvor myten igen toner frem gennem den aldrende Nietzsches sidste dunkle tekster i samspil med dirrende tekster af Shakespeare og Lorcas mørke kærlighedssonetter, der balancerer intenst mellem erotisk længsel og rasende afmagt. Herefter synger koret endnu en madrigal af samme komponist: Ecco mormorar lónde.
Koncerten indledes med et af Mogens Dahl Kammerkors signaturværker: Per Gunnar Peterssons: Aftonland (1989), hvor Lägerkvists tekster skaber en samhørighed med naturen, døden og alt det vi ikke kan se, men alligevel sanser.
Den svenske jazzmusiker Nils Landgrens medvirken betyder, at jazzelementer møder den klassiske, nordiske vokalkunst på en ny og særdeles virkningsfuld måde.
december 2020
10dec19:0021:30AFLYST - ”DAHL PÅ HACK” I MOGENS DAHL KONCERTSAL19:00 - 21:30

Info
Arrangementet er desværre aflyst PROGRAM FOR AFTENEN: 18.30 Dørene åbnes 19.00 ”DAHL på HACK” radioprogrammets første del optages (bobler serveres inden start) 20.00 PAUSE 20.20 ”DAHL på HACK” radioprogrammets anden del optages (kage samt kaffe
Info
Arrangementet er desværre aflyst
PROGRAM FOR AFTENEN:
18.30 Dørene åbnes
19.00 ”DAHL på HACK” radioprogrammets første del optages (bobler serveres inden start)
20.00 PAUSE
20.20 ”DAHL på HACK” radioprogrammets anden del optages (kage samt kaffe serveres inden start)
21.20 Tak for i aften
Medvirkende:
Søren Dahl, vært
Søren Brostrøm, læge og direktør for Sundhedsstyrelsen
Søren Østergaard: Skuespiller og cirkusdirektør
Info
OPLEV ”DAHL PÅ HACK” FOR FØRSTE GANG I MOGENS DAHL KONCERTSAL
Inden længe får Mogens Dahl Koncertsal en debut indenfor familien, når ”DAHL på HACK” besøger koncertsalen hele 2 gange indenfor 3 uger.
”DAHL på HACK” byder lytterne indenfor til en samtale med kendte og spændende gæster. Søren Dahl er den altid veloplagte vært, som inviterer på en samtale fyldt med nærvær og hjerterum. Snakken kommer vidt omkring – krydret med dejlig musik.
Der bliver serveret et glas bobler under første del samt kage og kaffe under anden del.
Søren Dahl får besøg af 2 forskellige gæster denne aften:
Søren Brostrøm, læge og direktør for Sundhedsstyrelsen
Søren Østergaard: Skuespiller og cirkusdirektør
Ret til ændringer forbeholdes.
november 2020

Info
Koncerten er desværre aflyst Onsdag 25. november 2020 kl. 20.00 Mogens Dahl Koncertsal PROGRAM: Franz Schubert (1797 – 1828): Winterreise
Info
Koncerten er desværre aflyst
Onsdag 25. november 2020 kl. 20.00
Mogens Dahl Koncertsal
PROGRAM:
Franz Schubert (1797 – 1828): Winterreise
Info
MUSIKKEN:
Der er så få dur-passager i Winterreise, at man spidser øre, når de dukker op. Første gang der moduleres til dur er ikke overraskende når vi introduceres for den pige, der ’talte om kærlighed’ i Gute Nacht. Men endnu mere markant: hele fjerde strofe af denne første sang er i dur; her hvor vandreren efterlader pigen med et indgraveret ’godnat’ på døren. Som om det endegyldige farvel er en forløsning.
Det bliver i løbet af Schuberts legendariske sangcyklus mere og mere klart, at det ikke er en banal fortælling om en ung forelsket mand, der er blevet svigtet af en pige. Det er hele den menneskelige eksistens, der skaber vandrerens – den evige fremmedes – fortvivlelse og dødslængsel.
Wilhelm Müllers digte skildrer en uafvendelig rejse mod døden, men Schubert iklæder det frosne vinterlandskab, hvor tårer fryser til is, en musik, der på paradoksal vis rummer særdeles livfuld æstetik.
Klaveret blæser liv i lindetræets grene, så det spøgelsesagtigt vækker minder om skyggefulde sommerdage. Og i glimt smeltes sneen bort af tårer, så vandet strømmer livfuldt gennem landskabet – helt ned til den elskedes hus i byen. Men ak: I næste sang, Auf dem Flusse, fryser vandet til is igen. I Frühlingstraum galer hanen faretruende, hver gang drømmen om foråret bliver for livagtig, men sangen dør ud i et ubesvaret spørgsmål: Hvornår holder jeg min elskede i mine arme?
Det grundlæggende dilemma udtrykkes i Erstarrung: I det frosne hjerte findes et billede af den elskede, men smelter hjertet, smelter også billedet. Der er med andre ord ingen vej tilbage på den sidste rejse mod vinter. Posthornet gjalder forgæves og håbet dør med det sidste blad, der falder til jorden. Begge dele skildres dog med en levende musikalsk indføling, hvor selv gråden ved håbets grav nuanceres i klaverets sidste skift fra mol til dur.
Tomme kvinter i klaveret og en frysende, uforløst slutning efterlader os skuttende i kulden: Er den uhyggelige lirekassemand i sidste sang et forvarsel om dødens meningsløshed? Vil håbet overvintre?
JOHAN REUTER, baryton
Johan Reuter er et af Danmarks helt store internationale kunstnernavne. Den fremragende bas-baryton optræder fast på teatre og festivaler som Royal Opera House i London, Metropolitan Opera i New York, Wagnerfestspillene i Bayreuth, Opera de Bastille i Paris, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper i München og Salzburger Festspiele.
Med sin store stilistiske spændvidde er han også fast gæst i koncertsale som Concertgebouw i Amsterdam, Philharmonien i Berlin, Royal Albert Hall i London og Musikverein i Wien. Johan Reuter medvirker på utallige CD- og DVD-indspilninger og han har to gange vundet Reumertprisen som årets sanger.
Johan Reuter er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet i København. Fra 1996 til 2019 var han en fast del af Det Kongelige Teaters solistensemble. I dag er han stadig tilknyttet som Associate artist, samtidig med hans engagementer på Gran Teatre de Liceu i Barcelona, Bayerische Staatsoper i München og Metropolitan i New York har taget fart.
JAN PHILIP SCHULZE, piano
Jan Philip Schulze fik en lynstart på sin internationale karriere som prisvinder ved en perlerække af konkurrencer i Italien, Spanien og Sydafrika.
Som lied-akkompagnatør har han regelmæssigt givet koncerter med Juliane Banse, Annette Dasch, Rachel Harnisch, Dietrich Henschel, Jonas Kaufmann og Violeta Urmana. Han optræder regelmæssigt i Berliner Philharmonien, London Wigmore Hall, Salle Pleyel i Paris, Auditorio Nacional i Madrid, i Tokyo, på La Scala i Milano samt på festivalerne i Lucerne, Salzburg, Edinburgh, München og Schwarzenberg.
Jan Philip Schulze har indspillet alle Hans Werner Henzes værker for klaver samt førsteopført musik af adskillige nulevende kunstnere.
Jan Philip Schulze er uddannet ved Musikhochschule i München og ved Tschaikovsky-konservatoriet i Moskva. Siden 2004 har han været professor i “Liedgestaltung” på Musikkonservatoriet i Hannover.
24nov19:0021:30AFLYST - ”DAHL PÅ HACK” I MOGENS DAHL KONCERTSAL19:00 - 21:30

Info
Arrangementet er desværre aflyst PROGRAM FOR AFTENEN: 18.30 Dørene åbnes 19.00 ”DAHL på HACK” radioprogrammets første del optages (bobler serveres inden start) 20.00 PAUSE 20.20 ”DAHL på HACK” radioprogrammets anden del optages (kage samt kaffe
Info
Arrangementet er desværre aflyst
PROGRAM FOR AFTENEN:
18.30 Dørene åbnes
19.00 ”DAHL på HACK” radioprogrammets første del optages (bobler serveres inden start)
20.00 PAUSE
20.20 ”DAHL på HACK” radioprogrammets anden del optages (kage samt kaffe serveres inden start)
21.20 Tak for i aften
Info
OPLEV ”DAHL PÅ HACK” FOR FØRSTE GANG I MOGENS DAHL KONCERTSAL
Inden længe får Mogens Dahl Koncertsal en debut indenfor familien, når ”DAHL på HACK” besøger koncertsalen hele 2 gange indenfor 3 uger.
”DAHL på HACK” byder lytterne indenfor til en samtale med kendte og spændende gæster. Søren Dahl er den altid veloplagte vært, som inviterer på en samtale fyldt med nærvær og hjerterum. Snakken kommer vidt omkring – krydret med dejlig musik.
Der bliver serveret et glas bobler under første del samt kage og kaffe under anden del.
Søren Dahl får besøg af 2 forskellige gæster denne aften:
Rasmus Walter, sanger og sangskriver
2. gæst offentliggøres inden længe
Ret til ændringer forbeholdes.
10nov20:00AFLYST - DEN DANSKE KLAVERDUO20:00 Entré: Entré: kr. 395,- inkl. gebyrer

Info
Koncerten er desværre aflyst Tirsdag 10. november 2020 kl. 20.00 Mogens Dahl Koncertsal PROGRAM: Carl Nielsen: Symfoni nr 3, Espansiva (Arrangeret for klaver 4 hænder af Carl Nielsen) Allegro espansivo Andante pastorale Poco allegretto Finale, Allegro Søren
Info
Koncerten er desværre aflyst
Tirsdag 10. november 2020 kl. 20.00
Mogens Dahl Koncertsal
PROGRAM:
Carl Nielsen: Symfoni nr 3, Espansiva
(Arrangeret for klaver 4 hænder af Carl Nielsen)
Allegro espansivo
Andante pastorale
Poco allegretto
Finale, Allegro
Søren Nils Eichberg: ’2020’ (uropførelse)
Carl Nielsen: Aladdin Suite
(Arrangeret for klaver 4 hænder af Anthony Weeden)
Orientalsk Festmarch
Aladdin´s Drøm og Morgentågernes Dans
Hindu Dans
Kinesisk Dans
Torvet i Ispahan
Fangernes Dans
Afrikansk Dans
Info
MUSIKKEN:
Da Den Danske Klaverduo blev inviteret til Elb Philharmonie i Hamborg for at spille en koncert under Schleswig-Holstein Festivallen i 2020, fandt duoen et hidtil nærmest ukendt arrangement af Carl Nielsens 3. symfoni i manuskriptform på Det Kongelige Bibliotek.
Symfonien er arrangeret af komponisten selv og hidtil kun opført ved få private lejligheder af Carl Nielsen og hans pianistkollega, Henrik Knudsen. Den Danske Klaverduo har fået værket renskrevet af pianisten Per Salo og vil ved aftenens koncert i Mogens Dahls Koncertsal lave en offentlig førstefremførelse af den nok mest populære af Carl Nielsens symfonier.
Symfoniens markante, letgenkendelige temaer river lytteren med på en stærk musikalsk fortælling. Ikke mindst Leonard Bernsteins og Det Kongelige Kapels pladeindspilning af ’Espansiva’ i 1965 var med til at udbrede den internationale anerkendelse af den danske komponist.
Duoen opfører desuden et helt nyt værk af den tysk/danske komponist Søren Niels Eichberg. ’2020’ er vinklet, så der indgår en hilsen til Carl Nielsen.
Derudover er Carl Nielsens Aladdin Suite blevet arrangeret til duoen af den engelske dirigent og komponist Anthony Weeden. Også dette arrangement ser dagens lys for første gang ved aftenens koncert.
Aladdin Suitens syv satser er Carl Nielsens bearbejdning af de næsten 90 minutters musik, han satte til Oehlenschlägers drama Aladdin, som var en tidens mest vovemodige produktioner for Det Kongelige Teater i 1919. Musikken er farverig og temaerne sprudler af Carl Nielsen‘sk idérigdom.
DEN DANSKE KLAVERDUO
Den Danske Klaverduo blev dannet i 1995 af de to koncertpianister Tanja Zapolski og Rikke Sandberg. Hver især er de to af Danmarks mest anerkendte koncertpianister, både solistisk og kammermusikalsk. De har optrådt over det meste af Europa, USA og Asien og modtaget adskillige prestigefyldte priser og hædersbevisninger. Begge optræder de jævnligt som solister i klaverkoncerter og på anmelderroste CD-indspilninger.
Vi glæder os til at byde denne betydelige danske klaverduo velkommen i Mogens Dahl Koncertsal!
Tak til Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat samt Toyota-Fonden for økonomisk støtte og til Carl Nielsen Selskabet for samarbejdet om realisering af denne koncert.
01nov20:00AFLYST - Forgængeligheden, Anelsen, Håbet20:00 Entré: Entré: kr. 185,- inkl. gebyrer

Info
Allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor, Toke Møldrup og Jakob Lorentzen Søndag 1. november kl. 20.00 Holmens Kirke, København PROGRAM: J.S.Bach: Jesu, meine Freude Alfred Schnittke: Drei Geistliche Gesänge Silvius Leopold Weiss: Fra cello suite i
Info
Allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor, Toke Møldrup og Jakob Lorentzen
Søndag 1. november kl. 20.00
Holmens Kirke, København
PROGRAM:
J.S.Bach: Jesu, meine Freude
Alfred Schnittke: Drei Geistliche Gesänge
Silvius Leopold Weiss: Fra cello suite i G-mol “L´infidèle”:Entrée, Sarabande og Paysanne
Arvo Pärt: Berliner Messe
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Toke Møldrup, cello
Jakob Lorentzen, orgel
Mogens Dahl, dirigent
Info
MUSIKKEN:
En af Bachs mest omfangsrige og fascinerende motetter anslår temaet for denne allehelgenskoncert: Et håb på trods af livets endelighed. ’Jesu, Meine Freunde’ af Johann Franck personificerer dette håb i Jesus, og Bach væver genialt Johann Crügers koralmelodi ind i et værk, hvor salmens seks vers belyses af ord fra Paulus’ brev til Romerne. Klimaks er sjettesatsens femstemmige dobbeltfuga, hvor Paulus forsikrer os om, at vi mennesker er mere end kød og blod.
Drei Geistliche Gesänge (1984) – tre korte, inderlige hymner med traditionelle tekster fra den russisk-ortodokse kirke. De fremtræder alle umiddelbart i traditionel stil, men bevæger sig samtidig hele tiden væk med uforudsete klangfarver, der kan lyde som en indoptagelse af de særlige harmonier der optræder for øret, når tonerne klinger ind over hinanden i en kirke med lang efterklang. Første sats er en rolig hymne for vekselkor til den hellige jomfru, Guds moder. Anden sats er en dramatisk, andagtsfuld anråbelse af Kristus om nåde – svarende til ’Kyrie’-satsen i en romersk-katolske messe. Tredje sats er en smukt udfoldet og tekstnær itonesættelse af bønnen ’Fader Vor’.
Lutisten Sylvius Leopold Weiss er født samme år som Johan Sebastian Bach, og de to personligheder kendte hinanden godt. Bachs cellosuiter hører man ofte til koncerter, men komponisterne og musikerne på Bachs tid var uhyre produktive, og kvaliteten af værkerne, de skrev, generelt høj. Weiss skrev for eksempel ikke mindre end 51 suiter for lut. Han var en kendt virtuos på sin tid, og historikere påpeger, at han inspirerede Bach til at skrive for sit instrument – det blev til i alt 5 fantastiske lutsuiter. Til koncerten vil man kunne høre uddrag af Weiss’ suite “L’infidèle” (den Utro). Utroskabet skal i denne sammenhæng forstås sådan, at det musikalske materiale i suiten bevidst prøver at undslippe sit franske ophav – her hører man vovede dissonanser og melodier, der leger med et næsten arabisk klingende udtryk.
Berliner Messe er skrevet på bestilling af Deutscher Katholikentag, en festival, som afholdes hvert andet år. I 1990 afholdtes festivalen i Berlin.
Det havde selvfølgelig været planlagt i flere år, men byens forhadte mur var uventet faldet i vinteren forud. Oveni Berliner Messens religiøse sigte er værket blevet et stærkt symbol på overvindelsen af splittelse og grænsedragning i denne verden og dermed et håbets tegn i mere end én forstand.
Betegnelsen messe i forbindelse med en komposition betyder oftest en udsættelse af de fem ordinarieled, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, som normalt indgår i fejringen af den Romersk-Katolske messe-gudstjeneste, men Pärts messe skiller sig ud: I 1990 foregik festivalen i pinsen, og derfor har han valgt at supplere med tre tekster, der udelukkende hører til Pinsedag.
oktober 2020
05okt20:00Aflyst - Marc-André Hamelin, piano20:00 Entré: Entré: kr. 395,- inkl. gebyrer

Info
KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET COVID-19. DER ARBEJDES PÅ EN NY DATO. Mandag 5. oktober 2020 kl. 20.00 Mogens Dahl Koncertsal PROGRAM: Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Sonate nr. 4 i Es-dur, K.
Info
KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET COVID-19.
DER ARBEJDES PÅ EN NY DATO.
Mandag 5. oktober 2020 kl. 20.00
Mogens Dahl Koncertsal
PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Sonate nr. 4 i Es-dur, K. 282
Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788): Rondo i c-mol, Wq 59/4
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Sonate nr. 3 i C-dur, opus 2 nr. 3
Gabriel Faurè (1845 – 1924): Nocturnes 1, 2 og 3, opus 33
Maurice Ravel (1875 – 1937): Gaspard de la nuit
Info
MUSIKKEN:
Det er Mozart i sit allermest imødekommende hjørne, der møder os i den fjerde af fem klaversonater, komponeret i 1775. Sonaten adskiller sig blandt andet fra de andre ved sin langsomme indledende sats. Efter to elegante menuetter sluttes af med en charmerende allegro, hvor Mozart leger med oktavintervallet.
Den virtuose Carl Philip Emanuel – søn af ’gamle Bach’ – blev kaldt ’Berliner-Bach’ og ’Hamburger-Bach’ på grund af sin fremtrædende rolle ved først Frederik den Stores hof og siden som kantor i Hamborg, hvor han afløste Telemann.
Han var særligt optaget af keyboardinstrumentet og demonstrerer med den lille rondo i c-mol en fantastisk tour de force i skiftende stemninger og uforudsigelige tematiske variationer.
Det fortælles at Arthur Rubinstein brugte åbningen af Beethovens tredje klaversonate for at teste flygler, før han skulle optræde. Både den allerførste trille i parallelle tertser og den hundesvære passage med brudte oktaver i en sekstendedelsfigur kan brække fingrene på mangen en dygtig pianist. Den virtuose sonate i fire satser er dedikeret til Haydn.
Fauré var en stor beundrer af Chopin og komponerede sine berømte nocturnes indenfor de velkendte rammer for romantisk klavermusik. Ikke desto mindre er netop disse lidt mørke stykker musik anerkendt som nogle af en stadig ung Faurés væsentligste værker. Det kræver et stort pianistisk overskud at levendegøre Faurés klavermusik, som åbner sig ved gentagne lytninger som særdeles passioneret og original musik med subtile synkoperinger og avancerede harmoniske skift.
Ravels klaversuite er inspireret af tre digte af Aloysius Bertrand. Vi kommer hele vejen igennem et fantastisk – og farligt – univers befolket af lokkende vandnymfer, dødsklokker for en hængt mand med edderkopper kravlende på sig og endelig djævelen selv, der kravler ind og ud af bevidstheden.
Værket er decideret berygtet for sin ekstreme sværhedsgrad. Det er storslået og dybt fascinerende musik, hvor man spørger sig selv: Hvordan er det menneskeligt muligt for én musiker at realisere et så orkestralt værk på én række tangenter?
MARC-ANDRÉ HAMELIN
Pianisten, der bringer aftenens grandiose klaverprogram til live er blevet kaldt ’kejser af tangenterne’ og en kunstner med ’næsten overmenneskelig teknisk formåen’ af New York Times.
Marc-André Hamelin er hos os for anden gang, og vi kan roligt love en oplevelse i verdensklasse, når canadieren sætter sig til vores flygel.
Den canadiske pianists koncerter og indspilninger har kaldt på store ord overalt i verden – blandt andet har han modtaget 11 Grammy Award-nomineringer.
Karrieren startede i Montreal og siden Philadelphia, men
listen over turnéer til berømte festivaller og scener har siden inkluderet hele verden. Det har ført en lang række priser med sig. Marc-André Hamelin vandt i 1985 Carnegie Hall konkurrencen, blev i 2015 optaget i Gramophones ’Hall of Fame’ og er tildelt de tyske musikkritikeres livstidspris.
Marc-André Hamelin er født i Montreal og i dag bosat i Boston, USA.
september 2020
22sep20:00Den Danske Strygekvartet20:00 Entré: Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- inkl. gebyrer

Info
Tirsdag 22. september 2020 kl. 20.00 Mogens Dahl Koncertsal PROGRAM: W. A. Mozart (1756 – 1791): Strygekvartet nr. 16 i Es-dur, K. 428 (K. 421b) Dmitrij Sjostakovitj (1906 – 1975): Strygekvartet nr. 10 i
Info
Tirsdag 22. september 2020 kl. 20.00
Mogens Dahl Koncertsal
PROGRAM:
W. A. Mozart (1756 – 1791): Strygekvartet nr. 16 i Es-dur, K. 428 (K. 421b)
Dmitrij Sjostakovitj (1906 – 1975): Strygekvartet nr. 10 i As-dur, Opus 118
Henry Purcell (1659 – 1695): Chaconne (arr. B. Britten)
Benjamin Britten (1913 – 1976): Strygekvartet nr. 2 i C-dur, Opus 36
Info
MUSIKKEN:
Tæl med på fingrene straks fra begyndelsen af Mozarts 16. strygekvartet. Efter de første ti toner har Mozart ikke haft én eneste tonegentagelse. Det er næsten som i det 20. århundredes 12-tonemusik, hvor tonegentagelser er luget helt væk på bekostning af sangbarhed og traditionel harmoni. Med den store forskel, at Mozart ubesværet får de mange toner til smelte organisk ind i en lys og let dur/mol-tonalitet.
Mozarts geniale leg med 1780’ernes musikalske normer peger på mange måder frem mod langt senere komponisters sprængning af rammerne. Hør fx også hvordan anden sats har passager, der bringer mindelser om romantik a la Brahms.
Kvartetten er en ud af seks, som Mozart dedikerede til sin ven og sit store forbillede Haydn. Efter at have hørt kvartetterne i Mozarts hjem, var den 24 år ældre Haydn ikke i tvivl om at Mozart var ’den største komponist han nogensinde havde mødt eller hørt om’.
Den smukke og stilfærdige første sats i Sjostakovitjs tiende strygekvartet er bedragerisk: i anden sats brydes idyllen med stor voldsomhed. Tredje sats bringer variationer over et roligt cellobåret tema, men igen brydes der pludselig af – fjerde sats sætter ind med en for Sjostakovitj typisk rytmisk figur. Anapæsten (kort-kort-lang) er en af de tilbagevendende figurer i værket, som ender i samme sarte stemning som vi mødte i åbningen.
En chaconne er kendetegnet ved et fast gentaget harmonisk mønster, ofte med en gentaget baslinje. Sådan er det også i Purcells værk, hvor en otte takters baslinje på trods af variationer i midten er det statelige holdepunkt i den uhyre smukke sats, arrangeret for strygekvartet af Britten.
Britten elskede sin landsmands musik og hylder ham blandt andet i sin strygekvartet nr. 2, hvor finalesatsen er modelleret over Purcells chaconne. Hos Britten er det tilbagevendende tema ikke 8, men 9 takter og iklædt et tonesprog, der er mere end 200 år nyere. 21 variationer delt i fire sektioner skilles af solokadencer i cello, bratsch og 1. violin.
DEN DANSKE STRYGEKVARTET
Den Danske Strygekvartet er velkendt for publikum i Mogens Dahl Koncertsal, som senest havde deres besøg i 2017.
Men den grammynominerede kvartet er langt mere end et lokalt, dansk navn. I 2013 – 15 var de udnævnt til ’New Generation Artists’ af BBC, og amerikanske og britiske anmeldere har flere gange fremhævet dem som et af de førende kammermusikensembler i verden. Seneste udmærkelse var udnævnelsen til Musical America’s ’Årets Ensemble’ 2020.
’Prism I’ – den første af en række på fem albumudgivelser på legendariske ECM, blev udgivet i september 2018 og fik en grammynominering i kategorien ’Bedste Kammermusik / Small Ensemble Performance’.
Siden sin debut i 2002 har Den Danske Strygekvartet ofte været en fornem ambassadør for skandinaviske komponister, fra Carl Nielsen til Hans Abrahamsen samt den nordisk folkemusik. I 2014 udkom albummet Wood Works med traditionel skandinavisk folkemusik. Opfølgeren Last Leaf – udgivet på ECM – blev kåret til et af de bedste klassiske albums i 2017 af NPR, Spotify og The New York Times.
maj 2020

Info
Richard Goode, piano Mandag 25. maj 2020 kl. 20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer) PROGRAM Ludwig van Beethoven (1770 - 1827): Klaversonate Nr. 30, i E-dur, opus 109 Klaversonate Nr. 31,
Info
Richard Goode, piano
Mandag 25. maj 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)
PROGRAM
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):
Klaversonate Nr. 30, i E-dur, opus 109
Klaversonate Nr. 31, i As-dur, opus 110
PAUSE
Bagateller Nr. 6 – 11. opus 119,
Klaversonate Nr. 32, I C-mol, opus 111
Info
Richard Goode er anerkendt over hele verden som en af nutidens førende fortolkere af Beethovens klaverværker. Han optræder regelmæssig i Europa og USA og er tilbagevendende solist med nogle af verdens fineste orkestre.
Den i New York bosiddende pianist har indspillet et hav af roste albums med alt lige fra solo- og kammermusik til lieder og klaverkoncerter. Hans indspilning af Beethovens klaverkoncerter med Budapest Festival Orkester blev i 2009 kaldt ”en milepæl-optagelse” af Financial Times og nomineret til en Grammy. Et box-sæt med ti cd’er indeholdende Beethovens samlede klaversonater blev også nomineret til en Grammy og valgt til ’Gramophone Good CD Guide’.
Der er altså masser af priser for Goodes virtuose fortolkninger af Beethoven i bagagen – men han er også en værdsat pædagog og mentor for næste generation af klassiske pianister. Han underviser fast i New York og London og giver regelmæssigt masterclasses på festivaller og koncertsale i USA og Europa.
Hvis Das wohltemperierte Klavier af Bach er klavermusikkens ’Gamle Testamente’ er Beethovens klaversonater Det Nye. Richard Goode har ved denne koncert sat de sidste tre af disse pragtværker på programmet – tre sonater, der spænder vidt i deres udtryk, men også samler sig om nogle af den sene Beethovens dybt originale karakteristika. Blandt fællestrækkene er den uhørt høje pianistiske sværhedsgrad, ligesom vi ser en optagethed af ældre musikalske former som fugaen parret med nyskabende harmonisk tænkning.
12maj20:00Event CancelledAFLYST - Kim Bildsøe Lassen20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Kim Bildsøe Lassen Tirsdag 12. maj 2020 kl 20:00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Kim Bildsøe Lassen har i efteråret 2019 som så ofte før befundet sig i et historisk brændpunkt. Som
Info
Kim Bildsøe Lassen
Tirsdag 12. maj 2020 kl 20:00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Kim Bildsøe Lassen har i efteråret 2019 som så ofte før befundet sig i et historisk brændpunkt. Som DR’s korrespondent i London har han haft fornøjelsen – og udfordringen – med at formidle briternes store slag om brexit.
Den 56-årige journalist har prøvet det før: Som korrespondent i USA og i Mellemøsten, udlandschef på TV-avisen og reporter på TV2 Nyhederne, Ekstra Bladet og Månedsbladet PRESS, har han ofte været danskernes nøgle til at forstå dramatiske begivenheder i den store verden.
Vi kender også den veltalende mand som ordstyrer i vanskelige og ophedede situationer. Tænk for eksempel på partilederdebatter i forbindelse med folketingsvalg, hvor der kræves både empati, skarphed og et kæmpe overskud af troværdighed.
Alt dette besidder Kim Bildsøe Lassen til overmål. Kom og oplev den folkekære tv-personlighed og syng med på hans udvalg af gode fællessange i Mogens Dahl Koncertsal!

Info
Alex Redington og Ying Xue, violin - Hélène Clément, bratsch - John Myerscough, cello Mandag 4. maj 2020 kl. 20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer) Program Joseph Haydn (1732 - 1809): Strygekvartet
Info
Alex Redington og Ying Xue, violin – Hélène Clément, bratsch – John Myerscough, cello
Mandag 4. maj 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)
Program
Joseph Haydn (1732 – 1809):
Strygekvartet nr. 32 i C-dur,
Opus 33/3 Hob.III:39. ’Fuglen’
Allegro moderato
Scherzo & trio
Adagio ma non troppo
Finale: Rondo. Presto
W. A. Mozart (1756 – 1791):
Strygekvartet nr. 22 i Bb-dur,
KV 589, Preusisk nr. 2
Allegro
Larghetto
Menuetto
Allegro assai
PAUSE
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):
Strygekvartet nr. 13 i Bb-dur, opus 130
Adagio, ma non troppo – Allegro
Presto
Andante con moto, ma non troppo. Poco scherzoso
Alla danza tedesca. Allegro assai
Cavatina. Adagio molto espressivo
Große Fuge (opus 133)
Info
Doric Kvartetten har med flere spektakulære priser og udgivelser på cv’et etableret sig som en af sin generations mest betydningsfukde kvartetter. De optræder nu i førende koncertsale, herunder Amsterdam Concertgebouw, Vienna Kon-zerthaus, Berlin Konzerthaus, Hamburg Elbphilharmonie, Louvre, Carnegie Hall og Kioi Hall Tokyo. Desuden optræder de jævnligt i Wigmore Hall.
Kvartetten er grundlagt i 1998 og har siden 2010 indspillet for Chandos Records. I 2019 indspillede de Brittens samlede strygekvartetter med fremragende anmeldelser til følge. Også deres Haydn-indspilninger har vakt stor applaus – herunder udvælgelse som ’Editor’s Choice’ i Gramophone, og ’Choc du Mois’ i Classica Magazine.
Det er som om Haydns kvartet med tilnavnet ’Fuglen’ skal tage tilløb. Gentagede toner og markeret baslinje i celloen slår hurtigt fast, at vi er i C-dur. Men som en gesvint fugl i skoven er hele molevitten pludselig flyttet til d-mol inden der rykkes tilbage. Små svirp i førsteviolinen understreger det lette og legende. Men læg mærke til at de fugleagtige elementer midt i satsen udvikler sig til noget, der bestemt ikke bare lyder lyst og lykkeligt.
I finalens rondo er der masser af folkloristisk fyrighed og træskodans. Kvartetten ender helt oppe i den blå himmel i en slutning, der minder mere om et forsvindingsnummer end et bastant punktum.
Mozart dedikerede IKKE sine tre preussiske kvartetter til Friedrich Wilhelm II, som selv var ivrig amatørcellist. I sine noter skrev Mozart ganske vist, at de var bestilt af kongen, men noget tyder på, der aldrig faldt betaling for de bestilte kvartetter. I hvert fald blev de udgivet efter Mozarts død uden dedikation. Betaling fra kongen i Berlin eller ej: Sjældent har en cellostemme strålet så fyrsteligt i en strygekvartet.
Beethovens strygekvartet nummer 13 opføres her i sammenhæng med ’Große Fuge’ (som oprindelig blev skrevet som den 13. strygekvartets sjette og sidste sats, men senere udgivet separat). Det er på alle måder stor musik, som Beethoven selv ærbødigt kaldte sin ”kære“ kvartet. Cavatinaens smukke melodi kunne bringe tårerne frem hos Beethovens selv, på trods af komponistens totale døvhed! Den afsluttende Große Fuge blev i samtiden opfattet som ”Babelsk forvirring” og ”Ligeså ubegribelig som kinesisk”, men regnes i dag vidt og bredt som Beethovens største bedrift
april 2020
27apr20:00Event CancelledAFLYST - Jørgen Leth20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Jørgen Leth Mandag 27. april 2020 kl 20:00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) ’Opereret i hjernen. Digte havde hobet sig op. Og sat sig på gangsystemet.’ Sådan skrev Jørgen Leth på sin Instagram-profil
Info
Jørgen Leth
Mandag 27. april 2020 kl 20:00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
’Opereret i hjernen. Digte havde hobet sig op. Og sat sig på gangsystemet.’
Sådan skrev Jørgen Leth på sin Instagram-profil i efteråret 2019 efter et besøg på hospitalet. En karakteristisk meddelelse fra altmuligmennesket Jørgen Leth, som altid har fastholdt et skælmsk glimt i øjet – også når det gælder vanskelige ting som offentlig kritik eller egen sygdom. Den søgende, humoristiske og først og fremmest yderst poetiske tilgang til tilværelsen er fællesnævneren i kunstneren og sportskommentatorens virke.
Jørgen Leth begyndte karrieren som journalist og har blandt andet slået sine folder på dagbladet Aktuelt og Politiken. Størst fortjeneste har han dog vundet som filmmand; over 40 spille- og dokumentarfilm er det blevet til, herunder den vidt og bredt berømmede ’Det perfekte menneske’. Senere blev bogen ’Det uperfekte menneske’ anledning til både flere anerkendelser og stor kontrovers.
Når det gælder Jørgen Leths brede opmærksomhed i offentligheden, skal man uden tvivl blot sige ’cykelløb’. Nu glæder vi os til igen at sige ’Jørgen Leth & Sangaften’!

Info
Julian Rachlin, violin - Magda Amara, piano Søndag 19. april 2020 kl. 20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer) PROGRAM Johannes Brahms (1833 - 1897) Violinsonate nr. 1 i G-dur opus 78 Vivace
Info
Julian Rachlin, violin – Magda Amara, piano
Søndag 19. april 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)
PROGRAM
Johannes Brahms (1833 – 1897)
Violinsonate nr. 1 i G-dur opus 78
Vivace ma non troppo
Adagio – Più andante – Adagio
Allegro molto moderato
Johannes Brahms:
Bratschsonate i f-mol opus 120 nr. 1
Allegro appassionato
Andante un poco adagio
Allegretto grazioso
Vivace
PAUSE
Antonín Dvorák (1841 – 1904):
Vier romantische Stücke opus 75
Allegro moderato
Allegro maestoso
Allegro appassionato
Larghetto
César Franck (1822 – 1890):
Violinsonate i A-dur
Allegretto ben moderato
Allegro
Ben moderato: Recitativo-Fantasia
Allegretto poco mosso
Info
Julian Rachlins særdeles spændende karriere har bragt ham sammen med verdens førende dirigenter og orkestre. Han er født i Litauen og immigrerede til Østrig i 1978, hvor han studerede ved blandt andre Pinchas Zukerman, som tidligere har gæstet Mogens Dahl Koncertsal. Her optrådte han som Wienerfilharmonikernes yngste solist nogensinde. I dag er han aktiv på flere fronter. På kammermusikscenen optræder han med partnere som Martha Argerich, Itamar Golan og Mischa Maisky. Desuden dirigerer han regelmæssigt verdens berømteste symfoniorkestre.
Magda Amara er en af de mest efterspurgte kammermusikere i Europa. Hun har arbejdet med flere medlemmer af wienerfilharmonikerne samt musikere som Andreas Ottensamer, Matthias Bartolomey, Michael Barenboim og Michaela Girardi. Hun har desuden som solist optrådt regelmæssigt med blandt andre Wiener Kammerorchester, National Philharmonic i Kiev og Cairo Symphony Orchestra.
Brahms’ sange ’Regenlied’ og ’Nachklang’ sætter sine aftryk i violinsonaten i G-dur. Ofte kaldes sonaten for ’Regnsonaten’ af samme grund. Ikke alene sætter den fælles melodi fra de to sange sig tydeligt igennem som hovedtema i tredjesatsen, men gennemgående punkterede rytmer fra Regenlied drypper igennem hele sonaten.
Den vidunderlige sonate i f-mol er komponeret for klarinet og siden arrangeret af Brahms selv for bratsch. På trods af en hurtig og livlig sidstesats efterlades man med varmt vemod som hovedindtryk.
Historien bag Dvoráks opus 75 begynder med et forsøg på at skrive en trio for to violiner og bratsch – musik som en logerende student og amatørmusiker kunne spille med på. Ad flere omgange udviklede denne musik sig til disse fire romantiske stykker som oser af Brahms’ begejstring for at skrive musik i den intime kammer-musikgenre.
Med en rolig førstesats lader César Franck lytteren tro at alt ånder fred og idyl. Den eksplosive andensats og den indadvendte recitativo-fantasia bringer helt andre føleleser i spil og endelig bygges der op til en smuk og ganske afklaret finale i sidste sats.

Info
Mogens Dahl Kammerkor Tanja Zapolski, piano Rikke Sandberg, piano Mogens Dahl, dirigent Maria Demérus, solist David Wijkman, solist Palmesøndag 5. april 2020 kl. 20:00 Holmens Kirke, København Entré: kr. 275,- / studerende 175,- (inklusiv gebyrer) Program Johannes Brahms
Info
Mogens Dahl Kammerkor
Tanja Zapolski, piano
Rikke Sandberg, piano
Mogens Dahl, dirigent
Maria Demérus, solist
David Wijkman, solist
Palmesøndag 5. april 2020 kl. 20:00
Holmens Kirke, København
Entré: kr. 275,- / studerende 175,- (inklusiv gebyrer)
Program
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Ein Deutsches Requiem, opus 45.
Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
Info
Der er som bekendt tre store B’er i komponisternes verden. Bach, Beethoven og Brahms. Naturligvis har disse tre mestre en stor plads i vores koncertprogram hver eneste sæson.
Det sidste B har endda fået sin helt bestemte faste plads: Brahms’ requiem i Phillip Molls udgave er blevet en fasttømret del af Mogens Dahl Kammerkors forår.
Det storslåede værk har ikke uden grund altid haft en stor fanskare. Det er melodisk, varmt og elegant; komponeret af Brahms på toppen af sin kunnen.
Mogens Dahl Kammerkor fik i 2017 tilladelse af Rundfunkchor Berlin til at bruge deres nye arrangement, som er skrevet for kor og firehændigt klaver. Det har også tidligere været fremført med denne besætning – blandt andet af Brahms selv – men navnlig i de senere år har der været en stigende interesse for at udforske dødsmessen i en slank, kammermusikalsk udgave, hvor Brahms’ fantastiske arbejde med korets stemmer kommer til sin fulde ret.
Ein Deutsches Requiem består af syv satser, som alle kredser om at formidle en trøst til de efterladte. Måske har Brahms skrevet værket som en art sorgbearbejdning efter dødsfald blandt mennesker, der stod ham selv nær: Moderen døde i 1865, hvor værket blev påbegyndt og vennen Robert Schumann døde nogle år forinden.
Selvsamme Schumann havde i øvrigt haft planer om nøjagtigt det samme, som Brahms nu gennemførte, nemlig en messe for de døde på det tyske sprog. ’Tysk’ i værkets titel refererer nemlig til det sproglige, og ikke til det tyske folk. Brahms selv har sagt, at han gladelig ville have kaldt sit requiem for ’Ein menschliches Requiem’, hvis det havde tydeligjort hans hensigt.
Brahms: Ein Deutsches Requiem opføres af Mogens Dahl Kammerkor, de to danske pianister Rikke Sandberg og Tanja Zapolski og to svenske solister, sopran Maria Démerus og baryton David Wijkman.
marts 2020

Info
Partoutkortet gælder til følgende fire kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, forår 2020: KONCERTER Benedetti/Elschenbroich/Grynyuk Trio Søndag 22. marts 2020 kl 20:00 Julian Rachlin, violin / Magda Amara, piano Søndag 19. april 2020 kl 20:00 Doric Kvartetten Mandag
Info
Partoutkortet gælder til følgende fire kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, forår 2020:
KONCERTER
Benedetti/Elschenbroich/Grynyuk Trio
Søndag 22. marts 2020 kl 20:00
Julian Rachlin, violin / Magda Amara, piano
Søndag 19. april 2020 kl 20:00
Doric Kvartetten
Mandag 4. maj 2020 kl 20:00
Sergei Babayan, piano
Mandag 25. maj 2020 kl 20:00

Info
NICOLA BENEDETTI, VIOLIN - LEONARD ELSCHENBROICH, CELLO - ALEXEI GRYNYUK, PIANO Søndag 22. marts 2020 kl. 20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer) PROGRAM Robert Schumann (1810
Info
NICOLA BENEDETTI, VIOLIN – LEONARD ELSCHENBROICH, CELLO – ALEXEI GRYNYUK, PIANO
Søndag 22. marts 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)
PROGRAM
Robert Schumann (1810 – 1856)
Klavertrio nr. 1 i d-mol, opus 63
Mit Energie und Leidenschaft
Lebhaft, doch nicht zu rasch
Langsam, mit inniger Empfindung
Mit Feuer
Wolfgang Rihm (f. 1952):
Fremde szene III
PAUSE
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Klavertrio nr. 1 i H-dur, opus 8
Allegro con brio
Scherzo
Adagio
Finale: Allegro
Info
I det italienske hjem i en lille skotsk by lød der efter sigende Abba og Bee Gees i højttalerne. Ikke desto mindre fik Nicola Benedetti som ganske lille fingrene i violinen. Hendes kolossale talent sendte hende på Yehudi Menuhins berømte talentskole syd for London allerede som 10-årig. Her mødte Benedetti den tyske cellist Leonard Elschenbroich, der ligeledes begyndte som elev her som 10-årig. Også trioens ukrainsk fødte pianist, Alexei Grynyuk, har haft en opvækst som ekstremt talentfuldt vidunderbarn. Grynyuk gav sin første offentlige koncert som 6-årig. Alle tre er i dag etablerede verdensstjerner.
Du bliver mødt af romantik i allerhøjeste potens straks fra koncertens åbningstoner. Robert Schumann ødelage sine klaverhænder gennem en manisk træning af fingrenes uafhængige bevægelser (han opfandt et instrument til at tvinge dem fra hinanden) – men det forhindrede ham ikke i at komponere den ypperste romanstiske kammermusik for klavertrio.
Romantikken kommer til udtryk i musikkens insisteren på at vække store følelser frem. Snart hviskes der, snart råbes der; melodimaterialet er hele tiden indtrængende og sanseligt i en stadig vekslen mellem lyst og mørkt, dur og mol, stort orkestralt og småt, intimt. Den langsomme tredjesats er bristefærdig af indestængt smerte og vemod. End ikke den ildsprudende og triumferende sidstesats hvisker indtrykket af den søgende, romantiske sjæl ud.
Wolfgang Rihms moderne klassiker indenfor kammermusikrepertoiret fra 1980 er fyldt med referencer til de romantiske følelser. Der er ikke direkte citater fra romantiske komponister, men Rihm har ifølge eget udsagn villet forfølge de inderste kræfter i navnlig Schumanns musik. Voldsomt bi-polare sammenstød mellem orden og kaos giver et fantastisk perspektiv på 1800-tallets søgen efter nye horisonter: Hvordan ville Schumanns musik have lydt, hvis han havde levet i 1980’erne?
Efter en kort klaverintroduktion præsenterer celloen det første tema i Brahms’ stort anlagte klavertrio. Allerede i førstesatsen myldrer det med tematiske idéer og stemninger. Scherzoen åbner med et tjept vuggende tema i mol. Satsen vender tilbage til dur og leder videre til adagioen, som sætter pulsen helt ned. Lavmælte klaverakkorder slår en næsten mystisk stemning an inden celloens varme overstråler satsens alvorlige karakter. De sagte klaverakkorder slutter satsen af. Fjerdesatsen vender tilbage til mol og giver værket en dramatisk slutning, hvor også synkoperede rytmer understreger klavertrioens alvor og tyngde.
16mar20:00Event CancelledAFLYST - Jens Gaardbo20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Jens Gaardbo Mandag 16. marts 2020 kl 20:00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Den gode og engagerede kommunikation har altid været omdrejningspunktet i Jens Gaardbos karriere. Der har været afstikkere til en
Info
Jens Gaardbo
Mandag 16. marts 2020 kl 20:00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Den gode og engagerede kommunikation har altid været omdrejningspunktet i Jens Gaardbos karriere. Der har været afstikkere til en post som kommunikationschef i medicinalfirmaet Lundbeck og til en tid som chef i eget kommunikationsbureau. TV2 har dog ad flere omgange været hans førstevalg som platform for formidling.
I dag er han at finde som nyhedsvært på TV2 News.
En udsendelesrække på TV2 Charlie fulgte Jens Gaardbo og hans familie i foråret 2019. Her fik seerne et blik ind til en mand, der interesserer sig for alt fra fodbold, ishockey og vindyrkning til poker og havearbejde. Men musikken har også spillet en stor rolle for Jens Gaardbo.
På Wikipedias opslag om Jens Gaardbo, finder man denne lakoniske oplysning: ” Jens Gaardbo spiller basun i Bangsbostrand Byorkester, der hører hjemme i fødebyen Frederikshavn”.
Vi glæder os til besøget af den poker- og basunspillende tv-vært!
februar 2020

Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER KONCERT 3 Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl
Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER
KONCERT 3
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl Koncertsal fejrer geniets 250-årsjubilæum med et unikt koncertprojekt, hvor to af tidens allerstørste beethovenfortolkere, Nikolaj Znaider og Rudolf Buchbinder opfører de ti kendte violinsonater.
Program:
Den 13. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 5, 7 og 10
MUSIKERNE
Nikolaj Znaider
Verdens førende orkestre har bud efter Znaider; Wiens, Clevelands, Los Angeles’ filharmonikere og en lang række andre topensembler har ham som tilbagevendende stjernesolist. Han er jævnligt på verdensturné som violinist, men finder samtidig plads til en karriere som dirigent, hvor han blandt andet samarbejder med New Yorks, Münchens, Chicagos og Birminghams symfonikere, den Franske Radios Filharmoni med mange flere. I september 2020 tiltræder han som Chefdirigent for Orchestre national de Lyon.
På trods af stor travlhed har denne fænomenale kunstner fundet plads i kalenderen til at spille i Mogens Dahl Koncertsal ved flere lejligheder. At vi nu kan byde denne – en af verdens førende beethovenfortolkere – velkommen igen, er vi utrolig stolte over.
Rudolf Buchbinder
Ikke mindst Rudolf Buchbinders eksemplariske indspilninger af Beethovens værker har givet ham et ry som en af vor tids største pianister. Han har
Det er ikke kun hans greb om Beethoven, der har gjort ham til en af vor tids legendariske pianister. Hans klaverspil udviser enorm autoritet, præget af en karriere, der spænder over 60 år. Hans indspilninger af klassiske mesterværker hyldes overalt for intellektuel dybde og legende musikalsk frihed.
Vi er ikke den eneste koncertsal, der har udset Buchbinder til at stå i spidsen for en Beethoven-fejring i 2020. Også Wiener Musikverein har ham på programmet i en samlet opførelse af Beethovens fem klaverkoncerter.
Info
MUSIKKEN
Beethoven komponerede ti violinsonater i tidsrummet 1798 – 1812. Værkerne er højt elskede af violinister, pianister og kammermusikelskere over hele verden.
Alle ti sonater stammer fra en relativt kort periode i Beethovens liv, med de første ni komponeret inden for seks år, og det sidste værk knap ti år senere, men stadig med en del år tilbage af komponistens liv.
En samlet opførelse af disse mesterværker giver dermed et unikt indblik i en yderst kreativ proces, hvor Beethoven udviklede en moderne kompleksitet i sonatesatsformen og en stort tænkt behandling af de to instrumenter som ligeværdige partnere. Begge dele er helt centrale elementer i den berømte komponists genialitet.

Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER KONCERT 2 Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl
Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER
KONCERT 2
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl Koncertsal fejrer geniets 250-årsjubilæum med et unikt koncertprojekt, hvor to af tidens allerstørste beethovenfortolkere, Nikolaj Znaider og Rudolf Buchbinder opfører de ti kendte violinsonater.
Program:
Den 11. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 4, 6 og 9
MUSIKERNE
Nikolaj Znaider
Verdens førende orkestre har bud efter Znaider; Wiens, Clevelands, Los Angeles’ filharmonikere og en lang række andre topensembler har ham som tilbagevendende stjernesolist. Han er jævnligt på verdensturné som violinist, men finder samtidig plads til en karriere som dirigent, hvor han blandt andet samarbejder med New Yorks, Münchens, Chicagos og Birminghams symfonikere, den Franske Radios Filharmoni med mange flere. I september 2020 tiltræder han som Chefdirigent for Orchestre national de Lyon.
På trods af stor travlhed har denne fænomenale kunstner fundet plads i kalenderen til at spille i Mogens Dahl Koncertsal ved flere lejligheder. At vi nu kan byde denne – en af verdens førende beethovenfortolkere – velkommen igen, er vi utrolig stolte over.
Rudolf Buchbinder
Ikke mindst Rudolf Buchbinders eksemplariske indspilninger af Beethovens værker har givet ham et ry som en af vor tids største pianister. Han har
Det er ikke kun hans greb om Beethoven, der har gjort ham til en af vor tids legendariske pianister. Hans klaverspil udviser enorm autoritet, præget af en karriere, der spænder over 60 år. Hans indspilninger af klassiske mesterværker hyldes overalt for intellektuel dybde og legende musikalsk frihed.
Vi er ikke den eneste koncertsal, der har udset Buchbinder til at stå i spidsen for en Beethoven-fejring i 2020. Også Wiener Musikverein har ham på programmet i en samlet opførelse af Beethovens fem klaverkoncerter.
Info
MUSIKKEN
Beethoven komponerede ti violinsonater i tidsrummet 1798 – 1812. Værkerne er højt elskede af violinister, pianister og kammermusikelskere over hele verden.
Alle ti sonater stammer fra en relativt kort periode i Beethovens liv, med de første ni komponeret inden for seks år, og det sidste værk knap ti år senere, men stadig med en del år tilbage af komponistens liv.
En samlet opførelse af disse mesterværker giver dermed et unikt indblik i en yderst kreativ proces, hvor Beethoven udviklede en moderne kompleksitet i sonatesatsformen og en stort tænkt behandling af de to instrumenter som ligeværdige partnere. Begge dele er helt centrale elementer i den berømte komponists genialitet.

Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER KONCERT 1 Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl
Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER
KONCERT 1
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl Koncertsal fejrer geniets 250-årsjubilæum med et unikt koncertprojekt, hvor to af tidens allerstørste beethovenfortolkere, Nikolaj Znaider og Rudolf Buchbinder opfører de ti kendte violinsonater.
Program:
Den 10. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 1, 2, 3 og 8. (Koncertintroduktion ved Søren Schauser kl 18.30)
MUSIKERNE
Nikolaj Znaider
Verdens førende orkestre har bud efter Znaider; Wiens, Clevelands, Los Angeles’ filharmonikere og en lang række andre topensembler har ham som tilbagevendende stjernesolist. Han er jævnligt på verdensturné som violinist, men finder samtidig plads til en karriere som dirigent, hvor han blandt andet samarbejder med New Yorks, Münchens, Chicagos og Birminghams symfonikere, den Franske Radios Filharmoni med mange flere. I september 2020 tiltræder han som Chefdirigent for Orchestre national de Lyon.
På trods af stor travlhed har denne fænomenale kunstner fundet plads i kalenderen til at spille i Mogens Dahl Koncertsal ved flere lejligheder. At vi nu kan byde denne – en af verdens førende beethovenfortolkere – velkommen igen, er vi utrolig stolte over.
Rudolf Buchbinder
Ikke mindst Rudolf Buchbinders eksemplariske indspilninger af Beethovens værker har givet ham et ry som en af vor tids største pianister. Han har
Det er ikke kun hans greb om Beethoven, der har gjort ham til en af vor tids legendariske pianister. Hans klaverspil udviser enorm autoritet, præget af en karriere, der spænder over 60 år. Hans indspilninger af klassiske mesterværker hyldes overalt for intellektuel dybde og legende musikalsk frihed.
Vi er ikke den eneste koncertsal, der har udset Buchbinder til at stå i spidsen for en Beethoven-fejring i 2020. Også Wiener Musikverein har ham på programmet i en samlet opførelse af Beethovens fem klaverkoncerter.
Koncertintroduktion
Vi inviterer sammen med Magasinet Klassisk alle interesserede til en spændende og indsigtsfuld koncertintroduktion ved journalist og forfatter Søren Schauser.
Introduktionen til de 10 violinsonater finder sted mandag 10. februar kl. 18.30 og varer ca. 45 min, således at man herefter kan nyde et glas vin eller en god kop kaffe når caféen åbner.
Der er fri adgang og alle interesserede er velkomne.
Info
MUSIKKEN
Beethoven komponerede ti violinsonater i tidsrummet 1798 – 1812. Værkerne er højt elskede af violinister, pianister og kammermusikelskere over hele verden.
Alle ti sonater stammer fra en relativt kort periode i Beethovens liv, med de første ni komponeret inden for seks år, og det sidste værk knap ti år senere, men stadig med en del år tilbage af komponistens liv.
En samlet opførelse af disse mesterværker giver dermed et unikt indblik i en yderst kreativ proces, hvor Beethoven udviklede en moderne kompleksitet i sonatesatsformen og en stort tænkt behandling af de to instrumenter som ligeværdige partnere. Begge dele er helt centrale elementer i den berømte komponists genialitet.

Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER ALLE 3 KONCERTER Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens
Info
BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER
ALLE 3 KONCERTER
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl Koncertsal fejrer geniets 250-årsjubilæum med et unikt koncertprojekt, hvor to af tidens allerstørste beethovenfortolkere, Nikolaj Znaider og Rudolf Buchbinder opfører de ti kendte violinsonater.
Program:
Den 10. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 1, 2, 3 og 8 (med introduktion ved Søren Schauser kl 18.30)
Den 11. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 4, 6 og 9
Den 13. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 5, 7 og 10
MUSIKERNE
Nikolaj Znaider
Verdens førende orkestre har bud efter Znaider; Wiens, Clevelands, Los Angeles’ filharmonikere og en lang række andre topensembler har ham som tilbagevendende stjernesolist. Han er jævnligt på verdensturné som violinist, men finder samtidig plads til en karriere som dirigent, hvor han blandt andet samarbejder med New Yorks, Münchens, Chicagos og Birminghams symfonikere, den Franske Radios Filharmoni med mange flere. I september 2020 tiltræder han som Chefdirigent for Orchestre national de Lyon.
På trods af stor travlhed har denne fænomenale kunstner fundet plads i kalenderen til at spille i Mogens Dahl Koncertsal ved flere lejligheder. At vi nu kan byde denne – en af verdens førende beethovenfortolkere – velkommen igen, er vi utrolig stolte over.
Rudolf Buchbinder
Ikke mindst Rudolf Buchbinders eksemplariske indspilninger af Beethovens værker har givet ham et ry som en af vor tids største pianister. Han har
Det er ikke kun hans greb om Beethoven, der har gjort ham til en af vor tids legendariske pianister. Hans klaverspil udviser enorm autoritet, præget af en karriere, der spænder over 60 år. Hans indspilninger af klassiske mesterværker hyldes overalt for intellektuel dybde og legende musikalsk frihed.
Vi er ikke den eneste koncertsal, der har udset Buchbinder til at stå i spidsen for en Beethoven-fejring i 2020. Også Wiener Musikverein har ham på programmet i en samlet opførelse af Beethovens fem klaverkoncerter.
Koncertintroduktion
Vi inviterer sammen med Magasinet Klassisk alle interesserede til en spændende og indsigtsfuld koncertintroduktion ved journalist og forfatter Søren Schauser.
Introduktionen til de 10 violinsonater finder sted mandag 10. februar kl. 18.30 og varer ca. 45 min, således at man herefter kan nyde et glas vin eller en god kop kaffe når caféen åbner.
Der er fri adgang og alle interesserede er velkomne.
Info
MUSIKKEN
Beethoven komponerede ti violinsonater i tidsrummet 1798 – 1812. Værkerne er højt elskede af violinister, pianister og kammermusikelskere over hele verden.
Alle ti sonater stammer fra en relativt kort periode i Beethovens liv, med de første ni komponeret inden for seks år, og det sidste værk knap ti år senere, men stadig med en del år tilbage af komponistens liv.
En samlet opførelse af disse mesterværker giver dermed et unikt indblik i en yderst kreativ proces, hvor Beethoven udviklede en moderne kompleksitet i sonatesatsformen og en stort tænkt behandling af de to instrumenter som ligeværdige partnere. Begge dele er helt centrale elementer i den berømte komponists genialitet.
01feb20:00Prison Poems20:00 Entré: Entré: kr. 185,- / studerende kr. 95,- (inklusiv gebyrer)

Info
OBS NYT TIDSPUNKT KL. 20:00 Mogens Dahl Kammerkor Maiken Mathisen Schau, fløjte David M.A.P. Palmqvist, horn Karen Lise Mynster, recitation Mogens Dahl, dirigent Lørdag 1. februar 2020 kl. 20.00 Christians Kirke, København Entré: kr. 185,- / studerende
Info
OBS NYT TIDSPUNKT KL. 20:00
Mogens Dahl Kammerkor
Maiken Mathisen Schau, fløjte
David M.A.P. Palmqvist, horn
Karen Lise Mynster, recitation
Mogens Dahl, dirigent
Lørdag 1. februar 2020 kl. 20.00
Christians Kirke, København
Entré: kr. 185,- / studerende kr. 95,- (inklusiv gebyrer)
Program
Sven-David Sandström (f. 1942):
LAMENTO IN LONTANO (2018)
solo for horn
Per Gunnar Petersson (f. 1954):
AFTONLAND (1989)
I: Allt er så underligt fjärran i dag
II: Det är om aftonen man bryter upp
III: Engång skall du vara en av dem
IV: Den döda
Lasse Thoresen (NO):
PRISON POEMS, OP. 53 (2016/17)
Solofløjte, recitator, kor, lyddesign
Sound design: Mats Claesson
Tekst af: Mahvash Sabet og ’Abdu’l-Bahá
Baseret på Mahvash Sabets digtsamling af samme navn.
Oversat til dansk i denne anledning.
Info
Musik i frihedens og håbets tegn: Under temaet
INDRE & YDRE FRIHED tager Mogens Dahl Kammerkor på en dramatisk rejse ind i det menneskelige sind, når det presses til det yderste på baggrund af tro og overbevisning.
Med udgangspunkt i poesiens verden byder aftenen på et koncertprogram, hvor ord og musik fletter sig sammen til udsagn om længsel, ensomhed, eksistentiel vækkelse og fremtidshåb.
Aftenen indledes af Sven-David Sandströms solo for horn Lamento in Lontano og efterfølges af Peter Gunnar Peterssons mørke og sjælfulde suite Aftonland. Teksterne til suiten er fire digte fra den svenske nobelpristager Pär Lagerkvists digtsamling af samme navn. Lagerkvists eksistentielle digte og Peterssons komposition opføres af Mogens Dahl Kammerkor.
Mogens Dahl Kammerkor fortsætter aftenen med en dansk førsteopførelse af Lasse Thoresens stykke Prison Poems. Kompositionens tekster er hentet fra den iranske digter Mahvash Sabets digtsamling af samme navn.
I 2008 arresteres Mahvash Sabet i hjemlandet Iran, alene fordi hun er medlem af det religiøse minoritetssamfund Bahá’í. To år senere idømmes hun 20 års fængsel. Indespærret i et af Irans hårdeste fængsler skriver Sabet sine digte på servietter og toiletpapir. Med venners hjælp bliver digtene smuglet ud, redigeret, oversat fra persisk og udgivet som Prison Poems.
Det er stærke digte, som reflekterer over desperation, håb og ensomhed og som samtidig afspejler, hvordan et menneske trods modgang kan vokse sig stærk i både tro og ånd – og netop dette spændingsfelt har inspireret Lasse Thoresen til sin musikalske tonesættelse af Prison Poems.
Skuespiller Karen-Lise Mynster reciterer på aftenen Sabets digte i en dansk oversættelse.
Denne koncert arrangeres i et samarbejde med NJORD – New Nordic Music Biennale, Det Poetiske Bureaus Forlag, Dansk PEN og Copenhagen Light Festival.
Særlig tak til generalsekretær i Dansk PEN, Mille Rohde.
januar 2020
29jan20:00Henrik Qvortrup20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Henrik Qvortrup Onsdag 29. januar 2020 kl. 20:00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Vindstyrken har ofte været særdeles høj omkring journalisten Henrik Qvortrup. Det begyndte med en karriere, der førte forbi
Info
Henrik Qvortrup
Onsdag 29. januar 2020 kl. 20:00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Vindstyrken har ofte været særdeles høj omkring journalisten Henrik Qvortrup. Det begyndte med en karriere, der førte forbi Berlingske og Jyllandsposten, og i begyndelsen af dette årtusinde nåede frem til chefredaktionen på BT. Der stod også i en periode pressechef for Venstre og spindoktor for Anders Fog Rasmussen på visitkortet.
Herefter satte Qvortrup sig i chefredaktørstolen på Se og Hør – en stilling hvor han pådrog sig medansvar i sagen om overvågning af kendte menneskers færden via deres brug af kreditkort. En sag, der trak store overskrifter.
Qvortrup er kommet helskindet igennem stormvejret og har siden Se og Hør-tiden været først politisk redaktør og siden politisk kommentator for blandt andet TV2. Den aarhusiansk-fødte journalist havde også i en periode sit eget program på Radio 24/7.
Vi glæder os til at byde velkommen til en personlighed, der har vist en respektindgydende evne til at gå op imod vinden og forstå den danske medieverdens inderste mekanismer.

Info
Gang på gang har vi måttet melde udsolgt til vores Foredrag & Sangaftener. Men det er også stunder, der rummer bestanddele til den perfekte aften: Godt selskab, kloge mennesker, godt
Info
Gang på gang har vi måttet melde udsolgt til vores Foredrag & Sangaftener. Men det er også stunder, der rummer bestanddele til den perfekte aften: Godt selskab, kloge mennesker, godt humør, smukke toner – og en dejlig følelse af at alle bidrager.
Fællessangen kunne såmænd i sig selv være anledning til at mødes i en koncertsal med et godt flygel og en dygtig pianist. I disse år er det at synge sammen blevet uhyre populært landet over.
Men samtidig med sangarket tilbyder vi i Mogens Dahl Koncertsal et møde med en markant personlighed, som sætter sangene i sammenhæng med tider og steder, der knytter sig til vedkommendes domæne. Politik, kunst, litteratur, erhvervsliv – alt kan være i spil, når du sætter dig til rette – parat til at synge med på vores fælles sangskat.
Partoutkortet gælder til følgende Foredrag & Sangaftener:
Henrik Qvortrup
Onsdag 29. januar 2020 kl 20:00
Jens Gaardbo
Mandag 16. marts 2020 kl 20:00
Jørgen Leth
Mandag 27. april 2020 kl 20:00
Kim Bildsøe Lassen
Tirsdag 12. maj 2020 kl 20:00
december 2019

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Sopran: Julia Doyle Alt: Benno Schachtner Tenor: Krystian Adam Bas: Gordon Bintner Mogens Dahl – dirigent SØNDAG 8. DECEMBER 2019 kl. 14:00 Viborg Domkirke, Viborg
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Sopran: Julia Doyle
Alt: Benno Schachtner
Tenor: Krystian Adam
Bas: Gordon Bintner
Mogens Dahl – dirigent
SØNDAG 8. DECEMBER 2019 kl. 14:00
Viborg Domkirke, Viborg
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder publikum én gang moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
I 2019 er det 12. gang Mogens Dahl dirigerer et sprødt barokorkester, internationale stjernesolister og sit eget toptrimmede, professionelle kor i en fyldt Holmens Kirke.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Sopran: Julia Doyle Alt: Benno Schachtner Tenor: Krystian Adam Bas: Gordon Bintner Mogens Dahl – dirigent FREDAG 6. DECEMBER 2019 kl. 19.30 LØRDAG 7. DECEMBER 2019
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Sopran: Julia Doyle
Alt: Benno Schachtner
Tenor: Krystian Adam
Bas: Gordon Bintner
Mogens Dahl – dirigent
FREDAG 6. DECEMBER 2019 kl. 19.30
LØRDAG 7. DECEMBER 2019 KL. 19.30
HOLMENS Kirke, København
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder det københavnske publikum en på én gang moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
I 2019 er det 12. gang Mogens Dahl dirigerer et sprødt barokorkester, internationale stjernesolister og sit eget toptrimmede, professionelle kor i en fyldt Holmens Kirke.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: Mogens Dahl Kammerkor Orchestra Of The Age Of Enlightenment Soprano: Julia Doyle Alt: Benno Schachtner Tenor: Krystian Adam Bass: Gordon Bintner Mogens Dahl – dirigent FREDAG 6. DECEMBER 2019 kl. 19.30 LØRDAG 7. DECEMBER 2019
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra Of The Age Of Enlightenment
Soprano: Julia Doyle
Alt: Benno Schachtner
Tenor: Krystian Adam
Bass: Gordon Bintner
Mogens Dahl – dirigent
FREDAG 6. DECEMBER 2019 kl. 19.30
LØRDAG 7. DECEMBER 2019 KL. 19.30
HOLMENS Kirke, København
Info
År for år har Mogens Dahl Kammerkor strammet grebet om deres helt eget bud på Händels mesterværk Messias. Orchestra of the Age of Enlightenment har været en idéel medspiller i det internationale projekt, som tilbyder det københavnske publikum en på én gang moderne og Händel-tro version af oratoriet, som for mange er den ultimative julemusik.
I 2019 er det 12. gang Mogens Dahl dirigerer et sprødt barokorkester, internationale stjernesolister og sit eget toptrimmede, professionelle kor i en fyldt Holmens Kirke.
Händels Messias fortæller historien om Det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden. Charles Jennens samlede teksterne, der mesterligt iklædtes musik af Händel, så de bibelske beretninger appellerer til de dybeste menneskelige følelser.
”Halleluja for en flot ’Messias’: Det er næsten ikke til at vente på, at engelsk orkester igen vender tilbage til København.”
Henrik Friis / Politiken, 8. december 2018
”[…] med Mogens Dahl og hans kammerkor får man den ægte vare.”
Peter Dürrfeld / Kristeligt Dagblad, 12. december 2018
”[…] ingen udgave virker så ny, så gribende, så helt igennem »rigtig« som den med Mogens Dahl og hans stormtropper.”
Søren Schauser / Berlingske, 11. december 2017
november 2019
18nov20:00Lotte Heise20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Lotte Heise Mandag 18. november 2019 kl. 20.00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Siden hun var ganske lille, drømte Lotte Heise om at blive skuespiller, men med indblanding af en række tilfældigheder og
Info
Lotte Heise
Mandag 18. november 2019 kl. 20.00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Siden hun var ganske lille, drømte Lotte Heise om at blive skuespiller, men med indblanding af en række tilfældigheder og en sprudlende interesse for livet i al sin mangfoldighed har hendes liv taget form som en tour de force gennem adskillige brancher. Det begyndte med modelopgaver i 80’ernes Paris, men er fortsat med afstikkere til kunst-, film/tv-, musik- og showbranchen, herunder eget radioprogram om klassisk musik, eget firma med talkshows og foredrag samt klummeskriverier i adskillige aviser.
Lotte Heise har markante meninger om lidt af hvert. En kraftig forkortet liste over hendes foredragsemner vil blandt andet rumme ’Kedelige Mænd’, ’Hysteriske Kvinder’ og ’Besværlige Børn’. Det er ofte shows der kalder på det helt store grin hos publikum – men der gemmer sig også stor alvor bag Lotte Heises engagement.
Ikke mindst har hendes beretninger om livet med en handikappet mor gjort hende anerkendt som empatisk menneskekender og fremragende formidler.
10nov20:00Emerson Kvartetten20:00 Entré: Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)

Info
Eugene Drucker, Philip Setzer – violin Lawrence Dutton – bratsch, Paul Watkins – cello Program Antonín Dvorák (1841 - 1904): Strygekvartet nr. 10 i Es-dur, op. 51 Allegro ma non troppo Dumka: Andante con moto —
Info
Eugene Drucker, Philip Setzer – violin
Lawrence Dutton – bratsch, Paul Watkins – cello
Program
Antonín Dvorák (1841 – 1904):
Strygekvartet nr. 10 i Es-dur, op. 51
Allegro ma non troppo
Dumka: Andante con moto — Vivace
Romanza: Andante con moto
Finale: Allegro assai
Richard Wernick (f. 1934):
Strygekvartet nr. 10
Prelude, Fuga, Pomposa & Postlude
Scherzo Serioso
Coda
PAUSE
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):
Strygekvartet nr. 8 i e-mol, op. 59 nr. 2
Allegro,
Molto adagio
Allegretto
Finale. Presto
Info
The Times har udtrykt det sådan her:
”…med sådanne musikere må der være et vist håb for menneskeheden.” Og ellers taler ni Grammyer, tre Gramophonepriser, Avery Fisher-prisen, ’Ensemble of the Year’ i Amerika jo også deres tydelige sprog om Emerson Kvartettens sejrsgang siden begyndelsen i New York i 1976.
I kvartettens 2019-sæson er de efter 40 år stadig ’quartet in residence’ ved Smithsonian Institute i Washington, D.C. , de optræder som del af ’Chamber Music Society’ ved Lincoln Center i New York og er på to omfattende europaturneer – hvoraf den ene fører dem til denne intime koncert i Mogens Dahl Koncertsal.
Celloen åbner med en sødmefuld figur og afslører straks en folkemusikinspireret indfaldsvinkel til kvartetten. De slaviske træk bliver tydeligere i andensatsen. Betegnelsen ’dumka’ stammer fra ukrainsk folkemusik, men den melankolske tone, der associeres med ordet, er Dvoráks fortjeneste. Læg i øvrigt mærke til at melankolien ikke står alene, men særdeles effektfuldt kontrasteres med lystig dans. I sidste sats dukker der passager op, som afslører musikkens geografiske udgangspunkt i det tjekkiske Böhmen, med stilistiske træk fra den hurtige skocná-dans i to fjerdedele.
Den Pulitzerprisvindende komponist Richard Wernick har i mange år bistået dirigenten Riccardo Muti med at udvælge nye værker for Philadelphia Orchestra, mens hans egne værker hovedsageligt har været for kammermusikalske besætninger. Han har tætte samarbejder med blandt andre Juilliard Kvartetten, Mstislav Rostropovitj David Starobin – og Emerson Kvartetten. For sidstnævnte har han skrevet sin 10. strygekvartet, som havde premiere 21. marts 2019 i Berlin foran et begejstret publikum i Pierre Boulez Saal. ”Sofistikeret i højeste potens”, skrev Der Tagesspiel i deres anmeldelse.
Diplomat og prins Razumovskij bestilte tre kvartetter hos Beethoven, som naturligvis refererer behørigt til bestillerens russiske ophav. I strygekvartet nr. 8 optræder det russiske i form af en melodi i tredje sats’ triodel. Den introduceres markant med højt humør i bratchen og slår gnister i et lystigt pingpong, hvor de akkompagnerende stemmer synes at modsige tonaliteten i den russiske melodi. Sidenhen sætter det russiske tema sig spor i de fyrige åbningstoner i sidste sats. Slutningen markeres effektfuldt af to abrubte pauser, der stemmer forventningen til en eksplosion, der udebliver til fordel for en hurtig og elegant bundet sløjfe.

Info
Mogens Dahl Kammerkor, Søren Johannsen – orgel, musikere fra DR-symfoniorkestret, Mogens Dahl – dirigent Søndag 3. november 2019 kl. 21.00 Christians Kirke, København PROGRAM Sven-David Sandström (1942 - 2019): Seventeenth Century Nun's Prayer (2019) UROPFØRELSE Per Gunnar
Info
Mogens Dahl Kammerkor,
Søren Johannsen – orgel, musikere fra DR-symfoniorkestret,
Mogens Dahl – dirigent
Søndag 3. november 2019 kl. 21.00
Christians Kirke, København
PROGRAM
Sven-David Sandström (1942 – 2019): Seventeenth Century Nun’s Prayer (2019) UROPFØRELSE
Per Gunnar Petersson (f. 1954): Libera me (2000)
Olivier Messiaen:
L’Ascension, del 4 (for orgel)
Prière du Christ montant vers son père
Olivier Messiaen (1908 – 1992): O sacrum Convivium (1937)
Gabriel Fauré (1845 – 1924): Requiem (1893)
En uropførelse af Sveriges internationalt kendte – og netop afdøde – komponist, Sven-David Sandström, indleder den traditionsrige allehelgenskoncert i Christians Kirke. Som ’composer in residence’ har han stået bag adskillige spektakulære værker skrevet og dedikeret til Mogens Dahl Kammerkor.
Ved denne lejlighed har Sven-David Sandström sat toner til en humør- og visdomsfyldt tekst fra det 17. århundrede, hvori det blandt andet lyder: ’Hold mig nogenlunde omgængelig’. Der er med andre ord lagt op til en aftenstund, hvor den sædvanlige alvor, der knytter sig til menneskets dødsbevidsthed suppleres med en befriende lethed. Skrøbelighed, livsfylde, glæde, latter, sorg: Alt er det en del af det liv, der omkranses – og tilføres mening – af døden.
Den anonyme nonne spidsformulerer sin livsvisdom således i sin bøn: ’Gør mig eftertænksom, men ikke trist, hjælpsom, men ikke nævenyttig’.
Koncerten rummer musik af endnu en af Mogens Dahl Kammerkors tilbagevendende bidragydere til enseblets nordiske profil: Per Gunnar Petersson har sat musik til en af den katolske kirkes bønner ved kisten, inden der siges et sidste farvel til den døde. ’Libera me’ er standardrepertoire ved Allehelgen i kristne kirker verden over.
Olivier Messiaen var helt til sin død organist i den romersk-katolske kirke. I den sidste del af ’L’ascension’, hvor opstandelsen hyldes, er det Kristus’ bøn til sin himmelske far, der omsættes til klang fra orglets piber. Herefter følger Messiaens storladne fejring af nadvermysteriet, som er det under, der skaber det menneskelige fællesskab. Nu med korets menneskestemmer som formidlere af den religiøse indsigt.
Faurés pragtværk fra 1890 rummer syv satser, hvor fjerde sats, ’Pie Jesu’, er et godt bud på den smukkeste musik, der nogensinde er skrevet. Musikken skaber en tryg forventing om evig hvile med en på én gang overjordisk og såre menneskelig skønhed.
oktober 2019
30okt20:00Jon Stephensen20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Jon Stephensen Onsdag 30. oktober 2019 kl. 20.00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) En fællessangsaften med Jon Stephensen kommer ikke til at mangle musikalske inspirationer fra hovedpersonens liv. I skrivende stund er det
Info
Jon Stephensen
Onsdag 30. oktober 2019 kl. 20.00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
En fællessangsaften med Jon Stephensen kommer ikke til at mangle musikalske inspirationer fra hovedpersonens liv. I skrivende stund er det kun gætterier, men mon ikke du vil kunne opleve at synge med på alt fra ’Østre Gasværk’ over ’Elsk mig i nat’ til ’Come together’?
På trods af kontroverser og modgang, der i sig selv kunne udgøre stoffet til en dramatisk fem-akter, har den succesfulde teaterdirektør formået at lancere den ene perle efter den anden: Teaterkoncert med Kim Larsens sange, teaterudgave af Festen, spændende samarbejder med Mungo Park, første teaterudgave af norske SKAM osv. osv.. Jon Stephensens ansættelser på blandt andet Østre Gasværk, Det Kongelige Teater og Zentropa har som antydet ikke været uproblematiske, men det, der fylder mest i den arkitekt- og journalistuddannede teatermands biografi, er den lange række af successer – vel at mærke både kommercielle og kunstneriske.
Jon Stephensen har siden 2012 været direktør på det genopståede Frederiksbergteater Aveny-T.

Info
Kit Armstrong, piano Program Joseph Haydn (1732 - 1809): Fantasi i C-dur (Capriccio) Hob XVII:4 Carl Philipp Emanuel Bach (1714 - 1788): Freie Fantasie i fis-mol Wq 67 Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791): Klaversonate nr.
Info
Kit Armstrong, piano
Program
Joseph Haydn (1732 – 1809):
Fantasi i C-dur (Capriccio) Hob XVII:4
Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788):
Freie Fantasie i fis-mol Wq 67
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Klaversonate nr. 11 i A-dur KV 331
Andante grazioso
Menuetto
Alla turca – Allegretto
PAUSE
Johann Sebastian Bach
(1685 – 1750):
Die Kunst der Fuge BWV 1080
(udvalg)
Wolfgang Amadeus Mozart:
Fantasi i f-mol KV 608
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Klaversonate nr. 30 i E-dur opus 109
Vivace ma non troppo – adagio espressivo
Prestissimo
Gesangvoll, mit innigster Empfindung – andante molto cantabile ed espressivo
Info
En ekstraordinær klavervirtuos, et matematisk geni, en unik komponist – Kit Armstrong er på alle måder en ener, og den intime kammerkoncert med det amerikanske supertalent bliver et spektakulært møde med en sjælden personlighed.
Kit Armstrong er 27 år, men har gennemført uddannelsesforløb, der får det til at svimle for selv garvede polyhistorer. Allerede som syvårig studerede han første gang fysik på universitetet i Los Angeles – samtidig med at han gik på high school og i øvrigt også var indskrevet på Chapman University som komponiststuderende. Som niårig blev han fuldtidsstuderende på Utah State University med fagene biologi, fysik, matematik og musik. Som tolvårig flyttede han til London for at studere på Royal Academy of Music – og sådan bliver det bare ved og ved og ved. Han har i dag færdige grader – med højeste udmærkelser – fra både Royal Academy of Music og Marie-Curie Universitetet i Paris.
Alt dette sker helt uhørt samtidig med at Kit Armstrong indtager verden som feteret pianist!
Den unge multikunstner kunne meget vel have fyldt programmet med egne kompositioner, men har valgt et program, der bringer os gennem basale hovedværker fra klaverets barn- og ungdom.
Haydn skrev sin fantasi i C-dur med – efter eget udsagn – både amatører og professionelle i sigte. Det er endt med ikke at være spor let at fremføre, men der er en lettilgængelig tone i værket, der kan tilskrives dets oprindelse i en simpel østrigsk folkemelodi.
Carl Philipp Emanuel Bach var optaget af at skrive musik, der rørte tilhørerens følelser på nye, opfindsomme måder. I overgangen mellem barok og wienerklassik er hans musik blandt det mest virtuose og legende, hvilket den frie fantasi fra 1787 vidner om på fornem vis.
Mozarts klaversonate fra 1784 åbner med en variationsats i en lys og let tone, der vil være indbegrebet af Mozart for de fleste lyttere. Med fantasien i f-mol vender Kit Armstrong imidlertid tilbage til Mozart i et værk, der er skrevet til ’mekanisk orgel’ og trods denne moderne omstændighed hylder den ’gamle’ Johann Sebastian Bach med finurlige fuga-elementer i den midterste del.
Efter udvalgte dele af den monumentale Kunst der Fuge
bliver der sat punktum med Beethoven. I sin tredjesidste klaversonate leger han med vores forventninger til tempo: En hurtig ansats leder lynsnart til et betydeligt mere roligt tempo. I anden sats er tempoet frygtindgydende hurtigt. Sidste sats er en vidunderlig variation over et adstadigt tema. Efter en række variationer, der bringer glimtvise mindelser om sonatens første og anden sats, sluttes der af i det rolige og afklarede tempo.

Info
Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at koncerten idag kl. 20.00 i Mogens Dahl Koncertsal med Vilde Frang & Michail Lifits er aflyst grundet sygdom. Hvis du har købt billet
Info
Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at koncerten idag kl. 20.00 i Mogens Dahl Koncertsal med Vilde Frang & Michail Lifits er aflyst grundet sygdom.
Hvis du har købt billet gennem Billetlugen.dk eller Politiken Plus, vil du få en henvendelse direkte derfra.
Program
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Violinsonate nr. 1 i G-dur, op. 78
Vivace ma non troppo
Adagio – Più andante – Adagio
Allegro molto moderato
Franz Schubert (1797 – 1828):
Fantasi i C-dur D934
Andante molto
Allegretto
Andantino
Tempo I
Allegro vivace – Allegretto – Presto
PAUSE
Bela Bartok (1881 – 1945):
Violinsonate nr. 1
Allegro appassionato
Adagio
Allegro
Info
Nu kan du komme helt tæt på Vilde Frangs forførende mesterskab. Hun spillede violin allerede som fireårig, optrådte med Norges radioorkester som tiårig og slog igennem internationalt som tolvårig. Her har du hende på få meteres afstand til en kammermusikkoncert, hvor hun i selskab med det jævnaldrende tyske stjernefrø, Michail Lifits bruger sin verdenskendte violinmagi på Brahms, Schubert og Bartok.
Vilde Frangs karriere blev blandt andet styrket af en mentorrolle hos Anne-Sophie Mutter, og hendes lynhurtige vej til stjernerne har i det hele taget bragt hende i en international liga, hvor kun ganske få andre befinder sig. Alligevel beskrives hendes spil ofte med ord som ’barnlig fryd’ og ’troldpige-agtigt’.
Også Michail Lifits er kommet hurtigt til tops. Han har allerede flere førstepriser ved internationale klaverkonkurrencer på sit cv og hyldes for sit blændende spil på scener som Carnegie Hall, Salle Cortot, Wigmore Hall og Tonhalle.
Der er solskin og landlig idyl fra allerførste tone i Brahms’ første violionsonate. Men ligeså hurtigt blandes varmen op med en anelse kølighed. Violin og klaver spiller op til hinanden med disse vekslende følelser gennem hele første sats i en afvekslende leg med pizzicato, legato, løb, pludselige udbrud og lavmælte passager. Klaveret indleder en langsom og mere indadvendt andensats, mens tredjesatsen har stof til at lade solstrejf feje over det musikalske landskab, omend det er de inderlige og lavmælte følelser, der synes at sejre. Der er motivistisk stof i sonaten fra Brahms’ ’Regenlied’, og den lidt sørgmodige tone passer fint til værkets kælenavn ’regnsonaten’.
Hvis vi tæller alle temposkift med, er der syv satser i Schuberts sidste værk for violin og klaver. Det er et uhyre krævende værk – det regnes for at være noget af det sværeste, man kan komme ud for som både pianist og violinist. Der er sigøjnertoner i luften med klaverets første tremolo – hurtigt vibrerende toner, der ligner effekten fra det ungarske instrument cimbalon, der anslås med hamre. Violinen kommer igennem hele følelesesregistret med virtuose udbrud i de tre sidste satsers rasende hurtige passager – og når et følelsesmæssigt højdepunkt i andantinoens variationer over den smeltende smukke melodi fra Schuberts lied ’Sei mir gegrüsst’.
Bartoks sonate fra 1921 er højdramatisk musik med spor af både folkemusik og tolvtonemusik. Et helt særegent træk ved værket er de to instrumenters egenrådighed: De udfolder hver især deres eget materiale i et fascinerende parløb, der både tonalt og melodisk udgør et højdepunkt i 1900-tallets udforskning af musikkens inderste væsen.
02okt20:00Bjarne Hastrup20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Bjarne Hastrup Onsdag 2. oktober 2019 kl. 20.00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Et initiativ i 1986 til at stille skarpt på livet som ældre menneske i Danmark har udviklet sig til landets
Info
Bjarne Hastrup
Onsdag 2. oktober 2019 kl. 20.00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Et initiativ i 1986 til at stille skarpt på livet som ældre menneske i Danmark har udviklet sig til landets næststørste frivilligorganisation og en yderst magtfuld instans, når det gælder politik på ældreområdet. Ældresagen med sine 20.000 frivillige er en af verdens største organisationer af sin art.
I alle årene har der været én direktør for denne succes: Den cand. polit-uddannede Bjarne Hastrup. Han var medstifter af foreningen, som er udsprunget af ’Ensomme Gamles Værn’ (i dag omdøbt til Ældrefonden).
74-årige Bjarne Hastrup er efter sigende en ivrig dyrker af fitness og på mange måder et eksempel på og forbillede for en generation af ældre, der lever længere og er mere fysisk og psykisk aktive end tidligere. Også adskillige bøger og andre udgivelser har han fundet tid til. Heriblandt erindringsbogen ’Den som kæmper’ og ’Det mangfoldige liv’ skrevet sammen med Lone Hertz.
Med sin sædvanlige lune og uformelle tone vil Bjarne Hastrup introducere en række fællessange, som har betydet noget særligt for ham.
september 2019

Info
Camilla Tilling, sopran & Paul Rivinius, klaver Program Bo Linde (1933 - 1970): Äppelträd och päronträd Den ängen där du kysste mig Jean Sibelius (1865 - 1957): Fem sange, op. 37 Den första kyssen Lasse liten Soluppgång Var det en
Info
Camilla Tilling, sopran & Paul Rivinius, klaver
Program
Bo Linde (1933 – 1970):
Äppelträd och päronträd
Den ängen där du kysste mig
Jean Sibelius (1865 – 1957):
Fem sange, op. 37
Den första kyssen
Lasse liten
Soluppgång
Var det en dröm
Flickan kom ifrån sin älsklings möte
Edvard Grieg (1843 – 1907):
Seks sange, op. 48
Gruss
Dereinst, Gedanke mein
Lauf der Welt
Die verschwiegene Nachtigall
Zur Rosenzeit
Ein Traum
PAUSE
Alexander von Zemlinsky (1871 – 1942):
Walzer-Gesänge op. 6.
Liebe Schwalbe
Klagen ist der Mond gekommen
Fensterlein, nachts bist du zu
Ich geh’ des Nachts
Blaues Sternlein
Briefchen schrieb ich
Gustav Mahler (1860 – 1911):
Rückert Lieder
Ich atmet’ einen linden Duft
Blicke mir nicht in die Lieder
Liebst du um Schönheit
Um Mitternacht
Ich bin der Welt abhanden gekommen
Info
En svensk stjernesopran vil sammen med den fantastiske tyske pianist Paul Rivinius fylde Mogens Dahl Koncertsal med vidunderlige lieder og sange fra både nord og syd.
Camilla Tilling har studeret på Göteborgs Universitet og Londons Royal College of Music. Herefter fulgte en lynkarriere skudt i gang på New York City Opera med efterfølgende debuter på de største internationale operascener. Succesen er kun fortsat – også på kammermusikfronten, hvor Paul Rivinius ofte har været at finde ved hendes side.
Paul Rivinius har for længst indtaget Wigmore Hall, Carnegie Hall med mange flere… Tidligere var han professor i kammermusik i Berlin, men er nu turnerende musiker på fuld tid med base i München.
Bo Lindes sofistikerede tonesprog kan give mindelser om Benjamin Britten, men er også rigt på jazz-prægede harmonier. Har ’Den ängen där du kysste mig’ monstro sat sig spor i NHØP’s og Kenny Drews 1973-version af ’I skovens dybe stille ro’?
Lyse arpeggioer i klaveret hilser velkommen i den første af Griegs sange med tysk poesi, men senere er end ikke blomstrende roser nok til at fortrænge en ulykkelig kærlighed. Den afsluttende drøm springer med stor ambitus tilbage til et håbefuldt lune.
Hos Sibelius er det nordiske sprog tilbage – men temperamentet er bestemt ikke køligt. ’Flickan’ der kommer hjem – først med blusssende læber, siden med bleg hud, svigtet af sin elsker – bringer os igennem hele følelsesregisteret. Også ’En slända’ (en guldsmed) beskriver den flygtige kærlighed med stor passion.
Programmet rundes af med to østrigske komponister, der i samtiden var indflydelsesrige dirigenter, men i dag især huskes som banebrydende komponister i overgangen mellem romantik og modernisme. Det sidste farvel er yderst dystert. I ’Nicht Wiedersehen’ (fra ’Das Knaben Wunderhorn’) ringer to gentagne, faldende intervaller gang på gang som dødens klokker i klaverets bas.
10sep20:00Steffen Gram20:00 Entré: Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)

Info
Tirsdag 10. september 2019 kl. 20.00 Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer) Én ting er at befinde sig midt i verdenshistoriske begivenheder - en anden at kunne formidle indsigt i de komplekse menneskelige
Info
Tirsdag 10. september 2019 kl. 20.00
Entré: kr. 250,- (inklusiv gebyrer)
Én ting er at befinde sig midt i verdenshistoriske begivenheder – en anden at kunne formidle indsigt i de komplekse menneskelige historier, der gemmer sig bag overskrifterne. Steffen Gram er for en hel generation blevet indbegrebet af udenrigskorrespondenten, der har helliget sig denne formidlingskunst.
Som journalist, uddannet i 1974 og siden med næsten uafbrudt ansættelse i DR, har han rapporteret fra forhandlinger, topmøder, præsidentvalg, imperiers fald, krige, flygtningekatastrofer og meget mere.
Steffen Gram begyndte sin DR-karriere som Asien-reporter, fortsatte som USA-korrespondent og var siden øjenvidne til Sovjetunionens sammenbrud. I en periode var han vært og redaktør på DR’s udenrigspolitiske magasin Horisont, og i dag lyder hans stemme fra DR P1, når han hver tirsdag gør danskerne klogere på alt fra valg i Ukraine til Brexit og Trumps USA.
Glæd dig til ’Verden ifølge Gram’ i Mogens Dahl Koncertsal – hvor skøn fællessang krydrer den erfarne journalists beretninger fra nær og fjern.
10sep20:00Partoutkort – 4 Foredrag og Sangaftener20:00

Info
Gang på gang har vi måttet melde udsolgt til vores Foredrag & Sangaftener. Men det er også stunder, der rummer bestanddele til den perfekte aften: Godt selskab, kloge mennesker, godt
Info
Gang på gang har vi måttet melde udsolgt til vores Foredrag & Sangaftener. Men det er også stunder, der rummer bestanddele til den perfekte aften: Godt selskab, kloge mennesker, godt humør, smukke toner – og en dejlig følelse af at alle bidrager.
Fællessangen kunne såmænd i sig selv være anledning til at mødes i en koncertsal med et godt flygel og en dygtig pianist. I disse år er det at synge sammen blevet uhyre populært landet over.
Men samtidig med sangarket tilbyder vi i Mogens Dahl Koncertsal et møde med en markant personlighed, som sætter sangene i sammenhæng med tider og steder, der knytter sig til vedkommendes domæne. Politik, kunst, litteratur, erhvervsliv – alt kan være i spil, når du sætter dig til rette – parat til at synge med på vores fælles sangskat.
Vi glæder os til en sæson, hvor vi får glimt fra teatret, journalistikken, organisationslivet og skuespilfaget.
Partoutkortet gælder til følgende Foredrag & Sangaftener:
Steffen Gram
Tirsdag 10. september 2019 kl. 20.00
Bjarne Hastrup
Onsdag 2. oktober 2019 kl. 20.00
Jon Stephensen
Onsdag 30. oktober 2019 kl. 20.00
Lotte Heise
Mandag 18. november 2019 kl. 20.00
07sep17:00Book of Prayers- et oratorium fra gaden17:00 Entré: Entré: kr. 150,- (inklusiv gebyrer)

Info
Mogens Dahl Kammerkor Athelas Sinfonietta Copenhagen Mogens Dahl – dirigent Lørdag 7. september 2019 kl. 17.00 Christians Kirke, København Program Niels Rønsholdt (f. 1978): Book of Prayers - et oratorium fra gaden (2019) UROPFØRELSE
Info
Mogens Dahl Kammerkor
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Mogens Dahl – dirigent
Lørdag 7. september 2019 kl. 17.00
Christians Kirke, København
Program
Niels Rønsholdt (f. 1978):
Book of Prayers – et oratorium fra gaden (2019) UROPFØRELSE
Info
”Gaden er protestens bedehus (oratorium) og gadens paroler flyttes i dette værk ind i kirken. Book of Prayers er ikke et traditionelt oratorium med ét enkelt narrativ men en parafrase over genren med udgangspunkt i ordet orare – at bede”. Sådan forklarer Niels Rønsholdt pointen med sit nye værk, som uropføres i et samarbejde mellem Mogens Dahl Kammerkor, Athelas Sinfonietta Copenhagen og Golden Days Festival.
Tekstmaterialet til dette oratorium stammer fra Stasi’s systematiske dokumentation af parolerne på gaden i de dramatiske måneder i slutningen af 1989 – konkretiseret i én bestemt notesbog med Stasi-agenters håndskrevne optegnelser af oktoberrevolutionens paroler. Med dette som udgangspunkt videreudvikles, omtydes og generaliseres teksterne gennem parolens og bønnens egne sproglige midler: Gentagelse, allitterationer, anaforer, bydeformer.
Book of Prayers vil forme sig som et flertydigt værk, der både hylder den menneskelige hengivenhed i bønnen og samtidig udstiller det tankevækkende i at bede frem for at handle. Det er et dybfølt portræt af håbet samtidig med at det er en religionskritik og en kritik af både den politiske apati og aggression som hhv. bønnen og parolen kan afspejle.
Protestbevægelsers paroler kan siges at være en slags moderne, ikke-religiøs, kollektiv bøn. Både bønnen og parolen er stærke udtryk for håb og uanset hvor ateistisk eller apolitisk man er, kender enhver bønnen om et bestemt udfald. ’Book of Prayers’ er derfor et værk som det umiddelbart er lige til at spejle sig i som publikum – ligesom det er et portræt af en bestemt tid:
Slutfirsernes dystopi og vrede afløses med murens fald af et markant udbrud af håb, som vi i dag kan konstatere er blegnet kraftigt.
Kan håbet synges frem igen?
NIELS RØNSHOLDT
Niels Rønsholdts værker inkluderer eksperimenterende opera, installationer, performances og koncertmusik.
Rønsholdt har studeret Komposition på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han bl.a. modtog undervisning af Karl Aage Rasmussen og Bent Sørensen. Hans supplerede sin uddannelse i Aarhus med studier i Berlin ved komponisten Helmut Oehring. Siden 2014 har han været ansat som lærer i komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Rønsholdt har fået bestillinger fra velrenomerede internationale ensembler og har fået sine værker opført på de fleste europæiske festivaler for ny kompositionsmusik. Rønsholdt har modtaget mange priser og legater for sit arbejde fra bl.a. Akademie der Künste i Berlin og Kunstfonden – heri blandt det tre-årige arbejdslegat.

Info
Truls Mørk, cello & Behzod Abduraimov, klaver Program Ludwig van Beethoven (1770 - 1827): Sonate for cello og klaver nr. 1 i F-dur, op. 5 nr. 1 Adagio sostenuto – Allegro Rondo. Allegro vivace Sergej Prokofjev
Info
Truls Mørk, cello & Behzod Abduraimov, klaver
Program
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):
Sonate for cello og klaver nr. 1 i F-dur, op. 5 nr. 1
Adagio sostenuto – Allegro
Rondo. Allegro vivace
Sergej Prokofjev (1891 – 1953):
Sonate for cello og klaver i C-dur, op. 119
Andante grave
Moderato
Allegro, ma non troppo
PAUSE
Sergej Prokofjev:
Adagio for cello og klaver
Sergej Rachmaninov (1873 – 1943):
Sonate for cello og klaver i g-mol, op. 19
Lento – Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso
Info
Celloens mørke klang har en helt særlig plads i hjertet hos mange musikelskere. Med den norske mestercellist Truls Mørk ledsaget af klaverfænomenet Behzod Abduraimov fra Uzbekistan er der en koncertaften i vente, der – som celloens toner – går dybt ind i krop og sjæl.
Truls Mørk har turneret i hele verden og har en imponerende række af roste indspilninger bag sig på selskaber som Virgin Classics, EMI, Deutsche Grammophon, Ondine, Arte Nova og Chandos. De store priser fra Gramophone, Grammy, Midem og ECHO Klassik er fulgt efter i en stadig strøm.
Vidunderbarnet Behzod Abduraimov fra Uzbekistan studerede i USA og er blevet en pianist man ikke kommer udenom: Alle de store orkestre hyrer ham i disse år som et sikkert kort, når det gælder virtuos og original fremførelse af den store klaverlitteratur.
Det er ikke mindst Beethovens fortjeneste, at sonaten for to instrumenter udvikler sig i 1800-tallet – fra at være en klaversonate, hvor celloen ’bare’ spiller det samme som venstre hånd i klaveret. Beethoven udviklede duoen, så begge instrumenter på skift får lov at føre an. De to sonater i opus 5 er komponeret mens Beethoven opholdt sig hos den preussiske konge og dygtige cellist, Frederik Wilhelm 2. Tonen er let og elegant og demonstrerer Beethovens overlegne evne til at variere sit udtryk så hofmusikken bliver andet og mere end underholdning.
Prokofjev besluttede i 1949 at komponere et værk for Mstislav Rostropovitj og Svjatoslav Richter. Prokofjev var udsat for sovjetisk censur, så først i 1951 blev den gribende sonate med dens mørke undertoner udgivet.
I 1945 havde Bolsjojteatret premiere på Prokofjevs ballet Cinderella. Prokofjev benyttede siden sit store talent for transkribering til at lade en adagio fra balletten træde frem som selvstændigt kammermusikværk. Hele celloens udtryksregister tages her i brug i en stærkt temperamentsfuld og ekspressiv sats, som rundes af i en lavmælt slutning.
Efter en depressiv periode gik Rachmaninovs vej tilbage til musikalsk virke over sonaten i g-mol, der også blev det sidste, han skrev i genren. Sonaten er indbegrebet af russisk romantik og gnistrer fra først til sidst af Rachmaninovs mesterlige melodier og forførende klanglandskab.
02sep20:00Partoutkort - 5 kammerkoncerter20:00

Info
Partoutkortet gælder til følgende fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, efterår 2019: KONCERTER Truls Mørk, cello / Behzod Abduraimov, piano Mandag 2. september 2019 kl. 20.00 Camilla Tilling, sopran / Paul Rivinius, piano Tirsdag 24. september
Info
Partoutkortet gælder til følgende fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, efterår 2019:
KONCERTER
Truls Mørk, cello / Behzod Abduraimov, piano
Mandag 2. september 2019 kl. 20.00
Camilla Tilling, sopran / Paul Rivinius, piano
Tirsdag 24. september 2019 kl. 20.00
Vilde Frang, violin / Michail Lifits, piano
Mandag 7. oktober 2019 kl. 20.00
Kit Armstrong, piano
Tirsdag 22. oktober 2019 kl. 20.00
Emerson Kvartetten
Søndag 10. november 2019 kl. 20.00
juni 2019

Info
PROGRAM: Korkoncert med musik af Svend S. Schultz, Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfven, Wilhelm Stenhammer, Jørgen Jersild m.fl. MEDVIRKENDE: MOGENS DAHL KAMMERKOR MOGENS DAHL, DIRIGENT Simon Peters Kirke Wibrandtsvej 41B 2300 København S.
Info
PROGRAM:
Korkoncert med musik af Svend S. Schultz, Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfven, Wilhelm Stenhammer, Jørgen Jersild m.fl.
MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Simon Peters Kirke
Wibrandtsvej 41B
2300 København S.
Info
Mogens Dahl Kammerkor inviterer til midsommerkoncert!
Når den nordiske sommer besynges, vibrerer alle sanser. Koncerten indeholder cremen af nordisk korlyrik, hvor der vækkes stemninger til live, der emmer af lette farver og dufte, men også af længsel og smerte.
Pär Lagerkvists tyste nordiske digt, sat i musik af svenske Gabriella Gullin, hensætter os til et øde kosmos og med I.P. Jacobsens digt ”Alle de voksende skygger” skabes en drømmende stemning, der rækker ud mod rene stjerner og tunge skyer. I Johannes V. Jensens Gensyn med Danmark er vi helt på knæ ved de danske kyster og dufter til ” en kølig yndig flora”. Svend S. Schultz har iklædt de fnuglette tekster en lys, men også melankolsk tone.
Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfven og Wilhelm Stenhammer sætter toner til I.P. Jacobsens anelsesfulde Stemning, hvor blomsterne græder i skumringen. Koncerten indeholder ligeledes Jørgen Jersilds tre store romantiske korsange – musik med en usædvanlig minutiøs og stemningsskabende tekstnærhed. Her er direkte sansninger af den milde livgivende regn og blæsten i sommernatten med et fantastisk tonemaleri, der bl.a. frembringer en overdådighed af milde muld – og bladdufte.
Vi lever for og af lyset og må glædes over det og udnytte det til fulde, så længe det er her. I musikken, i kærligheden, i kunsten og i livet.
Velkommen til et genbesøg ved de danske kyster – og naturligvis den lyse nat.
maj 2019
13maj20:00FOREDRAG & SANGAFTEN: Jørgen Leth - UDSOLGT20:00 Entré: kr. 250,- (inkl. gebyr)

Info
I 2018 var den nu 81-årige Jørgen Leth for 35. gang involveret i dækningen af cykelløbet Tour de France. Jørgen Leths forhold til cykelløb er en historie, der strækker sig
Info
I 2018 var den nu 81-årige Jørgen Leth for 35. gang involveret i dækningen af cykelløbet Tour de France. Jørgen Leths forhold til cykelløb er en historie, der strækker sig tilbage til opvæksten i 1940’ernes Århus, hvor onklen bestyrede Århus Cykelbane.
Men ’cykelkommentator’ er som bekendt ikke nok til at beskrive Jørgen Leth. Igennem et langt liv har en stærk æstetisk sans været motor i både et omfangsrigt forfatterskab og et berømmet virke som filminstruktør.
Jørgen Leth har rejst – og været bosat – flere eksotiske steder. En årrække havde han sit eget hus på den caribiske ø Haiti, men har i dag indrettet sig mere fleksibelt og tilbringer en del af året i Danmark. Familiens nærvær er begyndt at betyde mere for ham. Men det er ikke endt i gammelmandssentimentalitet det hele: ”Jeg er også blevet mere skrap. Jeg har intet imod at sige noget hårdt om noget. Min ærlighed er skærpet af årene. Jeg er sgu ligeglad med, hvad andre folk tænker”, fortalte Jørgen Leth i et interview til TV2 i 2018.

Info
PROGRAM: Sieben Lieder, Opus 62 1. Rosmarin 2. Von alten Liebeslieders 3. Waldesnacht 4. Dein Herzlein mild 5. All meine Herzgedanken 6. Es geht ein Wehen 7. Vergangen ist mir Glück und Heil Walzer, op 39 (firhændigt piano) Nr. 1
Info
PROGRAM:
Sieben Lieder, Opus 62
1. Rosmarin
2. Von alten Liebeslieders
3. Waldesnacht
4. Dein Herzlein mild
5. All meine Herzgedanken
6. Es geht ein Wehen
7. Vergangen ist mir Glück und Heil
Walzer, op 39 (firhændigt piano)
Nr. 1 – 8
Fünf Gesänge, op. 104
1. Nachtwache nr. 1
2. Nachtwache nr. 2
3. Letztes Glück
4. Verlorene Jugend
5. Im Herbst
PAUSE
Walzer, op. 39
Nr. 9 – 16
Liebeslieder, op. 52
Nr. 1 – 18
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Rikke Sandberg, Pianist
Tanja Zapolski, Pianist
Mogens Dahl, dirigent
Info
Brahms’ Liebeslieder har haft en ganske særlig betydning for Mogens Dahl Kammerkor. Da det professionelle vokalensemble blev grundlagt i 2005, ville initiativtageren og dirigenten Mogens Dahl som det første levendegøre en livslang kærlighedsaffære med Brahms’ romantiske musik til de intense, østeuropæiske kærlighedsdigte. Musikken udkom på cd i 2007.
Nu 14 år senere, hvor Mogens Dahl Kammerkor har udviklet sig til et internationalt foretagende med en række uropførelser af store værker dedikeret til koret i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, har stifteren følt en drift mod at genbesøge de smukke sange om den skæbnesvangre kærlighed…
Brahms’ værk med tekster fra folkelig poesi kredser om længsel, afvisning, sorg, og besættelse:
En skakt så mørk er kærlighed,
en alt for farlig brønd;
den faldt jeg, stakkel, i
og misted syn og ørers lyd,
i mine tanker er kun fryd,
i mine plager suk og støn.
Men man aner også en let ironi, og kærligheden sejrer jo altid? Ekstase og glæde er også blandt følelserne i de 18 sange, som udgør værket Liebeslieder, op. 52. Flere andre af Brahms’ vidunderlige, romantiske lieder indgår i koncertprogrammet. Heriblandt Waldesnacht fra Sieben Lieder, op. 62 (tekst: Paul Heyse) hvori det lovende lyder:
Natlige skov, så vidunderlig kølig,
jeg hilser dig tusinde gange,
Efter verdens støjende tummel
hvor er din brusen sød.
april 2019
29apr20:00FOREDRAG & SANGAFTEN: Lykke Friis20:00 Entré: kr. 250,- (inkl. gebyr)

Info
Et stort kendskab til Tyskland kan føre til mangt og meget. I hvert fald har Lykke Friis vist sig at vide noget om både Bundesligaen, Angela Merkel og Marlene Dietrich. En
Info
Et stort kendskab til Tyskland kan føre til mangt og meget. I hvert fald har Lykke Friis vist sig at vide noget om både Bundesligaen, Angela Merkel og Marlene Dietrich.
En Ph.d. i international politik var første skridt i en karriere, som førte Lykke Friis ind i først forskerverdenen på Dansk Udenrigspolitisk Institut siden til stillingen som europapolitisk chef hos Dansk Industri. Herefter har hun været prorektor på Københavns Universitet i to omgange – afbrudt af en periode som klima- og energiminister for Venstre 2009 – 2011.
I dag er hun udenrigskorrespondent i Berlin for Berlingske – en stilling der ifølge hende selv er intet mindre end en ungdomsdrøm og naturligvis giver hende et endnu mere indgående kendskab til vores store nabo mod syd.
Vi ser frem til en aften, hvor besøget af en Tysklandskender uundgåeligt vil føre til historier og sange med udsyn til kultur, politik – og måske sport – af verdenshistorisk betydning.

Info
Medvirkende: Dietrich Henschel, Baryton Elina Shimkus, Sopran Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, piano Mogens Dahl Kammerkor, dir. Mogens Dahl Program: Johannes Brahms (1833 – 1897): Ein Deutsches Requiem, op. 45. Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af
Info
Medvirkende:
Dietrich Henschel, Baryton
Elina Shimkus, Sopran
Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, piano
Mogens Dahl Kammerkor, dir. Mogens Dahl
Program:
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Ein Deutsches Requiem, op. 45.
Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
Info
Brahms’ requiem i Phillip Molls udgave blev en fantastisk oplevelse for publikum ved den første danske opførelse i Holmens Kirke sidste år. Den transparente og elegante udgave af værket tåler bestemt en gentagelse – man aner begyndelsen på en ny påsketradition for Mogens Dahl Kammerkor…
Mogens Dahl Kammerkor fik i 2017 tilladelse af Rundfunkchor Berlin til at bruge deres nye arrangement, som er skrevet for kor og firehændigt klaver. Det har også tidligere været fremført med denne besætning – blandt andet af Brahms selv – men navnlig i de senere år har der været en stigende interesse for at udforske dødsmessen i en slank, kammermusikalsk udgave, hvor Brahms’ fantastiske arbejde med korets stemmer kommer til sin fulde ret.
Og her har den amerikanskfødte pianist Phillip Moll gjort en enestående og Brahms-tro indsats for at netop dette skal lykkes. Phillip Moll er bosiddende i Berlin, hvor han har samarbejdet med blandt andre Berlinerfilharmonikerne og Rundfunkchor Berlin.
Ein Deutsches Requiem består af syv satser, som alle kredser om at formidle en trøst til de efterladte. Måske har Brahms skrevet værket som en art efterbehandling af dødsfald blandt mennesker der stod ham selv nær: Moderen døde i 1865, hvor værket blev påbegyndt og vennen Robert Schumann døde nogle år forinden.
Selvsamme Schumann havde i øvrigt haft planer om nøjagtigt det samme, som Brahms nu gennemførte, nemlig en messe for de døde på det tyske sprog. ’Tysk’ i værkets titel refererer nemlig til det sproglige, og ikke til det tyske folk. Brahms selv har sagt, at han gladelig ville have kaldt sit requiem for ’Ein menschliches Requiem’, hvis det havde tydeligjort hans hensigt.
Ein Deutsches Requiem opføres med de to fremragende danske pianister Rikke Sandberg og Tanja Zapolski, og med solister på højeste internationale niveau.
09apr20:00Lise de la Salle20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inkl. gebyr)

Info
Program: Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Fantasia i d-mol, K.397 Rondo i D-dur KV 184 Maurice Ravel (1875 – 1937): Sonatine Modere Mouvement de Menuet Anime Maurice Ravel (1875 - 1937): Fra Miroirs Oiseaux tristes Une barque sur l'océan Alborada
Info
Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791):
Fantasia i d-mol, K.397
Rondo i D-dur KV 184
Maurice Ravel (1875 – 1937): Sonatine
Modere
Mouvement de Menuet
Anime
Maurice Ravel (1875 – 1937): Fra Miroirs
Oiseaux tristes
Une barque sur l’océan
Alborada del gracioso
PAUSE
Gabriel Fauré (1845 – 1924):
Barcarolles nr. 4 i As-dur, op. 44
Barcarolles nr. 5 i fis-mol, op. 66
Barcarolles nr. 6 i Es-dur, op. 70
Frédéric Chopin (1810 – 1849):
Ballade nr. 1 i g-mol, op. 23
Ballade nr. 4 i f-mol, op. 52
Info
For otte år siden besøgte den da 22-årige Lise de la Salle os for første gang. Dengang fik hun skudsmålet ’a talent in a million’ (The Gramophone) og vi så frem til at møde et ustoppeligt klaverfænomen. Hendes ry som ekstrem virtuos men også unikt udfoldede musikalske personlighed er kun vokset siden da, og det er ikke for meget sagt, at hun nu har fulgt en stjernes bane fra barn til voksen uden at forråde det kælenavn, hun fik af Franskrigs store avis Nice-Matin: ’Tangenternes fe’.
Lise de la Salle har kaldt sit program ’Paris’ efter sin elskede hjemby, og forklarer selv hvorfor: ’Alle programmets komponister har boet i Paris i kortere eller længere perioder, og byen har påvirket deres liv og musik på forskellig vis. Mozart tilbragte nogle af sine vigtigste år i byen og havde et had/kærlighedsforhold til Frankrig og Paris. Ravel studerede hos Fauré ved konservatoriet i Paris og de to Chopin-ballader er komponeret i Paris.’
De musikalske referencer til ’byernes by’ begynder med Mozarts leg med både stigende og faldende kromatik og en efter mozartske forhold ganske vemodig stemning i rondoen fra 1787 og den ligeledes sagtmodige fantasia fra 1782. Rondoen i D-dur, der afslutter den lille Mozart-afdeling er oprindelig skrevet for violin og orkester.
Ravels sonatine er i den indledende sats gennemsyret af parallelle kvinter og kvarter. Et harmonisk kendetegn ved den impressionistiske stil, der søgte at frigøre harmonikken fra sin tidligere bundethed. Efter en enkel vals i midten, slutter den virtuose og krævende sidstesats i en rytmisk tagfat mellem 3/4 og 5/4.
Også Ravels store klaverværk Miroirs kræver mildt sagt en virtuos pianist. Lise de la Salle har valgt tre satser ud – heriblandt de to, som sidenhen blev arrangeret for orkester af Ravel selv: Den vuggende og malende beskrivelse af båden, der duver på oceanet og den graciøse serenade med vanvittigt svære passager, der farves af spansk musikkultur.
Efter tre af Faurés smukke og højt skattede barcaroller danner to af Chopins ballader den sidste udflugt i det parisiske. Den første har den ære at være det højest elskede Chopin-værk af både Robert Schumann og Chopin selv. Stykket kommer vidt omkring i stemninger og tematikker – og taktarterne skifter mellem 4/4, 2/2, 6/4 og 6/8.
Ballade nr. 4 er måske den kendteste af Chopins fire ballader. Dertil kommer at den regnes for at være den sværeste – ikke mindst på grund af en gnistrende og rasende hurtig finale.
marts 2019
20mar20:00FOREDRAG & SANGAFTEN: Bertel Haarder - UDSOLGT20:00 Entré: kr. 250,- (inkl. gebyr)

Info
Siden 1901 har ingen været minister i længere tid end Bertel Haarder. Blandt andet blev det sammenlagt til hele 15 år som undervisningsminister. Den lange politiske karriere har dog aldrig
Info
Siden 1901 har ingen været minister i længere tid end Bertel Haarder. Blandt andet blev det sammenlagt til hele 15 år som undervisningsminister. Den lange politiske karriere har dog aldrig afholdt højskoleforstander-sønnen fra at skabe overskrifter og farverige historier om alt andet end skrivebordsarbejdet på Christiansborg.
Temperamentet er dokumenteret i et herostratisk berømt klip på Youtube, den digteriske åre velkendt fra blandt andet Højskolesangbogen og sågar en galant hjælpsomhed med at flytte stole ved et velbesøgt foredrag har skabt overskrifter.
Igennem sine 40 år i Folketinget har han skrevet utallige lejlighedssange, hvor venner og fjender får en tur i rim-karusellen. Som her i 2013: ”På Borgen sidder Helle og regeringen. Med ridser i lakeringen, Hun nikker og hun smiler, og hun er så glad, For Løkke plumped’ i et fedte-fad.” Flere af disse sange er med i udgivelsen ’Bertels Bedste’ fra oktober 2018. Vi ser frem til nye lejlighedssange i 2019, og glæder os til at synge med på Bertel Haarders udvalgte viser og høre hans røverhistorier.
11mar20:00Jerusalem Kvartetten20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inkl. gebyr)

Info
Alexander Pavlovsky - violin, Sergei Bresler – violin, Ori Kam – bratsch, Kyril Zlotnikov – cello Program: Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Strygekvartet nr. 1 i F-dur, op. 18, nr. 1 Allegro
Info
Alexander Pavlovsky – violin, Sergei Bresler – violin, Ori Kam – bratsch, Kyril Zlotnikov – cello
Program:
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Strygekvartet nr. 1 i F-dur, op. 18, nr. 1
Allegro con brio
Adagio affettuoso ed appassionato
Scherzo: Allegro molto
Allegro
Béla Bartók (1881 – 1945): Strygekvartet nr. 1 i a-mol, op. 7
Lento
Allegretto – Introduzione
Allegro vivace
PAUSE
Claude Debussy (1862 – 1918): Strygekvartet i g-mol, op. 10
Animé et très décidé
Assez vif et bien rythmé
Andantino, doucement expressif
Très modéré – En animant peu à peu – Très mouvementé et avec passion
Info
Hjemadressen er ganske vist Israel. Men denne kvartets arbejdsplads er i allerhøjeste grad omskiftelig. Med mindst to årlige USA-turneer, optrædener i for eksempel Wigmore Hall, Elbphilharmonie eller Theatre des Champs-Elysées samt ture til Rusland har Jerusalem Kvartetten bidt sig fast som en af verdens betydeligste. Med en række prisvindende udgivelser på Harmonia Mundi er ensemblets varme og afbalancerede lyd blevet et kendetegn, hvad enten det drejer sig om nye eller gamle epokers musik.
Den 28-årige Beethoven sætter sin første strygekvartet i gang med et kort motiv. Fra denne kim udvikler han med stærk inspiration fra Haydn og Mozart sit univers af stærke musikalske følelser. Andensatsen står i dyb kontrast til åbningens lethed. Efter sigende med inspiration fra Shakespeares tragedie, Romeo og Julie, komponerede Beethoven alle afskygninger af tragedie, dyb sorg og pludselige chok ind i denne sats. Scherzoen farer af sted med finurlige synkoper og en triodel, der sender førsteviolinen ud i hæsblæsende guirlander. Humøret er højt i sidstesatsen, hvor åbningsmotivet udfolder sig energisk med sit hurtige, indbyggede løb.
Langsomt og med store, faldende spring trækker Bartok os med sit allerførste stykke kammermusik ind i en sorgfuld verden. Smerten skyldtes en uigengældt kærlighed, men det er ikke en følelse, der får lov at stå alene i denne kvartet, der breder sig over tre satser.
Allerede i andensatsen er der mere liv og rørelse, men især tredjesatsen præges af det, der siden skulle blive Bartoks kendemærke: De folkemusikinspirerede temaer med sprælsk rytmik og karakterfulde melodier. Vidunderlige passager med fuga-teknik, små sørgmodige kontraststykker og en energisk finale synes at være Bartoks vej ud af kærlighedssorgen.
I modsætning til mange andre store komponister, har Debussy kun komponeret én strygekvartet. Det er et værk, der indvarsler mange af de træk, vi kender som impressionismens vigtigste kendetegn: let og luftig klang med svævende harmonik og legende rytmik. Læg mærke til førstesatsens hovedtema: Fornemmes det, at hele kvartetten gennemsyres af variationer over disse første takter, er man på rette spor. Temaet (eller elementer af det) vendes og drejes og flettes sammen med nye temaer gennem alle fire satser. Andensatsen præges af en legende vekslen mellem klangen fra knipsede strenge og strøg med buen og i tredje sats forføres vi af lange rolige passager med varm, smeltende melodik. I sidste sats væver nye variationer sig ind i det sindrige filigran af kendt og nyt materiale inden slutningen hvor hovedtemaets tre første markante toner gentages tre gange og et gnistrende løb ender i en dur-akkord.
februar 2019

Info
Hans Engell har været forsvarsminister (1983 - 87), justitsminister (1989-93), formand for De Konservative (1993 - 1997) og chefredaktør på Ekstra Bladet (2000 - 2007). Det har naturligvis givet et
Info
Hans Engell har været forsvarsminister (1983 – 87), justitsminister (1989-93), formand for De Konservative (1993 – 1997) og chefredaktør på Ekstra Bladet (2000 – 2007). Det har naturligvis givet et indblik i det danske politiske spil, som få andre kan matche.
Den erhvervede indsigt i magtens spil har Hans Engell siden demonstreret en ganske særlig evne til at videreformidle med både humor og skarphed. I dag er Hans Engell politisk kommentator på TV2News (bl.a. i Besserwisserne og News & Co) og i Ekstra Bladet.
Da Hans Engell sidst besøgte Mogens Dahl Koncertsal var sangbladet prydet af alt fra ’Den lille frække Frederik’ til ’Sådan er kapitalismen’. Vi er ganske sikre på, der igen venter publikum en aften med gode politiske anekdoter og skønne sange.
Den journalistuddannede Hans Engell har foruden en politisk karriere også flere bøger på samvittigheden: På Slotsholmen (1997), Farvel til Slotsholmen (2008), Den perfekte Statsminister (2013) og Lusepustere og Slingrefise (2018).
18feb19:00Partoutkort – 4 Foredrag & Sangaftener19:00

Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os. Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 13-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang. Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet, og alle er velkomne!
Partoutkortet gælder til følgende Foredrag & Sangaftener:
Hans Engell
Man 18. feb kl. 20.00
Bertel Haarder
Ons 20. mar kl. 20.00
Lykke Friis
Man 29. apr kl. 20.00
Jørgen Leth
Man 13. maj kl. 20.00

Info
Soo-jin Hong – violin, Soo-kyung Hong – cello, Jens Elvekjær - piano Program: Sven-David Sandström (1942 - ): Twelve Short Pieces for Piano Trio (2018) UROPFØRELSE Dmitrij Sjostakovitj (1906 – 1975): Klavertrio nr.
Info
Soo-jin Hong – violin, Soo-kyung Hong – cello, Jens Elvekjær – piano
Program:
Sven-David Sandström (1942 – ): Twelve Short Pieces for Piano Trio (2018) UROPFØRELSE
Dmitrij Sjostakovitj (1906 – 1975): Klavertrio nr. 2 i e-mol, op. 67 (1944)
Andante – Moderato
Allegro non troppo
Largo
Allegretto
PAUSE
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Klavertrio nr. 7 i B-dur, op. 97, “Archduke” (1811)
Allegro moderato
Scherzo: Allegro
Andante cantabile, ma pero con moto
Allegro moderato – Presto
Info
Er der et dansk ensemble, vi har fulgt nøje i Mogens Dahl Koncertsal, må man pege på det elegante og succesfulde Trio con Brio Copenhagen, der var ’Artist in residence’ hos os i 2008 og 2009 og nu kan fejre 20-årsjubilæum. De to koreansk-fødte søstre og danske Jens Elvekjær, der mødte hinanden i Wien, har magtet at gøre både individuel karriere og vække international opsigt som ensemble. De er blevet mødt af priser og lovord over hele verden. ’One of the greatest performances of chamber music I’ve ever encountered’, skrev de for eksempel i American Record Guide.
Programmet indledes med en uropførelse. Ligesom både Per Nørgård og Hans Abrahamsen, har nu også den store svenske komponist Sven-David Sandström komponeret til Trio con Brio Copenhagen. Sandström, der er ’Composer in residence’ for Mogens Dahl Kammerkor, hvortil han har komponeret flere store værker de senere år, har et moderne, lyst tonesprog, der trækker på inspiration fra både minimalismen og populær musik.
Sjostakovitj lader i begyndelsen af sin klavertrio nr. 2 celloen spille lyse flageoletter, lægger violinen i midten og giver klaveret rollen som bas. En gribende effekt, der understreger musikkens karakter af sorg og inderlighed. Musikken er skrevet under indtryk af en nær vens død og de frygtelige nyheder om Holocaust, der i 1944 efterhånden var nået frem til offentligheden. Et jødisk tema dukker op i sidstesatsens ’danse macabre’ inden de allersidste langsomme toner bringer fred.
Ærkehertug Rudolph af Østrig støttede Beethovens liv og værk. Ikke mindre end 14 kompositioner bærer en dedikation til den ivrige amatørpianist, heriblandt klavertrio nr. 7, som blev opført på et hotel i Wien. Beethoven sad ved den lejlighed for sidste gang ved klaveret ved en offentlig koncert. Den store komponists døvhed var allerede langt fremskreden, så som musiker var hans tid ved at rinde ud. Men bestemt ikke som komponist: Denne klavertrio står som et af monumenterne i Beethovens kammermusikalske produktion.
En elegant introduktion indledes med klaveret alene. Violinen og celloen kobler sig på i en kort lille duet, inden det sangbare hovedtema får lov at spille hovedrollen i en særdeles afvekslende førstesats. Scherzoen indledes af strygerne og har sin lethed til trods også mørke kontraster undervejs. Variationerne i tredje sats finder hvile i en gennemført majestætisk stemning trods staccato-afsnit og variationer med hurtige figurer. Sidste sats sætter ind uden pause og runder værket af med frisk bravour.
januar 2019
16jan20:00Juilliard Kvartetten20:00 Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inkl. gebyr)

Info
Ronald Copes og Areta Zhulla, violin - Roger Tapping, bratsch - Astrid Schween, cello Program: Joseph Haydn (1732-1809): Strygekvartet nr. 67 i F-dur, opus 77/2; Hob. III:82 Allegro moderato Menuet. Presto Andante Finale. Vivace assai Lembit Beecher
Info
Ronald Copes og Areta Zhulla, violin – Roger Tapping, bratsch – Astrid Schween, cello
Program:
Joseph Haydn (1732-1809): Strygekvartet nr. 67 i F-dur, opus 77/2; Hob. III:82
Allegro moderato
Menuet. Presto
Andante
Finale. Vivace assai
Lembit Beecher (f. 1980): One Hundred Years Grows Shorter Over Time (2018)
I.
II.
III.
Pause
Antonín Dvorák (1841-1904): Strygekvartet nr. 12 i F-dur, opus 96. ’Den amerikanske’
Allegro ma non troppo
Lento
Molto vivace
Finale. Vivace ma non troppo
Info
Det går stærkt for den 72-årige: Juilliard Kvartetten besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2018 med ny cellist, og nu – ved det ottende besøg – er der kommet endnu et kvindeligt medlem i den verdensberømte kvartet. Areta Zhulla har studeret på Juilliard School of Music og har siden september 2018 deltaget i kvartettens imponerende turneaktivitet. ’Det føltes fra det allerførste øjeblik helt specielt og helt rigtigt at spille med mine nye kollegaer’, fortalte hun om æren af at blive optaget i dette legendariske ensemble. (’Den vigtigste amerikanske kvartet i historien’ – Boston Globe.)
Haydns strygekvartet nr. 67 er den sidste fuldendte fra hans hånd. Bestilleren var prins Lobkowitz – en ganske ferm musiker, der både kunne spille violin og cello samt ved en del lejligheder sang bas i blandt andet Haydns ’Skabelsen’. Med de to kvartetter i opus 77 må man sige prinsen fik fuld valuta for at have været mæcen for Haydn. Det er den tidligste mester i strygekvartettens kunst, der her endnu engang i sin alderdom brillerer med melodiøse temaer og kække overraskelser. Hør blot hvordan menuetten (mod sædvane på plads nummer to blandt de fire satser) leger med tre- og todelt takt!
Lembit Beecher fortæller følgende om sit bestillingsværk til Juilliard Kvartetten:
’Da jeg begyndte at skrive, tænkte jeg over hvordan vores liv over tid bliver til historier, som vores børn, børnebørn og oldebørn fortæller, alt imens komplikationer og det subtile i livet udkrystalliseres til anekdoter, og de faktiske minder forsvinder. De tre satser i denne kvartet genfortæller ligesom efterfølgende generationer den samme historie. Musikalsk materiale videregives fra sats til sats, men undervejs bliver det fortolket og omdannet til noget helt anderledes.’
Dvorák skrev sin tolvte strygekvartet i USA under et ferieophold blandt tjekkiske emigranter i Iowa. Han beskriver selv pausen fra det hektiske New York, hvor han bestred stillingen som direktør på musikkonservatoriet, som uhyre frugtbar. ’Kære papa Haydn blev ved at tone frem for mig, og derfor blev det hele så simpelt. Og det er godt, det blev sådan’, skrev Dvorák sidenhen om den idylliske og højt skattede kvartet. Men er det virkelig Haydn, man hører her? Eller er det prærien, bomuldsplantagerne, nybyggerne og alle de andre mytiske bestanddele af det vidtstrakte ’nye’ kontinent der farver temaerne? En kendsgerning er det i hvert fald, at Dvorák gør intenst brug af pentaton (fem-tonet) melodik og skarpe, synkoperede rytmer. Stilen er folkelig i en bred, universel forstand, men mon ikke mange hører de amerikanske farver ganske tydeligt?
16jan19:00Partoutkort - 5 kammerkoncerter19:00

Info
Partoutkortet gælder til følgende fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, forår 2019: Onsdag 16. januar Juilliard Kvartetten Musik af Haydn, Beecher og Dvorák Søndag 3. februar Trio con Brio Copenhagen - 20 års fødselsdagskoncert Musik af
Info
Partoutkortet gælder til følgende fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, forår 2019:
Onsdag 16. januar
Juilliard Kvartetten
Musik af Haydn, Beecher og Dvorák
Søndag 3. februar
Trio con Brio Copenhagen – 20 års fødselsdagskoncert
Musik af Sandström (UROPFØRELSE), Sjostakovitj og Beethoven
Mandag 11. marts
Jerusalem Kvartetten
Musik af Beethoven, Bartók og Debussy
Tirsdag 9. april
Lise de la Salle, piano
Musik af Mozart, Ravel, Fauré og Chopin
Søndag 5. maj
Liebeslieder
Mogens Dahl Kammerkor
Romantisk kormusik af Brahms
Info
Det går stærkt for den 72-årige: Juilliard Kvartetten besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2018 med ny cellist, og nu – ved det ottende besøg – er der kommet endnu et kvindeligt medlem i den verdensberømte kvartet. Areta Zhulla har studeret på Juilliard School of Music og har siden september 2018 deltaget i kvartettens imponerende turneaktivitet. ’Det føltes fra det allerførste øjeblik helt specielt og helt rigtigt at spille med mine nye kollegaer’, fortalte hun om æren af at blive optaget i dette legendariske ensemble. (’Den vigtigste amerikanske kvartet i historien’ – Boston Globe.)
Haydns strygekvartet nr. 67 er den sidste fuldendte fra hans hånd. Bestilleren var prins Lobkowitz – en ganske ferm musiker, der både kunne spille violin og cello samt ved en del lejligheder sang bas i blandt andet Haydns ’Skabelsen’. Med de to kvartetter i opus 77 må man sige prinsen fik fuld valuta for at have været mæcen for Haydn. Det er den tidligste mester i strygekvartettens kunst, der her endnu engang i sin alderdom brillerer med melodiøse temaer og kække overraskelser. Hør blot hvordan menuetten (mod sædvane på plads nummer to blandt de fire satser) leger med tre- og todelt takt!
Lembit Beecher fortæller følgende om sit bestillingsværk til Juilliard Kvartetten:
’Da jeg begyndte at skrive, tænkte jeg over hvordan vores liv over tid bliver til historier, som vores børn, børnebørn og oldebørn fortæller, alt imens komplikationer og det subtile i livet udkrystalliseres til anekdoter, og de faktiske minder forsvinder. De tre satser i denne kvartet genfortæller ligesom efterfølgende generationer den samme historie. Musikalsk materiale videregives fra sats til sats, men undervejs bliver det fortolket og omdannet til noget helt anderledes.’
Dvorák skrev sin tolvte strygekvartet i USA under et ferieophold blandt tjekkiske emigranter i Iowa. Han beskriver selv pausen fra det hektiske New York, hvor han bestred stillingen som direktør på musikkonservatoriet, som uhyre frugtbar. ’Kære papa Haydn blev ved at tone frem for mig, og derfor blev det hele så simpelt. Og det er godt, det blev sådan’, skrev Dvorák sidenhen om den idylliske og højt skattede kvartet. Men er det virkelig Haydn, man hører her? Eller er det prærien, bomuldsplantagerne, nybyggerne og alle de andre mytiske bestanddele af det vidtstrakte ’nye’ kontinent der farver temaerne? En kendsgerning er det i hvert fald, at Dvorák gør intenst brug af pentaton (fem-tonet) melodik og skarpe, synkoperede rytmer. Stilen er folkelig i en bred, universel forstand, men mon ikke mange hører de amerikanske farver ganske tydeligt?
december 2018

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: MOGENS DAHL KAMMERKOR ORCHESTRA OF THE AGE OF ENLIGHTENMENT MOGENS DAHL, DIRIGENT SOLISTER: SOPRAN: DENISE BECK (DANMARK) ALT: JAKUB JÓZEF ORLINSKI (POLEN) TENOR: JAMES WAY (ENGLAND) BAS: GORDON BINTNER (CANADA)
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
ORCHESTRA OF THE AGE OF ENLIGHTENMENT
MOGENS DAHL, DIRIGENT
SOLISTER:
SOPRAN: DENISE BECK (DANMARK)
ALT: JAKUB JÓZEF ORLINSKI (POLEN)
TENOR: JAMES WAY (ENGLAND)
BAS: GORDON BINTNER (CANADA)
Info
Mogens Dahl Kammerkor har nået et stort publikum med Messias-opførelserne i Holmens Kirke. Ikke mindst korets samarbejde med det fantastiske Orchestra of the Age of Enlightenment fra London har vakt opsigt.
Det er nu 11. gang koret synger julen ind med Händels pragtfulde oratorium – i en på én gang moderne og Händel-tro version. Den slanke og sprøde barokudgave er blevet rost til skyerne af samtlige anmeldere, som har måttet finde stadigt stærkere superlativer frem.
Ambitionen har været at skabe en knivskarp udgave, hvor Händels fantastiske melodier og velklingende baroksatser får størst mulig gennemslagskraft. Værket, som fortæller historien om det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden, er på mange måder det ultimative religiøse værk, som omslutter de største kristne højtider, inklusiv påske og jul. Händel dramatiserer mesterligt både de bibelske beretninger og de tilknyttede menneskelige følelser.
Fremragende internationale solister
Det er i 2018 lykkedes at besætte solistpladserne med et opsigtsvækkende udvalg af internationale solister, som hver især har trukket overskrifter i aviser og musiktidsskrifter verden over. Den polske kontratenor Jakub Jósef Orlinski, som skal synge alt-partiet i oratoriet er således blevet fremhævet af New York Times for ‘combined beauty of tone and an uncommon unity of color and polish across his range’.
★★★★★★
”»Messias« med Mogens Dahls ferme fodfolk og engelske elitestyrker må være noget af det bedste i Europa lige nu”, skrev Søren Schauser i Berlingske i 2017.
Også Politikens anmelder er gået begejstret fra Holmens Kirke: ”Hans Messias er mild og mægtig”, skrev Thomas Michelsen om sit møde med det han kalder et ’skandinavisk renskuret kor’ og solister og orkester som rene ’luksusvarer’.

Info
PROGRAM: G. F. Händel: Messias MEDVIRKENDE: MOGENS DAHL KAMMERKOR ORCHESTRA OF THE AGE OF ENLIGHTENMENT MOGENS DAHL, DIRIGENT SOLISTER: SOPRAN: DENISE BECK (DANMARK) ALT: JAKUB JÓZEF ORLINSKI (POLEN) TENOR: JAMES WAY (ENGLAND) BAS: GORDON BINTNER (CANADA)
Info
PROGRAM:
G. F. Händel: Messias
MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
ORCHESTRA OF THE AGE OF ENLIGHTENMENT
MOGENS DAHL, DIRIGENT
SOLISTER:
SOPRAN: DENISE BECK (DANMARK)
ALT: JAKUB JÓZEF ORLINSKI (POLEN)
TENOR: JAMES WAY (ENGLAND)
BAS: GORDON BINTNER (CANADA)
Info
Mogens Dahl Kammerkor har nået et stort publikum med Messias-opførelserne i Holmens Kirke. Ikke mindst korets samarbejde med det fantastiske Orchestra of the Age of Enlightenment fra London har vakt opsigt.
Det er nu 11. gang koret synger julen ind med Händels pragtfulde oratorium – i en på én gang moderne og Händel-tro version. Den slanke og sprøde barokudgave er blevet rost til skyerne af samtlige anmeldere, som har måttet finde stadigt stærkere superlativer frem.
Ambitionen har været at skabe en knivskarp udgave, hvor Händels fantastiske melodier og velklingende baroksatser får størst mulig gennemslagskraft. Værket, som fortæller historien om det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden, er på mange måder det ultimative religiøse værk, som omslutter de største kristne højtider, inklusiv påske og jul. Händel dramatiserer mesterligt både de bibelske beretninger og de tilknyttede menneskelige følelser.
Fremragende internationale solister
Det er i 2018 lykkedes at besætte solistpladserne med et opsigtsvækkende udvalg af internationale solister, som hver især har trukket overskrifter i aviser og musiktidsskrifter verden over. Den polske kontratenor Jakub Jósef Orlinski, som skal synge alt-partiet i oratoriet er således blevet fremhævet af New York Times for ‘combined beauty of tone and an uncommon unity of color and polish across his range’.
★★★★★★
”»Messias« med Mogens Dahls ferme fodfolk og engelske elitestyrker må være noget af det bedste i Europa lige nu”, skrev Søren Schauser i Berlingske i 2017.
Også Politikens anmelder er gået begejstret fra Holmens Kirke: ”Hans Messias er mild og mægtig”, skrev Thomas Michelsen om sit møde med det han kalder et ’skandinavisk renskuret kor’ og solister og orkester som rene ’luksusvarer’.
november 2018

Info
”Politiken er for de gode, Weekendavisen for de kloge, Jyllands-Posten for jyderne, og Information for de magtkritiske. Hvem er Berlingske til for?” Sådan skrev Anna Libak på sin facebook-profil efter
Info
”Politiken er for de gode, Weekendavisen for de kloge, Jyllands-Posten for jyderne, og Information for de magtkritiske. Hvem er Berlingske til for?” Sådan skrev Anna Libak på sin facebook-profil efter sit brud med Berlingske i 2017, hvor hun havde fungeret som først udlandsredaktør og siden som en del af chefredaktionen.
Hendes karrierebaggrund er stærkt sammenfiltret med en stor viden om Rusland. Hun er uddannet cand.mag. i russisk og samfundsfag fra Aarhus Universitet, og er desuden uddannet sprogofficer i russisk. Det har givet hende en indsigt, der blandt andet er blevet udnyttet ved en værtsrolle på DR’s program ’Sidste nyt fra Østfronten’ og ved oversættelsesarbejde af russiske kriminalromaner. Også bogudgivelser og foredragsvirksomhed har taget farve af denne særlige interesse for vores store nabo mod øst.
Anna Libak sidder blandt andet i bestyrelsen for Det Udenrigspolitiske Selskab.
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist, at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til, at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang.
Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne!

Info
KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET SYGDOM! Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): Præludium i Es-dur, BWV 552 (arr. Busoni) Johann Sebastian Bach: Nun komm der Heiden Heiland, BWV 659 (arr. Busoni) Johann Sebastian
Info
KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET SYGDOM!
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): Præludium i Es-dur, BWV 552 (arr. Busoni)
Johann Sebastian Bach: Nun komm der Heiden Heiland, BWV 659 (arr. Busoni)
Johann Sebastian Bach: Kantate nr. 140: ”Wachet auf, ruft uns die Stimme” (arr. Busoni)
Johann Sebastian Bach: Italiensk koncert i F-dur. BWV 971
Allegro
Andante
Presto
Johann Sebastian Bach: Siciliana fra sonate i Es-dur, BWV 1031 (arr. Kempff)
Johann Sebastian Bach: Fuga i Es-dur, BWV 552 (arr. Busoni)
Franz Schubert (1797 – 1828): 4 Impromptuer, Op. 142, D. 935
Impromptu nr. 5 i f-mol
Impromptu nr. 6 i As-dur
Impromptu nr. 7 i B-dur
Impromptu nr. 8 i f-mol
Info
Francesco Piemontesis første besøg i Mogens Dahl Koncertsal fandt sted i efteråret 2017, hvor han akkompagnerede cellisten Daniel Müller-Schott ved en forrygende koncert i selskab med Brahms’ cello-sonater. Den virtuose schweizer er et kendt navn i koncertsale verden over – blandt andet som solist med en række af verdens bedste orkestre.
Ikke mindst hans greb om Mozart og de tidlige romantikere har vakt opsigt. Men også renfærdig barok mestrer han til fuldkommenhed. The Guardian beskriver hans bachfortolkning således ”komponist vinder over ego, musikalsk integritet over overfladiskhed, utrættelig forberedelse over håbefuldt lykketræf”.
Koncerten begynder med et af Bachs monumentale præludier komponeret for orgel og tænkt som instrumentalmusik i en eksplicit religiøs kontekst. I præludiet, der stammer fra samlingen ’Clavier-Übung III (ofte omtalt som ’den tyske orgelmesse’) indgår der på typisk Bach-vis flere referencer til den hellige treenighed. Værket har tre faste fortegn, og der optræder tre markante temaer, som kan tænkes at referere til henholdsvis Faderen, Sønnen og Helligånden. Læg fx mærke til tredje og sidste temas hurtige sekstendedele, der falder ned fra oven og synes at starte en fyrig bevægelse, der igen søger opad. Også den tilhørende fuga, der afslutter aftenens Bach-afdeling refererer heftigt til treenigheden. Fugaen er delt i tre, hver sektion har et antal takter, der er et multiplum af 9 (3 x 3) og igen er vi i Es-dur med tre b’er.
Piemontesi har til programmet valgt to af Bachs italiensk-inspirerede instrumentalværker. Den italienske koncert (hvor Bach lader klaveret imitere koncertens bærende idé: Kontrast mellem solopassager og tutti orkester) og den yndige italienske ’siciliana’-dans i langsom 6/8.
Schuberts impromptuer er væsentlige bidrag til en særdeles populær genre i det tidlige 19. århundrede. De sidste fire af i alt otte er udgivet efter Schuberts død med en dedikation til Liszt og rummer blandt andet et smukt og indtagende tema med variationer i den syvende og næstsidste. Med stort mesterskab folder Schubert dette enkle tema ud i stadig vildere og mere komplekse udgaver – for til sidst at give os uendelig ro i en afklaret koda.

Info
Den 77-årige tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2010, og var allerede dengang en institution som pensioneret – men særdeles aktiv meningsdanner. Også fællessangen var - og
Info
Den 77-årige tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2010, og var allerede dengang en institution som pensioneret – men særdeles aktiv meningsdanner. Også fællessangen var – og er – han kompetent til at mene noget om. I sin bog ”Din egen dag er kort” fra 1996, blev kapitlerne om den politiske udvikling i Europa indrammet af sange fra højskolesangbogen.
Politikeren, som udover en lang periode som udenrigsminister også huskes fra sin tid som kendt DR-ansigt på tv-avisen, er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet. Inden han kom i folketinget i 1977 for partiet Venstre, nåede han også at bestride posten som chefredaktør for Dagbladet Børsen.
I de baltiske lande er Uffe Ellemann-Jensen en regulær heltefigur, som banede vejen for disse staters integration i det europæiske samarbejde. Blandt hans mange store hædersbevisninger fra ind- og udland kan man således finde et æresmedlemsskab af Europa-fakultetet ved Tartu-universitetet i Estland.
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist, at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til, at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang.
Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne!

Info
MEDVIRKENDE: MOGENS DAHL KAMMERKOR MOGENS DAHL, DIRIGENT SØREN JOHANNSEN, ORGEL LASSE MAURITZEN, HORN PROGRAM: Sven-David Sandström (f. 1942): Lamento in lontano - hornsolo (Uropførelse) Per Nørgård (f. 1932): Aftonland Engång skal du vare en av dem Gissa din gåta,
Info
MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
MOGENS DAHL, DIRIGENT
SØREN JOHANNSEN, ORGEL
LASSE MAURITZEN, HORN
PROGRAM:
Sven-David Sandström (f. 1942): Lamento in lontano – hornsolo (Uropførelse)
Per Nørgård (f. 1932): Aftonland
Engång skal du vare en av dem
Gissa din gåta, lille bror,
Låt min skugga försvinna i din
Du sträcker ut din skymningshand
Anna Cederberg-Orreteg (f. 1958): Skisser til Aftonland
Nu är det sommarmorgen
Du människa
Fågelunge, lyft din vinge
Gissa din gåta
Peter Bruun (f. 1968): Aftonland (Uropførelse)
Hans skugga föll over jorden
Som molnen
Att hjärtats ord aldrig må vika
Vem gick förbi min barndoms fönster
Per Nørgård (f. 1932): tre orgelkoraler fra opus 12
Ak Gud, fra Himlen se herned
Nu bede vi den Helligånd
Mig hjærtelig nu længes
Sven-David Sandström: Hvor er så dejligt som Din klode (for kor og orgel)
Per Gunnar Petersson (f. 1954): Aftonland
Allt är så underligt fjärran i dag, Det är om aftonen man bryter upp
Engång skall du vara en av dem, Den döda
Sven-David Sandström: O Sacrum Convivium
Info
Nobelprismodtageren Pär Lagerkvists sidste digtsamling ’Aftonland’ er det poetiske udgangspunkt for en gribende Allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor. Lagerkvists digte handler om døden, der ses som en slags endelig afklaring eller udfrielse fra hjertets uro. Lagerkvist er optaget af naturen som tilstand og sjælespejl, og denne helt særlige stemning søger vi at belyse med vidt forskellige komponisters tilgang til ordene.
En fjern klagesang fra hornet indleder koncerten i en uropførelse af kammerkorets ’composer in residence’, Sven-David Sandström, inden Lagerkvists poesi lyder første gang. De fire sammenhængende korstykker i Per Nørgårds Aftonland er inspireret af ideerne om en særlig skandinavisk sensibilitet, som fornemmes i de mørktfarvede, natlige landskaber i Aftonland.
Anna Cederberg-Orretegs ’Skisser til Aftonland’ er lys, nordisk korpoesi med smukke melodier i et varmt, romantisk tonesprog. Cederberg-Orreteg har udvalgt digte fra Lagerkvists samling, der endnu ikke er nået frem til aftenen, men fokuserer på morgen, skabelse og fødsel.
En uropførelse af den yderst interessante danske komponist Peter Bruun belyser nye aspekter af Lagerkvists digte inden en tekstcollage med digte af af Johannes Jørgensen, Morten Nielsen, Ole Sarvig, Pia Tafdrup, Grundtvig og Brorson danner grundlag for Sven-David Sandströms intense og melankolske koralsuite ”Hvor er så dejligt som Din klode”.
I Per Gunnar Peterssons dunkelt, klangskønne Aftonland-suite lader den svenske komponist kor og sangsolist ledsage af hornets ur-lyd.
Dette års Allehelgenskoncert i Christians Kirke rundes af med endnu et nyt værk af Sandström – nemlig hans O Sacrum Convivium efter den latinske originaltekst, der er en fejring af nadvermysteriet, som skaber fællesskab på tværs af liv og død, tid og evighed.
oktober 2018

Info
Calidore Kvartettens ”dybe reserver af virtuositet og uimodståeligt dramatiske instinkt” (New York Times) og ”balance af intellekt og udtryk” (Los Angeles Times) har vundet dem anerkendelser over hele verden. Ensemblet
Info
Calidore Kvartettens ”dybe reserver af virtuositet og uimodståeligt dramatiske instinkt” (New York Times) og ”balance af intellekt og udtryk” (Los Angeles Times) har vundet dem anerkendelser over hele verden. Ensemblet har oplevet en helt enestående prisregn, heriblandt Avery Fisher Prisen og M-prisen på 100.000$, den største pris for kammermusik i verden. Calidore Kvartetten optræder regelmæssigt på de mest prestigefyldte scener – højdepunkter i 2017-18 sæsonen omfattede debuter på Kennedy Center, Alice Tully Hall og BBC Proms samt i Boston, Philadelphia, Paris, Bruxelles, Köln og Barcelona.
I oktober 2018 kommer deres debutalbum for Signum Records indeholdende musikken i nærværende koncertprogram, som Calidore har givet titlen ’Music and Conflict’.
Prokofjev blev, mens han opholdt sig i sikkerhed i Naltjik i Kaukasusbjergene under 2. verdenskrig, bedt om at komponere en kvartet inspireret af den lokale folkemusik. Resultatet blev den meget imødekommende strygekvartet nr. 2, hvor træk fra kabardinernes og balkarernes traditioner skinner igennem i melodisk materiale, rytmer og efterligning af klange fra lokale instrumenter i en frugtbar leg med strygekvartettens klanglige udtryksmuligheder.
Tenebrae betyder mørke på latin og er betegnelsen for den romersk-katolske kirkes tidebønner i de tre dage op mod påskedag. Golijov har brugt titlen til et værk, der ifølge ham selv er inspireret af Jerusalems dystre skæbne, men samtidig er en fryd over jordens skønhed – når man betragter den på afstand som en smuk, blå planet.
Golijov er af jødisk/rumænsk afstamning, men opvokset i Argentina og er i dag bosat i USA. Hans værker spænder vidt fra kammermusik over filmsoundtracks til opera.
Leoš Janáceks Strygekvartet nr. 1 er inspireret af Tolstoys novelle, “Kreutzer Sonaten” fra 1889. I novellen rammes hovedpersonen Pozdnyshevs af jalousi og myrder sin kone. Alt sammen fordi konen indøver Beethovens Kreutzer Sonate med en violinist, der siden også bliver hendes elsker. Kvartetten skildrer det psykologiske drama, der består af konflikter og følelsesmæssige udbrud. Der sker hele tiden noget i musikken: Tema efter tema, klang efter klang bygges der op til et intenst klimaks. De allersidste toner er ikke et brag, men snarere et åbent spørgsmål: Blev konflikten mellem det mandlige og det kvindelige nogensinde løst?
Calidore opfører til slut Mendelssohns sidste kvartet – komponeret til minde om søsteren Fanny. Felix Mendelssohn døde selv et halvt år efter – med denne strygekvartet som et smerteligt smukt sidste værk.
Info
Sergej Prokofjev (1891 – 1953): Strygekvartet nr. 2 i F-dur, op. 92
Allegro sostenuto
Adagio
Allegro
Osvaldo Golijov (f. 1960):
Tenebrae
Leoš Janácek (1854 – 1928): Strygekvartet nr. 1 “Kreutzer”
Adagio (con moto)
Con moto
Con moto (vivace andante)
Con moto (adagio) – piu mosso
Felix Mendelssohn (1809 – 1847): Strygekvartet nr. 6 i f-mol. Op. 80
Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale: Allegro molt
JEFFREY MYERS – VIOLIN, RYAN MEEHAN – VIOLIN,
JEREMY BERRY – BRATSCH, ESTELLE CHOI – CELLO

Info
Alice Coote har taget turen fra det nordlige England til alverdens operascener på rekordtid. I hendes imponerende karriereforløb har liedrepertoiret imidlertid også stået helt centralt, og hun har for længst
Info
Alice Coote har taget turen fra det nordlige England til alverdens operascener på rekordtid. I hendes imponerende karriereforløb har liedrepertoiret imidlertid også stået helt centralt, og hun har for længst givet recitals på de største scener i både Europa og USA: Wigmore Hall (hvor hun har været ’artist in residence’), BBC Proms, Concertgebouw, Vienna Konzerthaus, Lincoln Centre og Carnegie Hall, for at nævne nogle få.
Mezzosopranen præsenterer i Mogens Dahl Koncertsal, det hun kalder ’22 sange, du ikke kan leve uden’. Det er et repertoire, der foruden en stor sanger også kræver en stor pianist, og sådan kan man roligt beskrive Julius Drake, som efterhånden er velkendt for publikum i Mogens Dahl Koncertsal. Den fremragende pianist er i dag professor på Royal Academy of Music i London ved siden af sin omfattende aktivitet som musiker.
Schuberts lieder er de store følelsers musik, og ofte er følelserne knyttet til ’at være på vej’. På vej ud i naturen, på vej mod den store kærlighed eller på vej mod døden.
Goethes fabelagtige digt ’An den Mond’ – et højdepunkt i tidlig romantisk poesi – har det hele. Den brusende flod, den tabte kærlighed og bevægelsen mod døden. Goethe skrev digtet under indtryk af en tragisk begivenhed: En ung pige havde druknet sig selv i floden på grund af ulykkelig kærlighed. Den unge Schubert satte det i musik hele to gange. Den første version er helt enkel og fortæller historien om det knuste hjerte med samme melodi i hvert vers. Det er der kommet, hvad man nok i dag ville kalde en vaskeægte ørehænger ud af – tilmed en aldeles fortryllende en af slagsen. Den anden version slutter koncerten af med en mere nuanceret iklædning af de vekslende følelser, der synes at flyde med flodens skiftende strømme mod en evig hvile i det altomsluttende hav.
Også ’Wanderers Nachtlied’ kommer to gange, idet Goethe har skrevet to forskellige tekster med samme titel. ’Wanderers Nachtlied II’ (Über alle Gipfeln) er ofte beskrevet som et af tysk poesis mest magiske værker med en perfekt forening af landskab, liv, søvn, død og forventning om evig fred i et forenet kosmos.
En dybfølt religiøsitet kommer til udtryk i vandrerens bøn om evig fred i ’Wanderers Nachtlied I’ (Der du von dem Himmel bist). Schubert iklæder det, der næsten er et fadervor, en gribende smuk og afklaret enkelhed.
Info
OBS: Programmet er ændret til følgende:
Franz Schubert (1797 – 1828):
Twelve songs you can’t live without…
An den Mond D259
Wanderers Nachtlied D224
Im Frühling
Der Tod und das Mädchen
Frühlingsglaube
An Silvia
Der Musensohn
Litanei
Ganymed
Abendstern
Sei mir gegrüsst
Erlkönig
Pause
Edward Elgar
1857 – 1934: Sea Pictures op. 37
Slumber Song
In Haven (Capri)
Sabbath Morning at Sea
Where Corals Lie
The Swimmer
Five French Mélodies
Francis Poulenc 1899 – 1963
Voyage a Paris
Hotel
Reynaldo Hahn 1874 – 1947
Fumée
L’Heure Exquise
Francis Poulenc
Les Chemins de l’Amour
ALICE COOTE, MEZZOSOPRAN
JULIUS DRAKE, PIANO

Info
Københavns tidligere biskop har skrevet flere bøger om Kingo og været formand for Salmebogskommissionen, der førte til en fornyelse af en af landets fornemste poesisamlinger i 2002. Der er med
Info
Københavns tidligere biskop har skrevet flere bøger om Kingo og været formand for Salmebogskommissionen, der førte til en fornyelse af en af landets fornemste poesisamlinger i 2002. Der er med andre ord lagt op til et besøg af en med insiderviden om den danske sangskat, når Erik Norman Svendsen besøger Mogens Dahl Koncertsal.
En lang karriere i den danske folkekirke blev næsten bogstaveligt kronet med en årrække som kongelig konfessionarius. Erik Norman Svendsen har for eksempel både viet kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie, samt for nylig stået for bisættelsen af Prins Henrik. I dag virker han fortsat som hjælpepræst ved Garnisons Kirke.
Også politik har haft den teologiuddannede københavners opmærksomhed. Han har blandt andet været stærkt engageret i antikommunistisk virksomhed og var i sin ungdom landsformand for Konservative Gymna-siaster.
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist, at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til, at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang.
Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne!
september 2018

Info
“Blændende i sin renhed og overskudsagtig på en helt naturlig måde”. Anmelderen fra Magasinet Klassisk forstod godt hvorfor Belcea Kvartetten var kommet hurtigt til tops, da de besøgte Mogens Dahl
Info
“Blændende i sin renhed og overskudsagtig på en helt naturlig måde”. Anmelderen fra Magasinet Klassisk forstod godt hvorfor Belcea Kvartetten var kommet hurtigt til tops, da de besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2009. Ensemblet har imponeret fra første færd og var allerede som helt unge ’quartet in residence’ i Londons Wigmore Hall i hele fem år.
Den britiske kvartet er grundlagt af rumænske Corina Belcea og polske Krzysztof Chorzelski . Siden har de franske musikere Axel Schacher og Antoine Lederlin bidraget til kvartettens nationale diversitet.
Mozarts tre sidste strygekvartetter var tiltænkt Kong Frederik Vilhelm 2., som var en glimrende cellist. Mozarts private liv var på dette tidspunkt præget af helbredsmæssige, økonomiske og familiemæssige problemer, men det hører man bestemt ikke i de smukke kvartetter. I denne anden af de tre kvartetter sættes celloen hurtigt i forgrunden. Allerede i første sats’ andet tema er det celloen, der er solist og 1. violinen, der danser i trioler ovenover. Mozart folder al sin melodiske og klangmæssige genialitet ud i menuetten, hvor den midterste triodel bruger pludselige pauser som et af sine stærke virkemidler.
Bartóks sidste kvartet skildres ofte som dyb tragedie udtrykt i musik. Den er komponeret i tiden omkring 2. verdenskrigs udbrud og moderens dødsfald. Påbegyndt i Schweiz og afsluttet i Budapest inden Béla Bartók flyttede til USA, hvor kvartetten fik sin førsteopførelse i 1941.
Hver sats indledes med en langsom melodi med betegnelsen ’Mesto’ (sørgelig). Denne elegi tager til i længde for hver sats og udgør materialet i hele den fjerde og afsluttende sats. Der er dog plads til både folkemusikalske farver og skarp satirisk distance undervejs i kvartetten. Spilles der falsk i Burlettaen? Ja. I Bartoks partitur bedes der om drilske glissandi spillet en kvart tone under det noterede!
Sorgen får fuld udtryksstyrke i Mendelssohns kvartet – komponeret som et requiem til ære for hans storesøster Fanny Mendelssohn, der døde i maj 1847. Kun et halvt år senere døde Felix Mendelssohn selv – med denne strygekvartet som et smerteligt smukt sidste værk. Den langsomme tredje sats bringer en smule hvile i lyrisk ’lied-ohne-worte’-stil inden fjerdesatsen sætter ind med skarpe dissonanser og hvirvlende musikalske bølger, der kulminerer i en særdeles ilter finale.
Info
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Strygekvartet nr. 22 i b-mol. Op. 18, nr. 2. K 589
Allegro
Larghetto
Menuetto: Moderato – Trio
Allegro assai
Béla Bartók (1881 – 1945): Strygekvartet nr. 6 SZ 114
Mesto – Più mosso, pesante – vivace
Mesto – Marcia
Mesto – Burletta. Moderato
Mesto
Felix Mendelssohn (1809 – 1847): Strygekvartet nr. 6 i f-mol. Op. 80
Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale: Allegro molto
CORINA BELCEA – VIOLIN, AXEL SCHACHER – VIOLIN,
KRZYSZTOF CHORZELSKI – BRATSCH, ANTOINE LEDERLIN – CELLO

Info
MOGENS DAHL KAMMERKOR ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN SØREN JOHANNSEN - ORGEL MOGENS DAHL - DIRIGENT I samarbejde med Athelas SInfonietta Copenhagen og Golden Days Festival præsenterer Mogens Dahl Kammerkor en række markante værker af Alfred
Info
MOGENS DAHL KAMMERKOR
ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN
SØREN JOHANNSEN – ORGEL
MOGENS DAHL – DIRIGENT
I samarbejde med Athelas SInfonietta Copenhagen og Golden Days Festival præsenterer Mogens Dahl Kammerkor en række markante værker af Alfred Schnittke.
Han var stort set ukendt udenfor Sovjet indtil begyndelsen af 80´erne, og i sit hjemland var han ikke populær blandt den herskende elite. Man fandt hans musik ufolkelig og elitær, men efter murens fald flyttede han til Hamburg og oplevede at blive et stort og kendt navn på kort tid.
Alfred Schnittkes musik udfolder sig i alle genrer og i mange stilarter. Mest kendt er nok hans suite i gammel stil, som har været brugt som kendingsmelodi i P2. Ved denne koncert opføres et af hans sjældnere værker: Lebenslauf (livsforløb), hvor blandt andet den stædigt tikkende metronom spiller en rolle.
Alfred Schnittke var en komponist med en ganske særlig indsigt i det hinsidige. Han har nemlig prøvet at være død og blive livet op igen! Efter den oplevelse ændrede hans musik sig fra en eksperimenterende musik til en mere umiddelbar, men også ofte religiøst farvet musik, som i hans Requiem fra 1975. Det er et værk, der udspringer af et stykke kammermusik, han ville skrive til minde om sin mor i sorgen efter hendes død; men materialet foldede sig ud og blev til vokalmusik af en særegen skønhed – en blanding af noget man synes, man kender så godt, og noget man aldrig har hørt. En intens musik med dramatik og glimt ind i uendeligheden.
”Mit Requiem blev til i 1974 og udsprang af et andet værk, min strygekvartet, som er tilegnet mindet om min mor, Maria Vogel. Værket er bygget på den traditionelle form, men med nogle forkortelser i teksten. Det er skrevet i en klar genkendelig tonal stil, men er æstetisk set alligevel meget anderledes i forhold til f.eks. Requiem af polske Penderecki.”
Sådan skriver Schnittke om sit værk, der musikalsk fremstår som en kraftfuld bekendelse til den ortodokse kirkemusik.
Info
PROGRAM
Alfred Schnittke (1934 – 1998):
Drei Geistliche Gesänge (1984)
Lebenslauf for four metronomes and three percussion and piano (1982)
Zwei Stücke für Orgel (1980)
Requiem (1975)

Info
Da folketingets forkvinde dystede med tre andre politikere om hvor meget ’danskhed’ man kunne måle i deres DNA, vandt Pia Kærsgaard med hele 78% af sin arvemasse sporet tilbage til
Info
Da folketingets forkvinde dystede med tre andre politikere om hvor meget ’danskhed’ man kunne måle i deres DNA, vandt Pia Kærsgaard med hele 78% af sin arvemasse sporet tilbage til skandinavisk oprindelse.
Sammenholdt med en karriere, hvor hun har stiftet Dansk Folkeparti og skabt en markant front mod det hun kalder multikulturalisme og samtidig stået fast på traditionel, dansk velfærdspolitik, tegner det et billede af en national samlingsfigur.
Som bekendt har hendes synspunkter dog altid skabt en – til tider stærkt følelsesladet – debat. Mens Pia
Kjærsgaard i dele af Danmark har vundet stor opbakning, har hendes politik gjort hende til indbegrebet af det politisk ukorrekte i andre kredse.
Pia Kjærsgaard havde i sin ungdom læreplads i en kjoleforretning og var desuden kontorelev for en tid. I 1978 blev hun hjemmehjælper og meldte sig samme år ind i Fremskridtspartiet, hvorefter den politiske karriere tog fart.
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist, at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til, at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang.
Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne!

Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os. Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år
Info
Den ene undersøgelse efter den anden har vist at den er god nok: Det med at synge gør noget godt for os.
Måske har fællessangen været gemt lidt væk for år tilbage, men gennem Mogens Dahl Koncertsals 12-årige historie kan man roligt sige, der har været holdt liv i både sang og dertilhørende fortælling. Det er der kommet fornøjelige stunder ud af, hvor en lang række kendte personligheder har nydt at svinge taktstokken for en syngende forsamling.
Der er med andre ord masser af gode grunde til at vi fortsætter traditionen med Foredrag & Sangaftener. Endnu engang har vi derfor været på jagt efter mennesker med holdninger, som vi er sikre på kan inspirere – og måske endda vække til modsigelse, selvom vi har munden fuld af sang. Der er således lagt op til godt samvær omkring flyglet i efteråret 2018, og alle er velkomne!
Info
Partoutkortet gælder til følgende Foredrag & Sangaftener:
PIA KJÆRSGAARD 17. september
ERIK NORMAN SVENDSEN 2. oktober
UFFE ELLEMANN-JENSEN 6. november
ANNA LIBAK 19. november
Ved køb af partoutkort sparer du 20% pr. arrangement
02sep20:0022:00Partoutkort - fem kammerkoncerter20:00 - 22:00 Mogens Dahl Koncertsal Entré: Kr. 1700

Info
Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København! Normal entré: 395,- Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København!
Normal entré: 395,-
Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
Partoutkortet gælder til følgende fem kammerkoncerter i Mogens Dahl Koncertsal, efterår 2018:
TRIO WANDERER 2/9
BELCEA KVARTETTEN 24/9
ALICE COOTE, mezzosoprano og JULIUS DRAKE, piano 8/10
CALIDORE KVARTETTEN 22/10
FRANCESCO PIEMONTESI, piano 14/11

Info
Med hyldest til tysk, romantisk musik indbygget i ensemblets navn, rejser de franske musikere verden rundt og hyldes overalt for deres teknik, indføling og telepatiske sammenspil. Trio Wanderer var ’ensemble
Info
Med hyldest til tysk, romantisk musik indbygget i ensemblets navn, rejser de franske musikere verden rundt og hyldes overalt for deres teknik, indføling og telepatiske sammenspil. Trio Wanderer var ’ensemble in residence’ i Mogens Dahl Koncertsal i 2013, hvor de præsenterede os for både wienerklassiske mesterværker og musik fra nyere tid. Også ved dette besøg af ’de vandrende stjerner’ (Strad magazine) er der stor bredde med Haydn, Dvorák og Schubert på programmet.
Haydn udnytter musikalske kontraster til perfektion. Det umådeligt yndefulde i es-moltrioen henter ekstra glød og duft i dels en såkaldt ’omvending’ (temaets toner går ned, hvor de før gik op og vice versa) dels skift fra mol til dur. I den anden af de kun to satser har Haydn – efter sigende til stor moro hos de indforståede – indlagt nogle meget høje passager som rent drilleri, idet musikken blev sendt til en tysk violinist, der netop havde udfordringer med disse høje toner. Heraf satsens tilnavn ’Jakobs Drøm’ med referencer til den bibelske historie om Jakobs himmelske stige.
Hos Dvorák tager det ene tema det andet i en tilsyneladende improviseret strøm. Snart er det indadvendt og sørgeligt, snart iltert og eksplosivt – helt i overensstemmelse med værkets tilnavn ’Dumky’ som henviser til en ukrainsk fortælletradition med eftertænksom poesi i centrum. Der er dog også plads til det sprudlende og glade i trioen, som hører til Dvoráks mest elskede værker. Læg mærke til at de første tre af i alt seks satser spilles ’attaca’ (ud i et).
Schuberts monumentale opus 100 var det eneste af den geniale komponists værker, der blev udgivet udenfor Østrig inden hans død. Det var tilmed også et af de ganske få værker, han selv oplevede blive opført. Det er langt (ofte varer en opførelse op mod 50 minutter) og særdeles komplekst med et væld af temaer. De mange fantasifulde indfald til trods er værket i dén grad tænkt som et samlet hele, hvor sammenhænge og erindringer dukker op af det musikalske stof for den tålmodige lytter. Ikke mindst vækker det ufatteligt smukke cellotema fra andensatsen gensynsglæde i sidste sats.
Info
Program
Joseph Haydn (1732 – 1809): Pianotrio nr. 41 i es-mol. Hob. XV:31
Andante
Allegro ’Jakobs Drøm’
Antonín Dvorák (1841 – 1904): Pianotrio nr. 4 i e-mol ’Dumky’, op. 90
Lento maestoso – Allegro quasi doppio movimento
Poco adagio – Vivace non troppo – Vivace
Andante – Vivace non troppo – Allegretto
Andante moderato – Allegretto scherzando – Quasi tempo di marcia
Allegro
Lento maestoso
Franz Schubert (1797 – 1828): Pianotrio nr. 2 i Es-dur, op. 100
Allegro
Andante con moto
Scherzo. Allegro moderato
Allegro moderato
TRIO WANDERER:
JEAN-MARC PHILLIPS-VARJABÉDIAN – VIOLIN
RAPHAËL PIDOUX – CELLO
VINCENT COQ – PIANO
maj 2018

Info
Medvirkende: MOGENS DAHL KAMMERKOR TOKE MØLDRUP, CELLO IB MICHAEL, FORTÆLLER MOGENS DAHL, DIRIGENT Med denne koncert inviterer kammerkoret publikum med på en musikalsk drømmerejse til Amerika. Amerika er en drøm – men også en følelse.
Info
Medvirkende:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
TOKE MØLDRUP, CELLO
IB MICHAEL, FORTÆLLER
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Med denne koncert inviterer kammerkoret publikum med på en musikalsk drømmerejse til Amerika. Amerika er en drøm – men også en følelse. Vi kender den fra Edward Hoppers ikoniske malerier. Det særlige, dagsklare lys, de lidt anonyme menneskeskikkelser og åbenheden mod de uendelige vidder og landskaber. Og samtidig neden under dette også rodløsheden, angsten for tomheden og den alt for glatte overflade. Ikke for ingenting er USA også popkunstens og minimalismens vugge. Det tomme lærred. Den næsten provokerende enkelhed.
Et hovedværk ved aftenens koncert er Ib Nørholms Americana fra 1988. Ib Nørholm, der igennem et halvt århundrede har markeret sig som en af landets betydeligste komponister, fejrer med dette korværk den amerikanske natur og kultur, komplet med indlagte barbershop-klange. Værket bygger på udvalgte amerikanske digte i fornem oversættelse af Poul Borum.
Denne aften byder på en uropførelse af Geoffrey Gordons tonesætning af John Keats’ Ode to a Nightingale, der med sin dyrkelse af skønheden overfor forgængeligheden blev et af den engelsksprogede romantiks væsentligste digte. Herudover en sats for cello solo, inspireret af den spanske digter Federico García Lorca, som under den Spanske borgerkrigs første dage blev myrdet af de fascistiske oprørere. David Lang, der var med til at grundlægge det banebrydende musikalske kollektiv Bang on a Can, står som en førende eksponent for en moderne amerikansk post-minimalisme. Det er musik, som ofte er præget af en næsten besættende hypnotisk monotoni og en tilsyneladende enkel skønhed. Det gælder også aftenens værker, der begge på hver deres måde kredser om tidens ubønhørlige gang. Samuel Barber er en af de betydeligste komponister i det 20. århundrede. Ikke mindst hans Adagio for Strings fra 1937 vandt ham et kæmpe publikum. Fire år senere arrangerede Barber selv Adagioen for a cappella-kor, idet han satte den traditionelle Agnus Dei tekst til, og den amerikanske, nostalgiske nyklassiker vandt hermed en ny ekspressiv styrke og klangrigdom. Det er måske selve det amerikansk sublime, vi hører her. American beauty…
Info
PROGRAM:
David Lang (f. 1957):
when we were children (2013)
Ib Nørholm (f. 1931):
Americana (1988)
Geoffrey Gordon (f. 1968):
Lorca Musica for cello solo (1998)
David Lang:
last spring (2015)
Geoffrey Gordon:
Ode to a Nightingale for kor og cello. UROPFØRELSE
Samuel Barber (1910 – 1981):
Agnus Dei (1941)

Info
Som P2 kunstner 2017 har Andreas Brantelid været igennem et år med talrige koncerttransmissioner og andre medieoptrædener på DR. Men ellers er det nu udlandet, der kalder på den danske
Info
Som P2 kunstner 2017 har Andreas Brantelid været igennem et år med talrige koncerttransmissioner og andre medieoptrædener på DR. Men ellers er det nu udlandet, der kalder på den danske cellovirtuos. Andreas Brantelid optræder i dag over hele verden med orkestre som London Philharmonic og Mahler Chamber Orchestra. Han har desuden givet solokoncerter i både Wigmore Hall i London og i Carnegie Hall i New York. Christian Ihle Hadland fik verdensomspændende opmærksomhed, da han i 2011 blev udvalgt som BBC New Generation Artist. Det er siden gået slag i slag med prisvindende cd-indspilninger og turneer i hele verden. I Skandinavien, England, Tyskland og USA har han turneret med de bedste symfoniorkestre ligesom en lang række kammermusikscener i både Europa og Australien har haft hans besøg.
Glazunov studerede i St. Petersborg og imponerede sine lærere med et exceptionelt musikalsk gehør og hukommelse. Den spansk inspirerede sats, der indleder de to smukke stykker i opus 20, er livlig og humørfyldt, mens der anslås en afdæmpet, lyrisk tone med et lille strejf af melankoli i ’Mélodie’.
Chant du Ménestrel er komponeret i år 1900 og giver et følelsesfuldt musikalsk udtryk for den omrejsende trubadur. Stykket falder i tre dele: En melankolsk indledning, hvor celloen synger i sit udadvendte tenor-leje, en lidt mere optimistisk og varm midterdel og endelig en tilbagevenden til det mere indadvendte. I 1934 var Sjostakovitj endnu ikke faldet i sovjetstatens unåde, men havde til gengæld udfordringer i sit private liv – blandt andet med en midlertidig skilsmisse fra sin kone til følge. Sonaten rummer alligevel megen sødme – suppleret med tonale og rytmiske overraskelser skudt ind som krydderier i en indbydende og til tider humoristisk anlagt modernisme.
Oprindelig komponeret som ordløs sang og dedikeret til sopranen Antonina Nezhdanova er Vocalise et af de værker, der på magisk vis har spredt sig til et hav af forskellige sammenhænge. Den smukke melodi er arrangeret for fuldt orkester, kor, fløjte, klarinet, jazzensemble eller cello/sang-duo (fx opført af Bobby McFerrin og Yo-Yo Ma) – og naturligvis for cello og klaver.
Det er klaveret, der slår temaerne an i Rachmaninovs opus 19. I første sats sker det som et markant 6-tonetema, der bryder ind først som parentetiske drillerier i celloens passionerede melodi, senere foldet mere ud. I den underskønne tredjesats er det igen klaveret, der sætter an med celloen som efterfølger i en fløjlsblød tagfat med skiftende farver i dur og mol. I den brilliante finale dyster to temaer om opmærksomheden: Et hurtigt og lyst hovedtema og et mere passioneret sidetema med smidig og sangbar legato.
Info
PROGRAM:
Aleksandr Glazunov (1865-1936):
2 stykker, op. 20
Sérénade espagnole
Mélodie
Aleksandr Glazunov:
Chant du ménestrel, op. 71
Dmitri Sjostakovitj (1906-1975):
Sonate for cello og klaver, op. 40
Allegro non troppo
Allegro
Largo
Allegro
Sergej Rachmaninov (1873-1943):
Fra 14 Romancer, op. 34.
Nr. 14 Vocalise, arr. for cello og klaver
Sergej Rachmaninov:
Sonate for cello og klaver, op. 19
Lento – Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso
april 2018
24apr20:00FOREDRAG OG SANGAFTEN MED JØRGEN LETH20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
Jørgen Leth er i den brede offentlighed først og fremmest kendt som cykelsportskommentator. Bag interessen for cykeldramaet på de franske veje gemmer der sig imidlertid en altomfavnende æstetisk sans, som
Info
Jørgen Leth er i den brede offentlighed først og fremmest kendt som cykelsportskommentator. Bag interessen for cykeldramaet på de franske veje gemmer der sig imidlertid en altomfavnende æstetisk sans, som har gjort Leth til kunstnerisk udøver på adskillige fronter. Han har instrueret over 40 spille- og dokumentarfilm – heraf flere markante avantgardefilm som ’Det perfekte menneske’ (1967) og ’De fem benspænd’ (2003 – i samarbejde med Lars von Trier). Desuden er han forfatter med en lang række markante digtsamlinger og romaner.
Også på musikscenen har Jørgen Leth gjort sig bemærket. Med Mikael Simpson og Frithjof Toksvig som musikalske samarbejdspartnere har han udgivet fire indspilninger i genren Spoken word. Den seneste, Rak-Ma-Gak (2016), bidrager blandt andet med Leths æstetiske blik på et skrabet barneknæ, livet til søs og den skrøbelige hukommelse.
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
17apr20:00SERGEI BABAYAN20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
Sergei Babayan er blevet en kultfigur i USA, hvor den armenskfødte pianist slog sig ned i 1989. Nu er det københavnernes tur til at få et intimt møde med denne
Info
Sergei Babayan er blevet en kultfigur i USA, hvor den armenskfødte pianist slog sig ned i 1989. Nu er det københavnernes tur til at få et intimt møde med denne legendariske virtuos. Det bliver en bevægende aften med musik fra alle ender af den store klaverlitteratur – inklusive musik af Rachmaninov, som i Babayans fortolkning fik Le Figaros anmelder til at erklære følgende om pianistens spil: ”unequaled touch, perfectly harmonious phrasing and breathtaking virtuosity.”
15 takter med et uhyre simpelt nodebillede udgørArvo Pärts værk Für Alina, skrevet i 1976 til en vens attenårige datter. Det er det første værk i Pärts særlige stil, tintinnabulation (efter det latinske ord for klokke) – karakteriseret ved at have én stemme, der bevæger sig trinvist i en enkel skala, mens den anden udelukkende bevæger sig mellem de tre toner i toneartens grundakkord. Den noterede musik gennemspilles flere gange med mulighed for at improvisere.
Fra det helt enkle til noget af den mest teknisk betonede musik: Liszts ballade begynder med rumlen under et enkelt, men lidt dystert åbningsmotiv, mens slutningen er afklaret og smuk.
Vladimir Ryabovs stærkt billedskabende cocktail af folklore og neo-romantik afløses af en afdeling med Bachs klavermusik. En musik der ofte fra Bachs side var tænkt som materiale for amatører. Bachs ’pædagogiske’ klaverværker blev formentlig til i begyndelsen af 1720’erne. Det er i tiden omkring færdiggørelsen af første del af Das Wohltemperierte Klavier, hvor Bach tjente som kapelmester hos prins Leopold i Köthen. Bach leverede underholdning til hoffet – orkestersuiter, cellosuiter og violinsonater med stilistiske træk fra dansemusikken. Det er imidlertid ikke gavotter, menuetter og polonaiser, der fylder mest i klaverhæfterne, men korte præludier, fugaer, inventioner og sinfoniaer. Bach har skåret helt ind til ’ren’ klavermusik med fokus på fugateknik, to-, tre- og firestemmigt spil på instrumentet, som med ny stemmeteknik nu kunne boltre sig i alle tonearter.
Vals nr. 2 af Chopin var noget af det sidste fra hans hånd og rummer alt det, vi elsker ved den ekvilibristiske komponist: Puls, løb, smægtende melodier, vemodige harmonier og en enestående chance for virtuose pianister til at demonstrere, hvordan musikalsk lethed og virtuos kompleksitet kan høre sammen.
Om muligt skærpes de virtuose krav i koncertens to sidste satser af Rachmaninov. Moment Musicaux er øjeblikke, opstået i komponistens sind, og så direkte som muligt givet videre i form af musik. I det sidste af disse øjeblikke, er der blæst op til storm i en voldsom maestoso. En evig strøm af 32-dele lægger fundamentet under de melodiske lag – alt sammen udviklet gennem dynamiske kontraster og enestående klanglige udnyttelser af klaverets muligheder.
Info
PROGRAM:
Arvo Pärt (f. 1935): Für Alina
Franz Liszt (1811 – 1886): Ballade nr. 2 i h-mol
Vladimir Ryabov (f. 1950):
Fantasia i c-mol ‘in memory of Maria
Yudina’, op. 21
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):
Præludium i c-mol, BWV 999
Menuet-Trio i g-mol, BWV 929
Præludium i E-dur, BWV 937
Sinfonia nr. 5 i Es-dur, BWV 791
Præludium i d-mol, BWV 926
Præludium i Cis-dur, BWV 872
Præludium i F-dur, BWV 901
Frédéric Chopin (1810 – 1849):
Polonaise nr. 1 i cis-mol op. 26
Vals nr. 2 i cis-mol op. 64
Barcarole i Fis-dur, op. 60
Sergej Rachmaninov (1873 – 1943):
Études-Tableaux nr. 5 i es-mol, op. 39
Moment musicaux i es-mol, op. 16 nr. 2
Moment musicaux i C-dur, op. 16 nr. 6
03apr20:00FOREDRAG OG SANGAFTEN MED HANNE-VIBEKE HOLST20:00 Mogens Dahl Koncertsal

Info
Hanne-Vibeke Holst er vokset op ved den jyske vestkyst og uddannede sig til journalist med et par faste job på blandt andet Berlingske Tidende og Søndags B.T. til følge. Det
Info
Hanne-Vibeke Holst er vokset op ved den jyske vestkyst og uddannede sig til journalist med et par faste job på blandt andet Berlingske Tidende og Søndags B.T. til følge. Det blev siden til flere freelanceengagementer på Alt for Damerne og Politiken, men med en stribe roste bøger og dramamanuskripter blev en karriere som forfatter hurtigt slået fast. Hun har undersøgt og beskrevet sin egen baggrund og opvækst i bøger som ’Undskyldningen’ (2011) og ’Knud, den store’ (2013). Med den seneste roman, ’Som pesten’, har hun taget fat på et for hende helt nyt stof – en bog om det moderne menneske i en global tidsalder med grænseoverskridende trusler.
Hanne-Vibeke Holsts engagement og stemme i den offentlige debat har medført bestyrelsesposter i bl.a. regeringens højskoleudvalg, medlemskab af foreningen Sex og Samfunds præsidium og plads i den danske UNESCO-nationalkommission.
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
marts 2018
25mar20:00EIN DEUTSCHES REQUIEM20:00

Info
Medvirkende: MOGENS DAHL KAMMERKOR ELIN SKORUP, SOPRAN LARS MØLLER, BARYTON TANJA ZAPOLSKI OG RIKKE SANDBERG, PIANO MOGENS DAHL, DIRIGENT Mogens Dahl Kammerkor markerer med denne koncert 150-års jubilæet for den første samlede opførelse af Brahms’ Requiem,
Info
Medvirkende:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
ELIN SKORUP, SOPRAN
LARS MØLLER, BARYTON
TANJA ZAPOLSKI OG RIKKE SANDBERG, PIANO
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Mogens Dahl Kammerkor markerer med denne koncert 150-års jubilæet for den første samlede opførelse af Brahms’ Requiem, som fandt sted Langfredag 1868 i Domkirken i Bremen, dirigeret af Brahms selv.
Brahms trådte med dette værk frem som den førende komponist i sin generation samtidig med, at han afgørende fornyede den traditionelle dødsmesse. På trods af den religiøse baggrund ønskede Brahms nemlig først og fremmest at skabe et humanistisk værk. I stedet for de traditionelle messeled udvalgte han et antal bibeltekster på modersproget, tysk, og med vægten lagt på omsorgen for de efterladte. ”Salige”, lyder det igen og igen. Det er stærk og trøsterig musik, båret af en stor ømhed og inderlighed.
Brahms arrangerede selv tidligt sit Requiem for firhændigt klaver – versionen var en julegave til hans nære veninde og livslange muse, Clara Schumann. Og hvor det tidligere var populært at opføre orkesterversionen med dets næsten opulente tyngde, har der navnlig inden for de seneste ca. ti år blandt fremtrædende kammerkor på den internationale scene bredt sig en interesse for at præsentere Brahms’ Requiem i denne mere intime og kammermusikalske opstilling. Det er på en måde et helt andet værk, der her møder publikum. Besætningen med blot to pianister, to solister og kammerkor åbenbarer et rigt facetteret mesterværk og stiller store krav til alle medvirkende. Når det lykkes, står Brahms’ geniale behandling af korstemmerne frem med kontrapunktisk klarhed og præcision, en rig harmonik og tekstformidling og ikke mindst en elegant kalibreret klangskønhed.
Foruden Mogens Dahl Kammerkor medvirker to fremragende solister. Elin Skorup er en af Sveriges mest eftertragtede sopraner med opgaver inden for både ældre, klassisk og helt nyt repertoire. Barytonen Lars Møller har igennem en årrække sunget som solist ved bl.a. operaen i Mannheim og sang partiet som Jesus i Mogens Dahl Kammerkors anmelderroste uropførelse af Sven-David Sandströms The Passion of St John i påsken 2016.
Ved aftenens koncert præsenteres Brahms’ firhændige version i et nyt arrangement af Phillip Moll, bestilt og uropført af Rundfunkchor Berlin. De virtuose klaverstemmer er lagt i hænderne på to af de førende danske pianister i den yngre generation. Rikke Sandberg og Tanja Zapolski.
Info
PROGRAM:
Johannes Brahms (1833 – 1897):
Ein deutsches Requiem, op. 45, arr. for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
18mar20:00FLORIAN BOESCH OG ROGER VIGNOLES20:00

Info
Østrigske Florian Boesch har siden sin debut på Schubertiadefestivalen i 2002 været hyldet som en af vor tids største liedfortolkere. Wigmore Hall, Musikverein, Wiener Konzerthaus,
Info
Østrigske Florian Boesch har siden sin debut på Schubertiadefestivalen i 2002 været hyldet som en af vor tids største liedfortolkere. Wigmore Hall, Musikverein, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall og festivaler over hele verden har taget imod barytonens Schubertlieder med stor begejstring. Hans indspilning af Die Schöne Müllerin fik en grammynominering i 2015 og i 2017 blev det til en ’dybt overbevisende’ (The Guardian) indspilning af Winterreise med Roger Vignoles. Sidstnævnte er med på turen til København, og publikum kan vente sig en pianist i den absolutte verdensklasse.
I Schuberts lieder er vi ofte på vej. På vej ud i naturen, på vej mod den store kærlighed eller på vej mod døden. Men den søgende sjæl i de romantiske sange kan også være i tvivl om retningen. Som i aftenens første lied, hvor vandreren med et suk spørger, hvor drømmenes land ligger. Akkompagnementet er dunkelt og supplerer det evige spørgsmål med dissonanser, men skifter også til munter 6/8 og dur, når drømmen om ’det elskede land’ undervejs synes mest livagtig.
I Mayrhofers digte om Heliopolis – det evige solskins by – er vi fanget i vores ’kolde nord’, men drømmen lever videre i poesien, hvor digterens modige passion hyldes.
En ekstra dybde i dette romantiske univers opstår, når der i glimt skildres stor skønhed i det tilsyneladende uafvendeligt tragiske. I harpespillerens sange findes en lindring for ensomhed i den ultimative ensomhed i graven. Liedernes tema stammer fra Goethes ’Wilhelm Meisters læreår’, hvor en mystisk og tragisk gammel mand synger sin sang om ensomhed, akkompagneret af harpen, som Schubert gengiver i klaverets akkompagnerende arpeggiofigurer i navnlig den første af de tre sange.
En dybfølt religiøsitet kommer til udtryk i vandrerens bøn om evig fred i den første af de to ’Wanderers Nachtlied’. Schubert iklæder det, der næsten er et fadervor, en gribende smuk og afklaret enkelhed. Også Goethes anden nattesang rummer denne afklarede ro. Digtet er beskrevet som et af tysk poesis højdepunkter med en perfekt forening af landskab, liv, søvn, død og forventning om evig fred i et forenet kosmos.
’Schwanengesang’ er ikke opstået som en tematisk sammenbundet sangcyklus (som fx Die schöne Müllerin). Ikke desto mindre er der i Heines digte en rød tråd: Smerte, forspildte muligheder og i sidste ende en fortvivlelse over denne verden. Smerten kulminerer i ’Der Atlas’. Schuberts dystre mol og hårdtslående figur, der i både melodi og akkompagnement kredser om det skarpe halvtonetrin mellem grundtone og ledetone, ledsager sorgen, der tynger sangeren med en vægt som den, der hviler på Atlas’ skuldre i klassisk mytologi.
Info
PROGRAM:
Franz Schubert (1797 – 1828):
Der Wanderer (Schmidt von Lübeck) D489
Der Wanderer an den Mond D870
Aus ‘Heliopolis’ I D753
Aus ‘Heliopolis’ II D754
Der Wanderer (Schlegel) D649
Drei Harfenspieler-Lieder D478:
Wer sich der Einsamkeit ergibt
Wer nie sein Brot mit Tränen aß
An die Türen will ich schleichen
Auf der Bruck D853
Der Pilgrim D794
Wanderers Nachtlied I D224
Auf der Donau D553
Wanderers Nachtlied II D768
Im Walde (Waldesnacht) D708
Die Götter Griechenlands D677
Die Mutter Erde D788
Seks Heine-Lieder fra Schwanengesang D957:
Das Fischermädchen
Am Meer
Ihr Bild
Die Stadt
Der Doppelgänger
Der Atlas
12mar20:00FOREDRAG OG SANGAFTEN MED EDDIE SKOLLER20:00

Info
Dyk ned i nyere dansk underholdningshistorie, og du finder amerikanskfødte Eddie Skollers navn i et væld af legendariske musikøjeblikke. Han flyttede med sin svenske mor
Info
Dyk ned i nyere dansk underholdningshistorie, og du finder amerikanskfødte Eddie Skollers navn i et væld af legendariske musikøjeblikke. Han flyttede med sin svenske mor og russiske far til Danmark, da han var 6 år, tog eksamen fra Handelshøjskolen, men fandt hurtigt vej til showbusiness og debuterede i Tivolis Visevershus som autodidakt sanger i 1969.
Store roller i Hair og Jesus Christ Superstar banede vejen for en solokarriere, der har været forbi revy, tv-underholdning, turneer med eget band og flere gigantsucceser på radioens hitlister: What did you learn in school today, På forsiden af Søndags B.T. og selvfølgelig hans monologer som Hugo. Eddie Skoller har fået i alt fem døtre med Pia Persson, Lisbet Lundquist og norske Sissel Kyrkjebø, men er nu gift med eventmager Dorrit Elmquist.
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
februar 2018
19feb20:00JUILLIARD KVARTETTEN20:00

Info
En af de mest kendte og berømmede strygekvartetter nogensinde besøger nu Mogens Dahl Koncertsal for sjette gang. Besøget vil blive imødeset med ekstra spænding, da
Info
En af de mest kendte og berømmede strygekvartetter nogensinde besøger nu Mogens Dahl Koncertsal for sjette gang. Besøget vil blive imødeset med ekstra spænding, da ensemblet, som blev grundlagt på Juilliard School of Music i 1946 nu turnerer verden rundt med et nyt medlem: Cellisten Astrid Schween. Efter en sæson, hvor 70-års jubilæet blev fejret på behørig vis, venter man nu ensemblets besøg i blandt andet Seattle, New York, Amsterdam – og København.
Tilnavnet til Haydns kvartet nr. 59 skyldes ikke den opmærksomhedsskabende åbning, hvor rytteren i givet fald sætter af sted på en trebenet krikke. Heller ikke den meget langsomme andensats vækker – på trods af enkelte dramatiske indslag – mindelser om hverken skridt eller trav. Menuetten i tredje sats åbner i dur og har lidt overraskende i forhold til sædvanen en triodel i mol, men stadig ingen duft af ekvipage. Den mesterlige kvartets tilnavn skyldes utvivlsomt sidste sats’ galop med elegante synkoper og hurtige løb.
Hos Haydn blev strygekvartetten i langt højere grad end tidligere en ligestillet affære for de fire strygeinstrumenter i ensemblet. Hos Bartók er der slet ingen tvivl om ligestillingen, når den unisone indledning glider over i fugerede passager og siden bliver et tilbagevendende element i første sats. Bartók benytter sin yndede femsatsede bueform, hvor det afgørende vendepunkt i buen udgøres af tredje sats, ’Alla Bulgarese’, hvor komplicerede, sammensatte rytmer danner baggrund for folkloristiske melodier og sfæriske klange. Fjerde sats spejler anden sats i Bartóks såkaldte ’nattemusik’-stil, hvor dissonanser og klanglig mystik sine steder får et humoristisk skær med glissando pizzicatoer. Femte sats spejler første sats og danner en ekspressiv og for musikerne ekstremt krævende finale – dog også her med skæve smil, når et banalt dur-tema pludselig spilles en halv tone højere end akkompagnementet.
Dvorák havde et dybtgående kendskab til strygekvartettens væsen, oplevet ’indefra’ som aktiv kammermusiker. Hans kvartet nr. 11 stråler af denne indsigt i ensemblets muligheder og lægger ud med en energisk førstesats, der til tider danser af sted med sine punkterede rytmer. I løbet af kvartetten kommer vi tættere og tættere på en side af Dvorák, der knytter ham til det landlige og den slaviske folketone. Sidste sats præsenterer skønne melodier i livfulde kontraster mellem legato og staccato.
Info
PROGRAM:
Joseph Haydn (1732 – 1809): Strygekvartet nr. 59 i g-mol, op. 74 nr. 3 ’Rytteren’
Allegro
Largo assai
Menuetto: (Allegretto)
Finale: Allegro con brio
Béla Bartók (1881 – 1945): Strygekvartet nr. 5
Allegro
Adagio molto
Scherzo: alla bulgarese
Andante
Finale: Allegro vivace
Antonín Dvorák (1841 – 1904): Strygekvartet nr. 11 i C-dur, op. 61
Allegro
Poco adagio e molto cantabile
Allegro vivo
Finale. Vivace
januar 2018
29jan20:00FOREDRAG OG SANGAFTEN MED PETER AALBÆK JENSEN20:00

Info
Dansk films svar på skandaleramte hollywoodmoguler eller en sand grundtvigsk kulturforkæmper? ’Ålen’ alias Peter Aalbæk Jensen har ofte delt vandene med sin markante personlighed. Han er uddannet på Statens Filmskole
Info
Dansk films svar på skandaleramte hollywoodmoguler eller en sand grundtvigsk kulturforkæmper? ’Ålen’ alias Peter Aalbæk Jensen har ofte delt vandene med sin markante personlighed. Han er uddannet på Statens Filmskole og ikke mindst kendt som medskaber af Zentropa, med hvilket filmselskab han har produceret internationalt anerkendte værker som Guldpalmevinderen Dancer in the Dark (med Björk), Dogville (med Nicole Kidman) og den oskarnominerede Breaking the Waves (med Emily Watson).
I efteråret 2017 blev Peter Aalbæk Jensens syn på sexchikane genstand for kritik fra en mangeårig samarbejdspartner i Sverige. Karakteristisk for filmproducerens stil svarede han, at svenskerne jo har ret til ’kun at samarbejde med aseksuelle socialdemokrater’. En mere blød side af manden kom frem, da han foreslog fælles morgensang for de ansatte på Zentropa.
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
29jan20:00PARTOUTKORT - FEM KAMMERKONCERTER 201820:00

Info
PARTOUTKORT – FEM KAMMERKONCERTER I KØBENHAVN Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København! Normal entré: 395,- Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
PARTOUTKORT – FEM KAMMERKONCERTER I KØBENHAVN
Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København!
Normal entré: 395,-
Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
FEM KAMMERKONCERTER I KØBENHAVN
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter:
Onsdag 24. januar 2018
Emerson Kvartetten
Mandag 19. februar 2018
Juilliard Kvartetten
Søndag 18. marts 2018
Florian Boesch/Roger Vignoles
Tirsdag 17. april 2018
Sergei Babayan, piano
Mandag 14. maj 2018
Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland
29jan20:00Partoutkort - fire foredrag & sangaftener i København20:00

Info
FOREDRAG & SANGAFTENER Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
Info
Partoutkortet gælder til:
Fire Foredrag & Sangaftener i Mogens Dahl Koncertsal
Mandag 29. januar – Peter Aalbæk Jensen
Mandag 12. marts – Eddie Skoller
Tirsdag 3. april – Hanne-Vibeke Holst
Tirsdag 24. april – Jørgen Leth
Ved køb af partoutkort sparer du 20% pr. arrangement.
26jan20:00PARTOUTKORT - FIRE FOREDRAG & SANGAFTENER 201820:00

Info
PARTOUTKORT – FIRE FOREDRAG & SANGAFTENER I KØBENHAVN FOREDRAG & SANGAFTENER Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov
Info
PARTOUTKORT – FIRE FOREDRAG & SANGAFTENER I KØBENHAVN
FOREDRAG & SANGAFTENER
Vi fortsætter successen i 2018 med det kendte og velafprøvede koncept, hvor en markant personlighed fra den danske offentlighed får lov at vælge sange og i øvrigt forholde sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår.
Igennem årene har forfattere, kokke, kunstnere, politikere, meteorologer, journalister, filmfolk og filosoffer fra alle dele af samfundet stået på vores scene og givet deres egne, personlige fortællinger som krydderi på en aften med fællessang på programmet.
Ofte har det vist sig, at sangene bringer helt nye sider frem hos de besøgende kendisser. Og lige så ofte går publikum opløftede hjem med en ny sang på læben.
Velkommen til endnu en sæson med sang i den gamle hestestald på Islands Brygge!
Info
PARTOUTKORTET GÆLDER TIL:
Fire Foredrag & Sangaftener i Mogens Dahl Koncertsal
Mandag 29. januar – Peter Aalbæk Jensen
Mandag 12. marts – Eddie Skoller
Tirsdag 3. april – Hanne-Vibeke Holst
Tirsdag 24. april – Jørgen Leth
Ved køb af partoutkort sparer du 20% pr. arrangement.
25jan20:00REFLEKSIONER, CIRKLER, SPIRALER20:00

Info
MOGENS DAHL KAMMERKOR MATHIAS KJØLLER, KLARINET ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN MOGENS DAHL, DIRIGENT Mogens Dahl Kammerkor arbejder ved denne koncert sammen med en af de danske sværvægtere inden for den ny kompositionsmusik: Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Info
MOGENS DAHL KAMMERKOR
MATHIAS KJØLLER, KLARINET
ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Mogens Dahl Kammerkor arbejder ved denne koncert sammen med en af de danske sværvægtere inden for den ny kompositionsmusik: Athelas Sinfonietta Copenhagen. Vi står side om side, når NJORD-Biennalens fokus på mødet mellem musik og poesi for første gang udfoldes.
Gennem en vekselvirkning mellem korværker og små, instrumentale åndehuller bevæges publikum i en spiralform fra festivalkomponisten Anna Thorvaldsdottirs Ad Genua ind i koncertens midte, hvor en strygetrio mediterer over hendes Reflections, inden der atter drejes udad igen for at afslutte aftenen med Per Nørgårds Drømmesange for kor og slagtøj.
Denne koncert er åbningskoncert ved dette års NJORD New Nordic Music Biennale, og vi åbner således med en hyldest til kunsten og dens evne til at skabe refleksion. Med Mogens Dahl Kammerkor og Athelas Sinfonietta Copenhagen som grundpiller, kredser aftenens program om livet som en konstant søgen; en rejse over formørkelse til afklaring – og kunstens evne til at bære disse refleksioner i det talte ord såvel som i den ordløse musik.
Inden koncerten, dvs. kl. 19:30, er der mulighed for at komme helt tæt på årets festivalkomponist Anna Thorvaldsdottir i en samtalesalon, hvor også den islandske digter Guðrún Eva Mínervudóttir, den norske komponist Lasse Thoresen samt forfatter og radiovært Knud Romer sætter ord på møderne mellem musik, poesi og billedkunst.
For yderligere informationer se: www.njordbiennale.com
Info
PROGRAM:
Anna Thorvaldsdottir (f. 1977)
Ad Genua for sopran, kor og strygekvintet (2016).
Tekst: Gudrun Eva Minervudottir
Anna Cederberg-Orreteg (f. 1958)
Music to Hear, Sonet 8 for kor og klarinet (2009), skrevet til Mogens Dahl Kammerkor. Tekst: William Shakespeare
Benjamin Staern (f. 1978)
2 Tranströmersange for alt og klaver (2008)
Tekst: Tomas Tranströmer
April och Tystnad
Tre strofer
Anna Thorvaldsdottir:
Reflections for strygetrio (2016)
Lasse Thoresen (f. 1949)
SolSirkler for baryton, strygekvartet og klaver (2016)
Tekst: Edvard Munch
Per Nørgård (f. 1932)
Drømmesange for kor og percussion (1981)
Tekst: Finn Methling
Imellem de tekstbårne stykker opføres Anders Nordentofts Tre vignetter for solo bratsch.
24jan20:00EMERSON KVARTETTEN20:00

Info
EMERSON KVARTETTEN Hele ni gange har Emerson Kvartetten taget en Grammy med sig hjem. De er blevet hædret for indspilninger af både wienerklassik og musik af nyere komponister som Bartók og
Info
EMERSON KVARTETTEN
Hele ni gange har Emerson Kvartetten taget en Grammy med sig hjem. De er blevet hædret for indspilninger af både wienerklassik og musik af nyere komponister som Bartók og Sjostakovitj. Men Grammyerne, og de mange øvrige priser, ensemblet har fået for sit uovertrufne kvartetspil, er kun toppen af isbjerget blandt Emerson Kvartettens meritter. En enestående dyb indsigt i kammermusikken, erhvervet gennem mere end 40 års erfaring, gør New Yorker-kvartettens besøg i Mogens Dahl Koncertsal til noget ganske særligt.
Haydn regnes for skaberen af den moderne strygekvartet. Det skyldes ikke mindst hans opus 20 (ofte kaldet ’sol-kvartetterne’, fordi der oprindelig var tegnet en sol på forsiden af nodeudgivelsen) som indeholder seks mesterværker, der satte standarden for værker i denne genre de næste 200 år. Blandt de bemærkelsesværdige nyskabelser er en lige vægtning af de fire instrumenters roller: Celloen træder, som noget nyt, frem på scenen i al sin varme skønhed og præsenterer allerførste tema i åbningssatsen. Samme fremtrædende rolle får instrumentet ved præsentation af første solotema i anden sats, i menuettens triodel og igen som ligeværdig partner i finalens fuga.
Goethe kaldte i 1829 strygekvartetten for en ’konversation mellem fire rationelle mennesker’. Romantikeren Schumann udfordrer dette udsagn med sine tre kvartetter, komponeret i sit ’kammermusikår’ 1842. Kritikere i samtiden fandt, at Schumann manglede indsigt i strygeinstrumenternes idiomatik og tænkte alt for ’pianistisk’. Ikke desto mindre lå der grundige studier af Haydns, Mozarts og Beethovens kvartetter bag disse værker, der i dag er højt værdsat for deres gentænkning af kvartettens muligheder. Fra åbningsmotivet – en faldende kvint – over korte, synkoperede passager i andensatsen og tredjesatsens langstrakte sang uden ord til den festlige finale føres der dybe musikalske samtaler, der har gjort ikke mindst den tredje af disse kvartetter til en af romantikkens mest yndede.
Beethovens seks-satsede strygekvartet nummer 13 er et af musikhistoriens helt store mesterværker. Beethoven kaldte den sin ”kære“ kvartet og mente, at Cavatinaens smukke melodi bestemt måtte kunne bringe tårerne frem hos lytteren. Emerson opfører kvartetten i dens endelige form, hvor Beethoven erstattede den oprindelige ’Große Fuge’ med en ny finale. Dette stykke musik er komponeret og tilføjet kvartetten som det allersidste færdige værk, Beethoven skrev inden sin død. Finalesatsen er kortere og helt anderledes let og lys end den oprindelige fuga.
Info
PROGRAM:
Joseph Haydn (1732 – 1809): Strygekvartet i C-dur, op. 20 nr. 2, ’Sol’
Moderato
Adagio
Minuetto. Allegretto
Fuga a 4 Soggetti
Robert Schumann (1810 – 1856): Strygekvartet nr. 3 i A-dur, op. 41 nr. 3
Andante espressivo – Allegro molto moderato
Assai agitato
Adagio molto
Finale. Allegro molto vivace
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Strygekvartet nr. 13 i B-dur, op. 130
Adagio, ma non troppo – Allegro
Presto
Andante con moto, ma non troppo
Alla danza tedesca. Allegro assai
Cavatina. Adagio molto espressivo
Finale: Allegro
24jan20:00Partoutkort - fem kammerkoncerter i København20:00

Info
Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København! Normal entré: 395,- Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
Partoutkort til fem fantastiske kammerkoncerter i København!
Normal entré: 395,-
Spar 275,- ved at købe dette partoutkort til alle fem koncerter.
Info
Fem kammerkoncerter i København
Partoutkortet gælder til følgende fem koncerter:
Onsdag 24. januar 2018
Emerson Kvartetten
Mandag 19. februar 2018
Juilliard Kvartetten
Søndag 18. marts 2018
Florian Boesch/Roger Vignoles
Tirsdag 17. april 2018
Sergei Babayan, piano
Mandag 14. maj 2018
Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland
december 2017
09dec20:00Messias - Holmens Kirke, København20:00 Holmens Kirke

Info
Mogens Dahl Kammerkor Orchestra of the Age of Enlightenment Sopran: Dénise Beck Alt: Karolina Blixt Tenor: James Oxley Bas: Peter Harvey Mogens Dahl, dirigent Det er nu tiende gang Mogens Dahl Kammerkor synger julen ind med Händels
Info
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra of the Age of Enlightenment
Sopran: Dénise Beck
Alt: Karolina Blixt
Tenor: James Oxley
Bas: Peter Harvey
Mogens Dahl, dirigent
Det er nu tiende gang Mogens Dahl Kammerkor synger julen ind med Händels mest populære korværk – og en skandinavisk-britisk stjernebesætning, hvor et af Danmarks førende vokalensembler stævner Englands mest fremtrædende barokorkester til et musikalsk møde med et internationalt solisthold.
Det er tredje gang, koret slår pjalterne sammen med The Orchestra of the Age of Enlightenment fra London, et af verdens mest anerkendte specialensembler for musikken fra 1700-tallet. Også to af solisterne, James Oxley (tenor) og Peter Harvey (bas), bliver hentet i England. Begge to har høstet stor ros for deres fortolkninger af engelsk barokmusik og ikke mindst Händels udødelige arier.
Men også denne traditionsrige koncert i Holmens Kirke er blevet rost til skyerne af samtlige anmeldere, som har forelsket sig i Mogens Dahls slanke og sprøde barokudgave:.
★★★★★★
“Mogens Dahls mageløse Messias” skrev Berlingskes anmelder Søren Schauser sidste år, og også Politiken var begejstret: ”Det var enkelt, smukt og forløsende”, skrev Thomas Michelsen og gav fem hjerter.
Skrevet oprindeligt som påskeoratorium, fik ”The Messiah” ved sin uropførelse i Dublin for præcist 275 år siden en entusiastisk modtagelse af publikum. Begejstringen varede ved, således at værket – yderst usædvanligt for selv store og betydningsfulde kompositioner fra den tid – siden har haft en stort set uafbrudt opførelseshistorie. Den fortsættes nu i Holmens Kirke med 10-års jubilæet for Mogens Dahl Kammerkors fremførelse, som i sig selv danner en tradition.
Om solisterne:
Dénise Beck er uden tvivl og i bogstavelig forstand én af de mest spændende danske stemmer på Europas opera- og koncertscener. Hun har sunget på bl.a. Bregenzer Festspiele, Operaen i Oslo, i Concertgebouw i Amsterdam og i Wiener Konzerthaus samt vundet en lang række fornemme priser. Dénise vender jævnligt tilbage til sin hjemby København, har bl.a. sunget med DR SymfoniOrkestret og var solist i Mogens Dahl Kommerkors Messias-opførelser i 2013. Læs mere
Karolina Blixt er født og opvokset i Stockholm og debuterede i Händels ”Xerxes”, én af de mest kendte barokoperaer. Lige siden har musik fra 1700-tallet spillet en særlig rolle i Karolinas kunstneriske karriere, og hun har sunget med nogle af de førende barokensembler. Læs mere
James Oxley tæller iblandt Storbritanniens mest betydningsfulde tenorer i vor tid. Der er næppe nogen af de store koncertsale tilbage, som han ikke har optrådt i. James Oxley har samarbejdet med nogle af de førende orkestre, kor og dirigenter inden for barokmusikken, herunder The Orchestra of the Age of Enlightenment, Monteverdi Choir og Philippe Herreweghe. Læs mere
Peter Harvey er endnu en kendt ansigt blandt solisterne i Mogens Dahl Kammerkors årlige Messias-koncerter. Sidste års anmeldere beskrev hans store udtryksmæssige spændevidde som hhv. ”blød og brutal” (Berlingske) og ”smukt kommunikerende med komprimeret ondskab i stemmen” (Politiken). Listen over de orkestre og dirigenter han har samarbejdet med, kan læses som en slags barokmusikverdenens ”Who is Who”. Læs mere
Det verdensberømte barokorkester fra London spiller på periodekorrekte instrumenter og er kendt for en frisk og ukonventionel stil. Ensemblet skriver om sig selv: ”For tre årtier siden tog en gruppe musikere fra London et grundigt kig på den mærkværdige institution, der kaldes ‘orkester’, og besluttede at starte forfra. Allerførst smed de regelbogen ud. Hvorfor nøjes med en enkel dirigent i spidsen for det hele? Nej. Hvorfor specialisere sig i et bestemt repertoire? For begrænsende. Perfektionere et enkelt værk, og så gå videre? For dovent. Orchestra of the Age of Enlightenment var født.“ Orkestrets søgen efter autenticitet, topklasse, mangfoldighed og nytænkning gør det til en oplagt og højt skattet samarbejdspartner for Mogens Dahl Kammerkor, som i år er med de traditionelle Messias-koncerter for tredje gang.
Info
Program:
Messias, oratorium af G. F. Händel (1685 – 1759)
Mogens Dahl Kammerkor &
Orchestra of the Age of Enlightenment
Dirigent: Mogens Dahl
Sopran: Dénise Beck. Biografi
Alt: Karolina Blixt. Biografi
Tenor: James Oxley. Biografi
Bas: Peter Harvey. Biografi
08dec20:00Messias - Holmens Kirke, København20:00

Info
Mogens Dahl Kammerkor Orchestra of the Age of Enlightenment Sopran: Dénise Beck Alt: Karolina Blixt Tenor: James Oxley Bas: Peter Harvey Mogens Dahl, dirigent Det er nu tiende gang Mogens Dahl Kammerkor synger julen ind med Händels
Info
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra of the Age of Enlightenment
Sopran: Dénise Beck
Alt: Karolina Blixt
Tenor: James Oxley
Bas: Peter Harvey
Mogens Dahl, dirigent
Det er nu tiende gang Mogens Dahl Kammerkor synger julen ind med Händels mest populære korværk – og en skandinavisk-britisk stjernebesætning, hvor et af Danmarks førende vokalensembler stævner Englands mest fremtrædende barokorkester til et musikalsk møde med et internationalt solisthold.
Det er tredje gang, koret slår pjalterne sammen med The Orchestra of the Age of Enlightenment fra London, et af verdens mest anerkendte specialensembler for musikken fra 1700-tallet. Også to af solisterne, James Oxley (tenor) og Peter Harvey (bas), bliver hentet i England. Begge to har høstet stor ros for deres fortolkninger af engelsk barokmusik og ikke mindst Händels udødelige arier.
Men også denne traditionsrige koncert i Holmens Kirke er blevet rost til skyerne af samtlige anmeldere, som har forelsket sig i Mogens Dahls slanke og sprøde barokudgave:.
★★★★★★
“Mogens Dahls mageløse Messias” skrev Berlingskes anmelder Søren Schauser sidste år, og også Politiken var begejstret: ”Det var enkelt, smukt og forløsende”, skrev Thomas Michelsen og gav fem hjerter.
Skrevet oprindeligt som påskeoratorium, fik ”The Messiah” ved sin uropførelse i Dublin for præcist 275 år siden en entusiastisk modtagelse af publikum. Begejstringen varede ved, således at værket – yderst usædvanligt for selv store og betydningsfulde kompositioner fra den tid – siden har haft en stort set uafbrudt opførelseshistorie. Den fortsættes nu i Holmens Kirke med 10-års jubilæet for Mogens Dahl Kammerkors fremførelse, som i sig selv danner en tradition.
Om solisterne:
Dénise Beck er uden tvivl og i bogstavelig forstand én af de mest spændende danske stemmer på Europas opera- og koncertscener. Hun har sunget på bl.a. Bregenzer Festspiele, Operaen i Oslo, i Concertgebouw i Amsterdam og i Wiener Konzerthaus samt vundet en lang række fornemme priser. Dénise vender jævnligt tilbage til sin hjemby København, har bl.a. sunget med DR SymfoniOrkestret og var solist i Mogens Dahl Kommerkors Messias-opførelser i 2013. Læs mere
Karolina Blixt er født og opvokset i Stockholm og debuterede i Händels ”Xerxes”, én af de mest kendte barokoperaer. Lige siden har musik fra 1700-tallet spillet en særlig rolle i Karolinas kunstneriske karriere, og hun har sunget med nogle af de førende barokensembler. Læs mere
James Oxley tæller iblandt Storbritanniens mest betydningsfulde tenorer i vor tid. Der er næppe nogen af de store koncertsale tilbage, som han ikke har optrådt i. James Oxley har samarbejdet med nogle af de førende orkestre, kor og dirigenter inden for barokmusikken, herunder The Orchestra of the Age of Enlightenment, Monteverdi Choir og Philippe Herreweghe. Læs mere
Peter Harvey er endnu en kendt ansigt blandt solisterne i Mogens Dahl Kammerkors årlige Messias-koncerter. Sidste års anmeldere beskrev hans store udtryksmæssige spændevidde som hhv. ”blød og brutal” (Berlingske) og ”smukt kommunikerende med komprimeret ondskab i stemmen” (Politiken). Listen over de orkestre og dirigenter han har samarbejdet med, kan læses som en slags barokmusikverdenens ”Who is Who”. Læs mere
Det verdensberømte barokorkester fra London spiller på periodekorrekte instrumenter og er kendt for en frisk og ukonventionel stil. Ensemblet skriver om sig selv: ”For tre årtier siden tog en gruppe musikere fra London et grundigt kig på den mærkværdige institution, der kaldes ‘orkester’, og besluttede at starte forfra. Allerførst smed de regelbogen ud. Hvorfor nøjes med en enkel dirigent i spidsen for det hele? Nej. Hvorfor specialisere sig i et bestemt repertoire? For begrænsende. Perfektionere et enkelt værk, og så gå videre? For dovent. Orchestra of the Age of Enlightenment var født.“ Orkestrets søgen efter autenticitet, topklasse, mangfoldighed og nytænkning gør det til en oplagt og højt skattet samarbejdspartner for Mogens Dahl Kammerkor, som i år er med de traditionelle Messias-koncerter for tredje gang.
Info
Program:
Messias, oratorium af G. F. Händel (1685 – 1759)
Mogens Dahl Kammerkor &
Orchestra of the Age of Enlightenment
Dirigent: Mogens Dahl
Sopran: Dénise Beck. Biografi
Alt: Karolina Blixt. Biografi
Tenor: James Oxley. Biografi
Bas: Peter Harvey. Biografi
november 2017
22nov20:00Foredrag & Sangaften med Peter Mogensen og Inger Støjberg20:00

Info
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er af kritikere blevet beskyldt for at skabe alt andet end integration med sine ofte opsigtsvækkende udmeldinger om alt fra grænsekontrol til pizzariabaglokaler. Men blandt
Info
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er af kritikere blevet beskyldt for at skabe alt andet end integration med sine ofte opsigtsvækkende udmeldinger om alt fra grænsekontrol til pizzariabaglokaler. Men blandt politiske kommentatorer høres også dyb anerkendelse af nordjydens kommunikative evner. Da Inger Støjberg fejrede sin udlændingestramning nummer 50 med en Othello-lagkage på Facebook udlagde politisk kommentator Søs Marie Seerup det således: ”Det kan godt være, nogle bliver meget stødte af det, men det er også meningen. For der er ikke noget spændende ved et billede, som ikke skaber debat.”
Ventrekvinden er født på landet som datter af en gårdejer og indledte sin politiske karriere i Viborg Amtsråd.
Info
FOREDRAG & SANGAFTENER
v. politisk kommentator Peter Mogensen
Til dette efterår har vi inviteret politisk kommentator Peter Mogensen til at være vært ved fire foredragsaftener, hvor kendte politikere tages under kærlig behandling.
Det er blandt andet poster som personlig rågiver for Poul Nyrup, ministersekretær for Mogens Lykketoft og direktør for tænketanken Kraka, der har givet Peter Mogensen sin unikke insiderviden om dansk politik. På scenen i Mogens Dahl Koncertsal afslører den økonomiuddannede kommentator imidlertid indblik i betydeligt mere end tørre tal og politisk spin…
Første afdeling består af en politisk dialog, hvor Peter Mogensen taler med en toppolitiker om tidens politiske temaer på sin vanlige direkte måde med et glimt i øjet. I anden afdeling fortæller Peter Mogensen publikum om øvrige temaer i dansk politik, som ikke blev vendt i første halvleg. Det bliver loose, skarpt og sjovt.
Peter Mogensen spiller guitar og Mogens Dahl klaver til kendte fællessange undervejs.
21nov20:00Takács strygekvartetten20:00

Info
Fire unge musikere fandt i 1975 sammen mens de studerede på Franz Liszt Akademiet i Budapest – resultatet blev en strygekvartet, der hurtigt høstede guldmedaljer og opmærksomhed i hele den
Info
Fire unge musikere fandt i 1975 sammen mens de studerede på Franz Liszt Akademiet i Budapest – resultatet blev en strygekvartet, der hurtigt høstede guldmedaljer og opmærksomhed i hele den vestlige verden. I dag har de base i USA, og er aktive med turnéer i hele verden.
Kvartetten har været fast tilknyttet Wigmore Hall i London siden 2012 og blev samme år inkluderet i tidsskriftet Gramophones ’Hall of fame’ sammen med blandt andre Leonard Bernstein og Janet Baker. Takács Strygekvartetten er dybt engageret i undervisningen af næste generations klassiske musikere. Dels har de masterclasses på fast basis i USA, dels er de tilknyttet Guildhall Music School i London.
Den 22. strygekvartet er et af Mozarts allerseneste værker og udgivet efter hans død. Formentlig har den prøjsiske kong Friedrich Wilhelm II, som kvartetten er dedikeret til, ikke fået kvartetten overbragt af komponisten. Mozart havde endda omhyggeligt imødekommet den cellospillende konge med et værk, hvor celloen har fået lov at spille en fremtrædende rolle.
Hos Sjostakovitj får celloen også lov at spille en hovedrolle, da det er den, der introducerer det markante tema, der er med til at binde kvartettens syv miniaturer sammen. Temaet genkendes let på de tre indledende tonegentagelser.
Sørgmodighed er et gennemgående karaktertræk i kvartetten, som er komponeret under indtrykket af en nær vens død. Et splittet og rastløst indtryk gennem de første 5 satser