SVEN-DAVID SANDSTRÖM (1942 - 2019)

Den svenske komponist Sven-David Sandström var igennem en årrække ‘composer in residence’ hos Mogens Dahl Kammerkor.

Samarbejdet omfattede blandt andet 'Nordisk Messe', som blev uropført på Bergenfestivalen i 2014 og siden udkom på cd (Exlibris 2014). I 2015 kom koralsuiten 'Hvor er så dejligt som Din klode' og i foråret 2016 opførte koret 'The Passion of St. John' i Koncerthaus Berlin samt ved åbningskoncerten på Bach-festivalen i Erfurt. Værket blev siden opført i Lund Domkirke og i Holmens Kirke i København. Også dette værk udkom på cd (Exlibris 2017).

Det fælles anliggende for kor og komponist har ved alle projekter været et fokus på det nordiske sinds univers samt en vilje til at udfordre vante forestillinger om vokalmusikkens udtryksmuligheder. 

Svenske Sven-David Sandström var en af vor tids betydelige komponister. Han dedikerede sig som få andre til fornyelsen af den nordiske vokaltradition og har udover de allerede nævnte værker komponeret flere store kirkelige korværker, der vil blive stående for eftertiden - bl.a. en Mattæuspassion, som blev udført af Berlinerfilharmonikerne i foråret 2014. Han modtog den nordiske Råds Musikpris i 1984.

Gennem årene bevægede han sig mod en neo-romantisk stil, som viste sig at stå perfekt til Mogens Dahl Kammerkors gennemsigtige, nordiske klangunivers. 

Sven-David Sandströms død efterlader alle omkring Mogens Dahl Kammerkor med et stort savn. Men hans vidunderlige musik lever videre.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program