COMPOSER IN RESIDENCE: SVEN-DAVID SANDSTRÖM

Et samarbejde mellem Mogens Dahl Kammerkor og den svenske komponist Sven-David Sandström om Nordisk Messe, som blev uropført på Bergenfestivalen i 2014 og siden er udkommet på cd, fortsætter nu i 2018/19 med flere store projekter. I 2015 uropføres koralsuiten ”Hvor er så dejligt som Din klode” og i foråret 2016 The Passion of St. John i Koncerthaus Berlin og efterfølgende var det åbningskoncert på Bach festivalen i Erfurt. Efterfølgende også i Lund Domkirke og i Holmens Kirke i København. Denne koncert er netop udkommet på CD i foråret 2017, på korets faste forlag, Exlibris.

Det fælles anliggende for kor og komponist er et fokus på det nordiske sinds univers samt en vilje til at udfordre vante forestillinger om vokalmusikkens udtryksmuligheder. 

Svenske Sven-David Sandström er en af vor tids betydelige komponister. Han har blandt andet dedikeret sig til fornyelsen af den nordiske vokaltradition og udover de allerede nævnte kompositioner komponeret andre  store kirkelige korværker, bl.a. en Mattæusassion, som blev udført af Berlinerfilharmonikerne i foråret 2014. Han modtog den nordiske Råds Musikpris i 1984.

Gennem årene har han bevæget sig mod en neo-romantisk stil, som er perfekt egnet til Mogens Dahl Kammerkors gennemsigtige, nordiske klangunivers.

få en uforpligtene snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program