marts, 2022

28mar20:00Duo Brantelid-Hadland20:00 Mogens Dahl Koncertsal Entré: 375,- / 275,- (+ gebyrer)

Info

PROGRAM:

Zoltán Kodály (1882-1967):
Sonate i h-mol for solo cello, op. 8 (1915)
– Allegro maestoso ma appassionato
– Adagio con gran espressione
– Allegro molto vivace.

Claude Debussy (1862-1918):
Sonate for cello og klaver i i d-mol (1915)
– Prologue
– Serénade
– Finale

pause

Peder Gram (1881-1956):
Sonate for cello og klaver, op. 14

Frank Bridge (1879-1941):
Sonate for cello og piano i d-mol H 125
– Allegro ben moderato
– Adagio ma non troppo

Info

Denne fantastiske duo mødte vi senest ved COLLAGE FESTIVAL 2021, hvor de havde sammensat et dansk-norske program var en del af temaet for festivalen. Mogens Dahl var hurtig til at ønske duoen tilbage, så endnu flere kan opleve de to sammen. Denne gang er der også det nordiske på programmet, men den samlende tematiske tråd er årstallet 1915 som er det år hvor alle værker er komponeret. Hvad verdenssituationen har haft af betydning for komponisterne, kan vi blive klogere på denne aften.

 

Duoen Brantelid-Hadland er en forening af to af tidens mest eftertragtede og fantasifulde skandinaviske musikere.

 

Den danske cellist Andreas Brantelid debuterede som solist som 14-årig, hvor han optrådte med Edward Elgars Cellokoncert i sin hjemby København med Det Kongelige Kapel. Han fortsatte med at lave en perlerække af roste indspilninger for EMI og BIS og optræder både solo og som koncertsolist med orkestre rundt om i verden.

 

Christian Ihle Hadland, en tidligere BBC New Generation Artist er Brantelids partner i duoen. Han blev født i Stavanger i Norge i 1983 og har skabt sig et navn som en sand troldmand ved klaveret med et karakteristisk touch og en sult efter repertoire af alle slags. Han har givet koncertoptrædener på BBC Proms, samarbejdet med nogle af de mest højt profilerede kunstnere i vores tid, herunder Renée Fleming, og er en hyppig gæst solist i Wigmore Hall i London.

 

Duoen Brantelid-Hadland har optrådt i hele Skandinavien med bemærkelsesværdige koncerter i Mogens Dahl Koncertsal i København og på Hindsgavl, Bergen og Dresden Festivallerne. Koncerter, der er udsendt på alle de store nordiske og tyske radiostationer samt på BBC.

 

Foto: Marios Taramides & Kim Laland

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program