maj, 2019

13maj20:00FOREDRAG & SANGAFTEN: Jørgen Leth - UDSOLGT20:00 Entré: kr. 250,- (inkl. gebyr)

Info

I 2018 var den nu 81-årige Jørgen Leth for 35. gang involveret i dækningen af cykelløbet Tour de France. Jørgen Leths forhold til cykelløb er en historie, der strækker sig tilbage til opvæksten i 1940’ernes Århus, hvor onklen bestyrede Århus Cykelbane.

Men ’cykelkommentator’ er som bekendt ikke nok til at beskrive Jørgen Leth. Igennem et langt liv har en stærk æstetisk sans været motor i både et omfangsrigt forfatterskab og et berømmet virke som filminstruktør.

Jørgen Leth har rejst – og været bosat – flere eksotiske steder. En årrække havde han sit eget hus på den caribiske ø Haiti, men har i dag indrettet sig mere fleksibelt og tilbringer en del af året i Danmark. Familiens nærvær er begyndt at betyde mere for ham. Men det er ikke endt i gammelmandssentimentalitet det hele: ”Jeg er også blevet mere skrap. Jeg har intet imod at sige noget hårdt om noget. Min ærlighed er skærpet af årene. Jeg er sgu ligeglad med, hvad andre folk tænker”, fortalte Jørgen Leth i et interview til TV2 i 2018.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program