oktober, 2020

05okt20:00Aflyst - Marc-André Hamelin, piano20:00 Entré: Entré: kr. 395,- inkl. gebyrer

Info

KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST GRUNDET COVID-19.

DER ARBEJDES PÅ EN NY DATO.

 

Mandag 5. oktober 2020 kl. 20.00
Mogens Dahl Koncertsal

PROGRAM:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Sonate nr. 4 i Es-dur, K. 282
Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788): Rondo i c-mol, Wq 59/4
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Sonate nr. 3 i C-dur, opus 2 nr. 3
Gabriel Faurè (1845 – 1924): Nocturnes 1, 2 og 3, opus 33
Maurice Ravel (1875 – 1937): Gaspard de la nuit

Info

MUSIKKEN:

Det er Mozart i sit allermest imødekommende hjørne, der møder os i den fjerde af fem klaversonater, komponeret i 1775. Sonaten adskiller sig blandt andet fra de andre ved sin langsomme indledende sats. Efter to elegante menuetter sluttes af med en charmerende allegro, hvor Mozart leger med oktavintervallet.

 

Den virtuose Carl Philip Emanuel – søn af ’gamle Bach’ – blev kaldt ’Berliner-Bach’ og ’Hamburger-Bach’ på grund af sin fremtrædende rolle ved først Frederik den Stores hof og siden som kantor i Hamborg, hvor han afløste Telemann.

 

Han var særligt optaget af keyboardinstrumentet og demonstrerer med den lille rondo i c-mol en fantastisk tour de force i skiftende stemninger og uforudsigelige tematiske variationer.

 

Det fortælles at Arthur Rubinstein brugte åbningen af Beethovens tredje klaversonate for at teste flygler, før han skulle optræde. Både den allerførste trille i parallelle tertser og den hundesvære passage med brudte oktaver i en sekstendedelsfigur kan brække fingrene på mangen en dygtig pianist. Den virtuose sonate i fire satser er dedikeret til Haydn.

 

Fauré var en stor beundrer af Chopin og komponerede sine berømte nocturnes indenfor de velkendte rammer for romantisk klavermusik. Ikke desto mindre er netop disse lidt mørke stykker musik anerkendt som nogle af en stadig ung Faurés væsentligste værker. Det kræver et stort pianistisk overskud at levendegøre Faurés klavermusik, som åbner sig ved gentagne lytninger som særdeles passioneret og original musik med subtile synkoperinger og avancerede harmoniske skift.

 

Ravels klaversuite er inspireret af tre digte af Aloysius Bertrand. Vi kommer hele vejen igennem et fantastisk – og farligt – univers befolket af lokkende vandnymfer, dødsklokker for en hængt mand med edderkopper kravlende på sig og endelig djævelen selv, der kravler ind og ud af bevidstheden.

 

Værket er decideret berygtet for sin ekstreme sværhedsgrad. Det er storslået og dybt fascinerende musik, hvor man spørger sig selv: Hvordan er det menneskeligt muligt for én musiker at realisere et så orkestralt værk på én række tangenter?

 

MARC-ANDRÉ HAMELIN

Pianisten, der bringer aftenens grandiose klaverprogram til live er blevet kaldt ’kejser af tangenterne’ og en kunstner med ’næsten overmenneskelig teknisk formåen’ af New York Times.

 

Marc-André Hamelin er hos os for anden gang, og vi kan roligt love en oplevelse i verdensklasse, når canadieren sætter sig til vores flygel.

 

Den canadiske pianists koncerter og indspilninger har kaldt på store ord overalt i verden – blandt andet har han modtaget 11 Grammy Award-nomineringer.

 

Karrieren startede i Montreal og siden Philadelphia, men

listen over turnéer til berømte festivaller og scener har siden inkluderet hele verden. Det har ført en lang række priser med sig. Marc-André Hamelin vandt i 1985 Carnegie Hall konkurrencen, blev i 2015 optaget i Gramophones ’Hall of Fame’ og er tildelt de tyske musikkritikeres livstidspris.

 

Marc-André Hamelin er født i Montreal og i dag bosat i Boston, USA.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program