februar, 2020

11feb20:00Nikolaj Szeps-Znaider, vln - Rudolf Buchbinder, piano - KONCERT 220:00 Entré: Entré: kr. 395,- / studerende kr. 295,- (inklusiv gebyrer)

Info

BEEETHOVENS SAMLEDE VIOLINSONATER
KONCERT 2

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) er om nogen indbegrebet af det musikalske geni – fulgt og elsket af et stort publikum dengang og nu. Mogens Dahl Koncertsal fejrer geniets 250-årsjubilæum med et unikt koncertprojekt, hvor to af tidens allerstørste beethovenfortolkere, Nikolaj Znaider og Rudolf Buchbinder opfører de ti kendte violinsonater.

Program: 
Den 11. februar 2020 Beethoven, violinsonate nr. 4, 6 og 9 

MUSIKERNE

Nikolaj Znaider
Verdens førende orkestre har bud efter Znaider; Wiens, Clevelands, Los Angeles’ filharmonikere og en lang række andre topensembler har ham som tilbagevendende stjernesolist. Han er jævnligt på verdensturné som violinist, men finder samtidig plads til en karriere som dirigent, hvor han blandt andet samarbejder med New Yorks, Münchens, Chicagos og Birminghams symfonikere, den Franske Radios Filharmoni med mange flere. I september 2020 tiltræder han som Chefdirigent for Orchestre national de Lyon.

På trods af stor travlhed har denne fænomenale kunstner fundet plads i kalenderen til at spille i Mogens Dahl Koncertsal ved flere lejligheder. At vi nu kan byde denne – en af verdens førende beethovenfortolkere – velkommen igen, er vi utrolig stolte over.

Rudolf Buchbinder
Ikke mindst Rudolf Buchbinders eksemplariske indspilninger af Beethovens værker har givet ham et ry som en af vor tids største pianister. Han har

Det er ikke kun hans greb om Beethoven, der har gjort ham til en af vor tids legendariske pianister. Hans klaverspil udviser enorm autoritet, præget af en karriere, der spænder over 60 år. Hans indspilninger af klassiske mesterværker hyldes overalt for intellektuel dybde og legende musikalsk frihed.

Vi er ikke den eneste koncertsal, der har udset Buchbinder til at stå i spidsen for en Beethoven-fejring i 2020. Også Wiener Musikverein har ham på programmet i en samlet opførelse af Beethovens fem klaverkoncerter.

Info

MUSIKKEN

Beethoven komponerede ti violinsonater i tidsrummet 1798 – 1812. Værkerne er højt elskede af violinister, pianister og kammermusikelskere over hele verden.

Alle ti sonater stammer fra en relativt kort periode i Beethovens liv, med de første ni komponeret inden for seks år, og det sidste værk knap ti år senere, men stadig med en del år tilbage af komponistens liv.

En samlet opførelse af disse mesterværker giver dermed et unikt indblik i en yderst kreativ proces, hvor Beethoven udviklede en moderne kompleksitet i sonatesatsformen og en stort tænkt behandling af de to instrumenter som ligeværdige partnere. Begge dele er helt centrale elementer i den berømte komponists genialitet.

få en uforpligtende snak om dit næste event

Udfyld formularen og vi ringer dig op

X
×
Menu
Ring til os
Program